Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

Hoe gratis geld op de opbrengst van uw spaarrekening weegt

HLN
Hoe gratis geld op de opbrengst van uw spaarrekening weegt
Als banken gratis geld kunnen krijgen bij de Europese Centrale Bank, waarom geven ze hun klanten dan nog een vergoeding op de spaarrekening? En waarom bieden sommige financiële instellingen zelfs nog meer dan het wettelijke minimum van 0,11%? Spaargids.be belicht de diverse visies van de banken en wat het betekent voor uw portemonnee.
Lees verder

Van Polen tot Australië: nieuws geweigerde ex-renster Tara Gins rond 'foto in boekje' ging wereld rond
Het was zondag een opmerkelijk verhaal in het wielrennen. Ex-renster Tara Gins (30) zou op het punt staan om aan de slag te gaan bij een wielerploeg, maar die job werd haar op het laatste moment ontnomen. Reden? Een fotoshoot uit het verleden die volgens de ploeg "te ongepast was". Het nieuws ging de wereld rond. Van La Gazzetta dello Sport in Italië over Noorwegen en Polen tot de New York Post in de Verenigde Staten.
Lees verder

'Wannabe soldaten' wilden gouverneur van Michigan uit haar vakantiehuis ontvoeren vanwege coronamaatregelen
Een van de veertien mannen die ervan wordt verdacht de gouverneur van Michigan te hebben willen ontvoeren, is uit de school geklapt. De Amerikaan bekende woensdag onderdeel te zijn van een samenzwering rond Democrate Gretchen Whitmer.
Lees verder

Sandra Bekkari waarschuwt voor vals internetprofiel: "Nee, ik stuur geen vriendschapsverzoeken"
Sandra Bekkari (47) waarschuwt op Facebook dat er een vals internetprofiel viraal gaat met haar naam en foto's. "Ik stuur geen vriendschapsverzoeken met zogezegde winacties waarbij je bankgegevens gevraagd worden."
Lees verder

Sandra Bekkari waarschuwt voor vals internetprofiel: "Nee, ik stuur geen vriendschapsverzoek"
Sandra Bekkari (47) waarschuwt op Facebook dat er een vals internetprofiel viraal gaat met haar naam en foto's. "Ik stuur geen vriendschapsverzoeken met zogezegde winacties waarbij je bankgegevens gevraagd worden."
Lees verder

Jan Terlouw stopt met schrijven van kinderboeken: "Ik heb er geen verstand meer van"
De Nederlandse Jan Terlouw (89) stopt met het schrijven van kinderboeken. Dat vertelt hij donderdag in de literaire podcast 'De Grote Vriendelijke Podcast'. De 89-jarige auteur en oud-politicus praat in de podcast over de vijftigste verjaardag van zijn beroemde boek 'Koning van Katoren', dat in 1971 verscheen.
Lees verder

Ondernemingsrechtbank kiest textielfamilie De Sutter als overnemer e5 mode: "Doorstart met 90 procent van personeel"
De textielfamilie De Sutter mag modewinkelketen e5 mode, die bescherming tegen schuldeisers geniet, overnemen. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Dendermonde donderdag beslist. De Sutter wil het volledige bedrijf een doorstart laten maken met 90 procent van het personeel.
Lees verder

LIVE. Pfizer/BioNTech: "Ons vaccin werkt tegen nieuwe varianten" - Marc Noppen (UZ Brussel): "Zonder strengere maatregelen komt die derde golf er"
De coronacijfers blijven stijgen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Transfer Talk. Anderlecht stalt winger opnieuw bij Emmen - Llorente weg bij Napoli, Kokorin naar Fiorentina
Anderlecht stalt Luka Adzic voor de rest van het seizoen bij FC Emmen, de hekkensluiter in de Eredivisie. De 22-jarige Serviër werd vorig voorjaar ook al verhuurd aan de Nederlandse eersteklasser. In de heenronde van dit seizoen was hij op huurbasis aan de slag bij het Turkse Ankaragücü. Daar kwam hij de voorbije maanden tot twaalf optredens, maar geen enkele goal of assist.
Lees verder

