Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

Herkent u het mysterieuze geluid dat bewoners van Brugse wijk blijft achtervolgen? “Soms is het er urenlang aan een...

HLN
Herkent u het mysterieuze geluid dat bewoners van Brugse wijk blijft achtervolgen? "Soms is het er urenlang aan een stuk"
De bewoners van de Godelievewijk in Sint-Michiels bij Brugge zijn vruchteloos op zoek naar het geluid dat hen al maanden in de ban houdt. De stad maakt geld vrij voor een plaatsbezoek met experts. "We doen er alles aan om dit raadsel op te lossen." Of herkent u het vreemde geluid?
Lees verder

Meeste Ibis-hotels nog hele maand januari en februari gesloten: "We verliezen meer door open te blijven"
Twee derde van de hotels van de Accor-groep, waartoe ook de bekende Ibis-hotels behoren, blijven sowieso nog deze maand en in februari gesloten, tenzij de coronamaatregelen versoepeld worden. Dat bevestigt Yves Fonck, vice-president van Accor België, aan onze redactie. Zo blijven de hotels in Antwerpen en Gent wel open.
Lees verder

Internet gaat plat met jonagoldman: dit zijn de leukste grappen
De tirade van een ontevreden klant in de Aldi van Veurne die geen jonagoldappelen zag liggen, was de afgelopen dagen dé inspiratiebron voor heel wat ludieke foto's, posts en filmpjes op sociale media. De man zelf diende ondertussen klacht in, omdat hij zonder toestemming werd gefilmd.
Lees verder

Internet ligt plat met jonagoldman: dit zijn de leukste grappen
De tirade van een ontevreden klant in de Aldi omdat er geen jonagoldappelen beschikbaar waren, was de afgelopen dagen dé inspiratiebron voor heel wat ludieke foto's, posts en filmpjes op sociale media. De man zelf diende ondertussen klacht in omdat hij zonder toestemming werd gefilmd.
Lees verder

Football Talk. Torino legt lot in handen van ex-speler Davide Nicola
Torino heeft met Davide Nicola een nieuwe trainer aangesteld. Hij volgt bij de nummer achttien uit de Serie A de ontslagen Marco Giampaolo op. De 47-jarige Nicola is een oud-speler van Torino. Hij droeg het shirt van de club in het seizoen 2005-2006 en had met een goal in de barragefinale een aandeel in de promotie naar de Serie A. Als coach deed hij eerder ervaring op bij Bari, Crotone en Udinese. Nicola debuteert vrijdag met een verplaatsing naar Benevento, de nummer 11 in de stand.
Lees verder

Spin die andere spinnen eet, is "Europese spin van het jaar"
De 'Gevorkte spinneneter' is verkozen tot Europese spin van het jaar 2021. Dat hebben 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging Arabel dinsdag. De spinneneter voedt zich - zoals zijn naam aangeeft - enkel met andere spinnen. Hij bouwt zelf geen web maar waagt zich in dat van andere soorten om die dan op een slinkse manier te overmeesteren.
Lees verder

Zwemlegende Michael Phelps zwaar depressief, zijn vrouw slaakt noodkreet: "Kunnen we je alsjeblief helpen?"
'Hoe kunnen we je helpen? Want ik weet niet wat ik zou doen zonder jou.' Die noodkreet stuurde Nicole Johnson, echtgenote van Michael Phelps, de wereld in. Of hoe de 35-jarige zwemlegende maar niet uit de klauwen van depressies raakt.
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 110.000 vaccins toegediend, maar er liggen er meer dan 170.000 in de diepvries
De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
Lees verder

IN KAART. België kleurt weer deels groen, Limburg noteert nu grootste stijging. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal coronabesmettingen in ons land stabiliseert met nu nog slechts een zeer lichte daling van 2 procent. Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, en dus niet langer Brussel, waar het negatieve effect van de teruggekeerde reizigers op het aantal nieuwe besmettingen lijkt uitgedoofd. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

De afscheidsceremonie van Trump: gasten moeten in alle vroegte vrieskou trotseren, ook misnoegde ex-medewerkers krijgen uitnodiging
Donald Trump blijft bij zijn besluit: hij wil een afscheidsceremonie voor zichzelf organiseren, enkele uren vooraleer Joe Biden de eed aflegt als nieuwe president. Grote vraag blijft echter hoeveel volk daar nog zal op afkomen. De gasten moeten vroeg uit de veren én vriestemperaturen trotseren.
Lees verder

Rupert Grint komt terug op transdiscussie: "Deze gemeenschappen hebben onze liefde nodig"
Rupert Grint heeft verklaard waarom hij zich uitsprak tegen J.K. Rowling na haar controversiële opmerkingen over transgenders. In een interview met The Times vertelt de 'Harry Potter'-acteur dat de kracht van sociale media niet te onderschatten valt en dat het belangrijk is om op te komen voor waar je in gelooft.
Lees verder

