Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

Hollywood even in Antwerpen: de intrede van Lior en Gal Refaelov

HLN
Hollywood even in Antwerpen: de intrede van Lior en Gal Refaelov
Geen druk bijgewoond gala voor de 67ste editie van de Gouden Schoen, wel een uitreiking in meer intieme sfeer. Maar niet met minder glitter en glamour. In ware Hollywood-stijl maakte winnaar Lior Refaelov aan de hand van zijn echtgenote Gal zijn intrede in het DPG-gebouw op het Mediaplein in Antwerpen.
Lees verder

Op naar Clasico in finale Spaanse Supercup? Barça na strafschoppen voorbij Sociedad en Januzaj
FC Barcelona heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Spaanse Supercup. Barça haalde het na strafschoppen van Real Sociedad en kan Real Madrid en Eden Hazard treffen in de finale, als de Koninklijke Bilbao uitschakelt. Adnan Januzaj viel in de verleningen in bij Sociedad.
Lees verder

TikTok scherpt regels voor filmpjes van kinderen aan
De veelgebruikte app TikTok past de instellingen voor minderjarige gebruikers aan. Die worden strenger, met het oog op hun "privacy en veiligheid", zoals TikTok het verwoordt.
Lees verder

Trump veroordeelt geweld in videoboodschap, maar gaat niet in op impeachment
De Amerikaanse president Trump heeft in een videoboodschap die hij via het Twitter-account van het Witte Huis de wereld inbracht, opgeroepen tot eenheid, maar repte met geen woord over de historische tweede impeachmentprocedure die het lagerhuis van het parlement enkele uren daarvoor tegen hem opstartte.
Lees verder

Trump veroordeelt geweld in videoboodschap, noemt impeachment niet
De Amerikaanse president Trump heeft in een videoboodschap die hij via de Twitter-account van het Witte Huis de wereld inbracht, opnieuw het geweld van de afgelopen week veroordeeld, zonder de impeachmentprocedure die tegen hem is opgestart te noemen. Ook weigert de president de verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn aandeel in de bestorming van het Capitool.
Lees verder

Brandweer blust grote industriebrand op bedrijventerrein in Diegem
De brandweer blust een uitslaande brand in een grote loods in het Vlaams-Brabantse Diegem. Veel details over de industriebrand zijn er nog niet: de brandweer is druk bezig met blussen. Voorlopig zijn er geen gewonden gemeld.
Lees verder

Meegenomen spreekgestoelte Huis-voorzitter Pelosi terug in het Capitool
Het spreekgestoelte van de Amerikaanse lagerhuisvoorzitter Nancy Pelosi is weer terug in het parlementsgebouw. Een week geleden werd het in de plundering van het Capitool door Trump-aanhangers meegenomen door een van de bestormers, die er lachend mee poseerde op een foto.
Lees verder

Topman rechtse Twitter-variant Parler voorziet einde van app
Microblogplatform Parler, dat geliefd is bij aanhangers van scheidend Amerikaans president Donald Trump, komt mogelijk niet meer terug online. Dat heeft topman John Matze woensdag gezegd. Het sociale medium, dat door webhost Amazon offline is gehaald na de bestorming van het Capitool vorige week, heeft er woensdag bij de rechter op aangedrongen dat Amazon de webhosting hervat.
Lees verder

Twitter-topman: "Niet blij of trots om Trump-ban, wel goed besluit"
Twitter-topman Jack Dorsey zegt op zijn eigen account dat hij er niet "blij of trots" om is dat het account van scheidend Amerikaans president Donald Trump is opgeschort, maar dat hij wel achter de beslissing staat. Het besluit, dat door Twitter is genomen naar aanleiding van de bestorming van het Capitool door opgehitste Trump-aanhangers vorige week woensdag, was volgens Dorsey nodig om veiligheidsredenen.
Lees verder

Autopsie onthult hartafwijking bij Ibrahima (23), geen sporen van drugs
De 23-jarige Ibrahima Barrie, die zaterdag overleed na te zijn opgepakt door de Brusselse politie, is gestorven aan een hartstilstand. Uit de autopsie blijkt dat Ibrahima een hartafwijking had. Het toxicologisch onderzoek wijst niet op drugsgebruik.
Lees verder