Nederlandse dierentuin Artis neemt noodgedwongen afscheid van leeuwen
De Nederlandse dierentuin Artis neemt afscheid van zijn drie leeuwen, twee leeuwinnen en een mannelijke leeuw, omdat de door de coronacrisis getroffen dierentuin geen geld heeft om een nieuw leeuwenverblijf te bouwen. Dat meldt directeur Rembrandt Sutorius in een verklaring, na eerdere berichtgeving van De Telegraaf.
Lees verder

Netflix maakt tweede én derde seizoen van populaire 'Too Hot To Handle'
Het is een van de populairste realityshows op Netflix: 'Too Hot To Handle'. Een datingprogramma waarbij de deelnemers aan het einde van de show 100.000 dollar (zo'n 82.600 euro) kunnen verdienen. Wat ze op voorhand echter niet weten, is dat ze geld verliezen bij elke seksuele handeling.
Lees verder

Ons seksleven ziet af door corona. Wat kunnen we eraan doen? Belgische wetenschappers onderzoeken het en hebben jouw hulp nodig
Sinds de pandemie zit ons seksleven in het slop. Dat zeggen onderzoekers aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven: "Seks staat niet meer zo hoog op onze prioriteitenlijst." Om te achterhalen hoe koppels de passie kunnen aanwakkeren, hebben de wetenschappers jouw hulp nodig.
Lees verder

Wat doe je wanneer je wagen begint te slippen?
Het is de nachtmerrie van heel wat automobilisten: door de gladde ondergrond of aquaplaning begint je wagen te slippen. Maar wat moet je doen wanneer je de controle over je wagen dreigt te verliezen? HLN Drive geeft raad.
Lees verder

Open brief van student: "Studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, worden opnieuw vergeten"
Heel wat studenten uiten hun bezorgdheden over de impact van de coronacrisis. De 22-jarige Gentse studente Maxine trekt in een open brief, gepubliceerd door het jongerenpersagentschap StampMedia, aan de alarmbel. "Ondanks dat men oproept om ook aan de jongeren te denken, worden de studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, opnieuw vergeten", luidt het.
Lees verder

Beurzen gaan flink lager: speculatie-oorlog op Wall Street zorgt ook voor onrust in Europa
De beurzen in Europa gaan vandaag flink lager, onder meer door de speculatiegolf van de jongste dagen op Wall Street, die voor onrust zorgt bij de klassieke beleggers.
Lees verder

Geert Wilders bij rechtszaak tegen Pakistaan die hem 'naar de hel' wilde sturen
De Nederlandse politicus Geert Wilders is donderdag aangeschoven in de rechtszaal in Rotterdam waar het hoger beroep plaatsvindt van de Pakistaan die van plan was hem te vermoorden. Junaid I. werd eerder door de rechtbank tot tien jaar cel veroordeeld, maar ging daartegen in beroep. De twee zitten in de rechtbank op vijf meter afstand van elkaar. De verdachte zegt 'te bidden' voor Wilders.
Lees verder

Levenslang voor rechts-extremistische moord op Duitse politicus Walter Lübcke
De rechts-extremistische Stephan Ernst is in Frankfurt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens de politieke moord op de Duitse regionale bestuurder Walter Lübcke. Ernst schoot de christendemocratische politicus in 2019 dood in het noorden van deelstaat Hessen.
Lees verder

Aantal haaien en roggen in oceanen met meer dan 70 procent gedaald
Het aantal haaien en roggen in oceanen is over de hele wereld in de afgelopen 50 jaar met meer dan 70 procent gedaald. Meer dan driekwart van alle soorten haaien en roggen in oceanen worden nu bedreigd.
Lees verder

Besmet met het Plopsavirus? Kom dan online solliciteren bij kabouter Klus
Hoewel er nog geen vooruitzichten zijn wanneer Plopsaland De Panne terug open mag, zoekt het pretpark volop nieuwe mensen. Een fysisch sollicitatiemoment ligt wat moeilijker maar kabouter Klus springt in de bres. Via een online gesprek test hij jouw Plopsagehalte.
Lees verder

Grote politiemacht om relschoppers in Kortrijk van antwoord te dienen: "Vecht tegen het virus in plaats van op straat"
De oproepen om komend weekend te komen rellen in Kortrijk, zijn wel degelijk bijzonder ernstig. De politiezone Vlas doet beroep op versterking van andere politiezones en de federale politie om de relschoppers snel van antwoord te kunnen dienen. "Corona is hier de vijand. Vecht tegen het virus in plaats van op straat", zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).
Lees verder