Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

Hoe gaat het nog met ‘Lili & Marleen’-acteur Steven De Lelie? “Ik ben nu veel gelukkiger”

HLN
Hoe gaat het nog met 'Lili & Marleen'-acteur Steven De Lelie? "Ik ben nu veel gelukkiger"
Met rollen in 'Familie' en 'Lili en Marleen' - dat momenteel wordt heruitgezonden op tv - leek z'n bedje gespreid als acteur, maar Steven De Lelies (43) leven nam een heel andere wending. Vandaag heeft hij een vaste functie in een heel andere sector, en dat zorgt voor meer financiële zekerheid. "Er staat nu elke maand geld op m'n rekening. Dat was ooit anders." En ook op persoonlijk vlak gaat het hem voor de wind...
Lees verder

De buik vol van crashdiëten? Deze nieuwe app helpt je aan een gezondere levensstijl
Een gezond voedingspatroon dat voor iedereen werkt? Een utopie, jammer genoeg, want ieder lichaam zit net iets anders in elkaar. WW - het voormalige Weight Watchers - heeft daarom een app ontwikkeld die draait rond persoonlijk advies. En omdat een gezond lijf om méér draait dan enkel voeding, krijg je ook tips op maat over slaap, beweging en je mindset.
Lees verder

China richt in sneltempo gigantisch quarantainecentrum op na heropflakkering corona
Honderden Chinese werknemers wisselen elkaar vanaf vandaag 24 uur op 24 af om in enkele dagen tijd een gigantisch quarantainecentrum op te richten. Dat moet helpen om een coronabroeihaard te bestrijden die 300 km ten zuiden van Peking aan de gang is.
Lees verder

Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): "Laat ons alsjeblieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten"
De 12-jarige Sverre Kleeren uit Vlimmeren (Beerse) heeft een ontroerende open brief geschreven naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met emotionele woorden smeekt hij om op het einde van dit schooljaar op bosklassen te mogen gaan. "We klagen niet, maar deze uitstap zou ik hééééééél graag doen. Waarom zou het niet mogen? In juli zullen we waarschijnlijk toch op verlof mogen of op kamp gaan."
Lees verder

Minder douchen, meer smeren: dermatoloog waarschuwt voor huidproblemen door koude en geeft advies
In de wintermaanden zien dermatologen heel wat meer mensen met klachten over een droge huid, die kan schilferen, barsten en jeuken. "Hoe kouder de lucht, hoe minder vocht de huid kan vasthouden", aldus dermatoloog Tamar Nijsten. Hij legt uit wat je beter wel én niet om problemen te vermijden.
Lees verder

Schilfers, barsten of jeuk? Dermatoloog legt uit wat je kan doen tegen een droge winterhuid
In de wintermaanden zien dermatologen heel wat meer mensen met klachten over een droge huid, die kan schilferen, barsten en jeuken. "Hoe kouder de lucht, hoe minder vocht de huid kan vasthouden", aldus dermatoloog Tamar Nijsten. Hij legt uit wat je beter wel én niet om problemen te vermijden.
Lees verder

Eden Hazard in selectie voor bekerduel tegen derdeklasser: "Eden moet de kritiek aanvaarden"
CD Alcoyano.
Lees verder

"Verwerpelijk": valse fotomontage vergelijkt vaccinatieslogan met nazispreuk
Op sociale media doet een valse vergelijking tussen de slogan van het vaccinatiecentrum in de Mechelse Nekkerhal en een nazislogan de ronde. "Verwerpelijk", reageert burgemeester Alexander Vandersmissen.
Lees verder

Brugse politierechter haalt uit naar aanwezigen op lockdownfeestjes: "We leven al maanden als paters en nonnen door kluchtigaards als jullie. Je kan in de gevangenis gaan feesten"
"We leven al maandenlang als paters en nonnetjes. Door kluchtigaards als jullie die per se feestjes willen houden. Wel, je kan in de gevangenis gaan feesten." De Brugse politierechter Peter Vandamme was dinsdagochtend bijzonder streng voor de corona-overtreders die een lockdownfeestje bijwoonden of organiseerden. Stuk voor stuk kregen ze een effectieve gevangenisstraf opgelegd. Dat er de voorbije maanden héél veel mensen de regels niet naleefden, wordt pijnlijk duidelijk in de politierechtbank. In Brugge behandelen ze twee weken lang enkel coronadossiers.
Lees verder

Brugse politierechter snoeihard voor aanwezigen op lockdownfeestjes: "We leven al maanden als paters en nonnen door kluchtigaards als jullie. Je kan in de gevangenis gaan feesten"
"Het is voor iedereen lastig. Denk je dat ik niet liever aan een zwembad zou zitten of zo?" De Brugse politierechter Peter Vandamme was dinsdagochtend bijzonder streng voor corona-overtreders die een lockdownfeestje hadden bijgewoond of georganiseerd. Ze kregen alleen een effectieve gevangenisstraf opgelegd. Dat er de voorbije maanden veel mensen de regels niet hebben nageleefd, wordt pijnlijk duidelijk in de politierechtbank. In Brugge behandelen ze twee weken lang alleen maar coronadossiers.
Lees verder