Biden: "Hoop dat Senaat zich blijft focussen op dringende zaken"
De aanstaande Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag in een verklaring de hoop uitgesproken dat de leiders van de Senaat zich met de dringende zaken die de Verenigde Staten op dit moment aangaan blijven bezighouden, ondanks dat ze zich nu ook op de impeachment van president Donald Trump moeten richten.
Lees verder

LIVE. Eerste coronadode in China in acht maanden
Uit een in het Staatsblad gepubliceerd ministerieel besluit blijkt dat alle geldende coronamaatregelen verlengd worden tot 1 maart. Ons land bereidt zich ondertussen voor op een massale vaccinatiecampagne. Intussen is in China is voor het eerst in acht maanden tijd opnieuw een persoon overleden aan Covid-19. Dat hebben de Chinese gezondheidsautoriteiten vandaag bekendgemaakt. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Remco Evenepoel trekt er, in belang van zijn seizoen en carrière, de stekker heel even uit: "Het ging allemaal iets te snel"
Wat doe je als een toptalent van 20 met pijn fietst? Het risico loopt om zijn seizoen te ondermijnen, zijn carrière zelfs? Stekker eruit, voor even. Een absolute noodzaak, was het voor Remco Evenepoel. 'Reculer pour mieux sauter.' "Geen paniek. Ik heb tijd."
Lees verder

Pelosi wil hoge boetes bij weigeren metaaldetectors Capitool
Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het lagerhuis van het Amerikaanse parlement, heeft een stemming aangekondigd over hoge boetes voor mensen die bij het parlementsgebouw weigeren om mee te werken met veiligheidscontroles, zoals een scan met een metaaldetector.
Lees verder

Toelatingsexamens arts en tandarts in juli opnieuw digitaal
De toelatingsexamens voor arts en tandarts zullen in juli opnieuw digitaal worden georganiseerd. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts. Ook in de toekomst komt er geen massa-examen op de Heizel meer.
Lees verder

Niet negen, maar dertien vrouwen in dossier-De Pauw
Televisiemaker Bart De Pauw moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor feiten van belaging bij dertien vrouwen. Vier van hen kozen ervoor zich geen burgerlijke partij te stellen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Strengere regels voor privédetectives
Privédetectives en alle andere mensen die 'private opsporingen' doen in ons land krijgen veel strengere regels en verplichtingen opgelegd. Dat schrijft De Tijd.
Lees verder

"Regering ziet ons als imbecielen": psychologe vernietigend over desastreuze coronacommunicatie
"Ze denken dat we imbecielen zijn." Doctor in de psychologie Elke Geraerts (39) is vernietigend over hoe overheid en virologen communiceren. Terwijl er eindelijk wat licht scheen aan het einde van die veel te lange tunnel, werd alle hoop in één ochtend de kop ingedrukt. "De veerkracht van dit land wordt al tien maanden op de proef gesteld door desastreuze communicatie. Alsof mentaal welzijn niet bestaat."
Lees verder

Voor 56.000 euro naar Marbella en Hof van Cleve: 'meesteroplichter' Piet Van Haut na jaren opnieuw voor rechter
De beruchte 'meesteroplichter' Piet Van Haut (52) moet voor het eerst in jaren opnieuw voor de rechter verschijnen. Van Haut zou het breed hebben laten hangen met een kredietkaart van een vrouw uit Knokke, die daar naar eigen zeggen niets van wist. Op haar kosten vloog hij onder meer naar Marbella en ging hij dineren in het Hof van Cleve. Schuldenput: 56.000 euro.
Lees verder

Eén man kan zijn bange partijgenoten toch overtuigen: Senaatsvoorzitter speelt cruciale rol in tweede impeachment Trump
Donald Trump is officieel in beschuldiging gesteld door het Huis van Afgevaardigden. Zijn tweede impeachment is een feit. Achter de schermen zou de Amerikaanse president forse druk uitoefenen op partijgenoten - al zou de machtige Republikein Mitch McConnell nu ook pro afzetting zijn.
Lees verder