Joe Biden is "goed nieuws" in strijd tegen klimaatverandering
De verkiezing van Joe Biden tot de nieuwe president van de Verenigde Staten is "goed nieuws" in de strijd tegen de klimaatverandering. Dat heeft Alok Sharma, de voorzitter van de klimaatconferentie COP26 die in november in Glasgow plaatsvindt, verklaard.
Lees verder

KOERS KORT. Pinot mikt op de Giro, Démare rijdt de Tour - Planckaert mist voorjaar door knieblessure
Baptiste Planckaert mist het voorjaar door een knieblessure. Dat deelde zijn team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux mee. De 32-jarige West-Vlaming ontbreekt ook op het trainingskamp in het Spaanse Alicante. Planckaert ontwikkelde bij zijn trainingsopbouw in november een zogenaamde "wielrennersknie". "Hij heeft een prepatellair frictiesyndroom (het meest frequente wrijvingsprobleem bij renners) aan de rechterknie", legt ploegdokter Simon Verdonck uit. Afgelopen vrijdag werd Planckaert in het ziekenhuis van Herentals aan het gewricht geopereerd. "In de eerste twee weken na de operatie moet de belasting op de rechterknie beperkt worden. Het hernemen van fietstrainingen zal afhankelijk zijn van de evolutie van de pijngraad."
Lees verder

Een dokter en een 'ervaringsdeskundige' over wat schaambeenbreuk à la Evenepoel met een mens kan doen
Komt goed, laten we daar van uitgaan. Zeker nu Remco Evenepoel alle tijd neemt om volledig te genezen. Een absolute 'must', is dat wel. Bondsdokter Kris Van Der Mieren en 'ervaringsdeskundige' Bert Roesems over wat een schaambeenbreuk met een mens kan doen.
Lees verder

Wat maakt de blessure van Remco Evenepoel zo complex? En wat is de fysieke impact? "Als een aardbeving die een diepe scheur in het aardoppervlak veroorzaakt"
Komt goed, laten we daar van uitgaan. Zeker nu Remco Evenepoel alle tijd neemt om volledig te genezen. Een absolute 'must', is dat wel. Bondsdokter Kris Van Der Mieren en 'ervaringsdeskundige' Bert Roesems over wat een schaambeenbreuk met een mens kan doen.
Lees verder

Buren starten solidariteitsactie voor mama en vijf kinderen die zondag alles verloren in brand: "Mijn kleinschalig initiatief ontplofte meteen"
Speelgoed, kledij, laptops, fietsen tot zelfs een volledige slaapkamer: heel wat Hoeilanders zijn de voorbije dagen bijzonder gul geweest om een mama en haar vijf kinderen die zondagmiddag nagenoeg alles verloren in een brand te helpen. Die hulp kwam er na een oproep van Olivier Dewit op sociale media. "Ik ben zelf verrast hoe hartverwarmend de Hoeilanders zijn", klinkt het.
Lees verder

"Mocht die dader nog wel vrij rondlopen?": moordonderzoek Jos Haex afgerond, maar familie wil meer duidelijkheid
Het onderzoek naar de moord op Jos Haex uit Peer is afgerond. De man werd in januari 2020 werd doodgeslagen door een Afghaanse asielzoeker met een psychiatrisch verleden. Jos en de man kwamen elkaar toevallig tegen tijdens een wandeling in Peer, waarna hij Jos plots het hoofd insloeg. Het parket wil gaan voor internering, maar de nabestaanden vinden extra onderzoeksdaden noodzakelijk. "Had de psychiater die man wel mogen vrijlaten? We zitten nog met te veel vragen", zeggen zijn kinderen.
Lees verder

Microsoft investeert met GM en Honda in zelfrijdende auto's
Microsoft gaat flink investeren in autonoom rijdende auto's. Het Amerikaanse softwarebedrijf steekt samen met autofabrikant General Motors (GM) 2 miljard dollar (1,65 miljard euro) in de start-up Cruise, dat voor het grootste deel al in handen is van GM. Ook autofabrikant Honda doet mee aan de investeringsronde in het bedrijf.
Lees verder

Biden met Democratische en Republikeinse leiders naar kerkdienst voor inauguratie
Joe Biden gaat voordat hij woensdag wordt beëdigd als president eerst naar de kerk. De katholieke Biden doet dat met Democratische en Republikeinse leiders uit het parlement. Vertrekkend president Donald Trump heeft Washington dan naar verwachting al verlaten.
Lees verder

Cruisemaatschappij Norwegian verlengt annulering van cruises
Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings verlengt de annulering van alle cruises. Daaronder vallen de cruises bij Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. Die maatschappijen varen niet tot en met 30 april 2021.
Lees verder

Politieman op non-actief: inspecteur zou meer dan tien vrouwelijke collega's aangerand hebben
Een politie-inspecteur van de zone Arro Ieper is op non-actief gezet omdat tegen hem een gerechtelijk onderzoek loopt naar aanranding van de eerbaarheid en stalking van vrouwelijke collega's. Officieel is de man met ziekteverlof. De feiten zouden gebeurd zijn in de voorbije twee jaar, onder meer tijdens een buitenlandse opdracht. Er zouden meer dan tien slachtoffers zijn. De inspecteur, een veertiger, verscheen voor de onderzoeksrechter. Die liet hem vrij onder strenge voorwaarden.
Lees verder