Steven Van Gucht: "FFP2-masker niet nodig om te beschermen tegen nieuwe varianten, afstand houden belangrijker"
Er werden in ons land al 91 gevallen van de Britse coronavariant en 7 besmettingen met de Zuid-Afrikaanse vastgesteld. Dat zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationale Crisiscentrum. "Dit aantal zal de komende dagen ongetwijfeld verder toenemen. We moeten dan ook de gekende maatregelen blijven toepassen in de strijd tegen deze nieuwe varianten", klinkt het.
Lees verder

Rupel Boom en Thes geven verstek in Croky Cup, Eupen en Genk bekeren verder zonder te spelen
Amateurclub Rupel Boom past voor de 1/16 finale in de Croky Cup tegen Eupen. Dat meldt de club op de Facebook-pagina. Eupen bekert zo verder zonder te spelen. Ook Thes geeft verstek voor de wedstrijd tegen Racing Genk, waardoor ook de Limburgers zouden doorstoten zonder te spelen.
Lees verder

Ex-miss Ilse De Meulemeester staat terecht wegens misbruik van vertrouwen
Het Antwerpse parket vervolgt ex-miss Ilse De Meulemeester (48) voor misbruik van vertrouwen en oplichting. Het proces is vanmorgen ingeleid voor de Antwerpse rechtbank. Zij zou haar gewezen Nederlandse aanbidder hebben opgelicht bij de aankoop van enkele Porsches.
Lees verder

Aleksej Navalny opgesloten in beruchte gevangenis van Moskou
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny zit zijn voorlopige hechtenis uit in Matrosskaja Tisjina (matrozenstilte, red.), een van de meest beruchte gevangenissen van Moskou. Dat meldt een woordvoerder van de civiele observatiecommissie dinsdag op Telegram. De zwaarbewaakte gevangenis staat bekend om een aantal mysterieuze sterfgevallen, onder meer die van advocaat Sergej Magnitski in 2009.
Lees verder

Leeftijd hoeft geen nadeel te zijn voor Beerschots kandidaat-T1 Will Still (28): "Als je weet waarover je spreekt, dwing je automatisch respect af"
"Een gedreven voetbalfreak die een goed zicht heeft op het spel en vlot communiceert met de mensen rondom hem." Ziedaar Will Still in een notendop. De (voormalige) assistent van Hernan Losada heeft van Beerschot de vraag gekregen om over te nemen en kan op zijn 28ste de jongste hoofdcoach ooit worden in onze hoogste voetbalklasse. "Zijn jonge leeftijd hoeft geen nadeel te zijn."
Lees verder

Microcheating is het nieuwe vreemdgaan, waarschuwt relatietherapeut Chloé De Bie: "Digitalisering maakt overspel makkelijker"
Ook al zitten we veel vaker met onze partner tussen vier muren, toch is ontrouw nog nooit zo makkelijk en aantrekkelijk geweest. Met dank aan de toegenomen digitalisering, zegt relatietherapeut Chloé De Bie. "Door de komst van internet en social media zijn de grenzen van overspel vervaagd. Er zijn meer mogelijkheden, het gevaar is groter." Ze legt uit waarom mensen überhaupt een scheve schaats rijden én hoe je als koppel kunt omgaan met de digitale verleidingen.
Lees verder

Portugal in zwaar coronaweer: artsen moeten kiezen tussen leven en dood, nu ziekenhuizen overspoeld worden
Eén van de landen die het momenteel erg zwaar heeft in de strijd tegen Covid-19 is Portugal. De ziekenhuizen daar bezwijken haast onder de druk van de enorme toename patiënten de afgelopen weken. Op sommige plekken moeten artsen kiezen wie er wel, en wie niet wordt beademd. Een keuze tussen leven en dood. Artsen luiden de noodklok.
Lees verder

Portugese topclubs rollen vechtend over straat, doorgaan Final Four Ligabeker is onzeker
De Final Four van de Portugese Ligabeker, die vandaag moet beginnen, wordt verstoord door een reeks coronabesmettingen bij Benfica en een meningsverschil tussen Porto en Sporting Lissabon over het te volgen coronaprotocol.
Lees verder

Na 78 veroordelingen moet O.M. (34) voor drie jaar naar de gevangenis bovenop levenslang rijverbod
O.M. (34), de man die 77 eerdere veroordelingen achter zijn naam had staan en opnieuw terechtstond voor de politierechtbank, moet voor drie jaar naar de gevangenis. Hij kroop in 2019 achter het stuur terwijl hij op dat moment een rijverbod had van zeven jaar na een hallucinant lange lijst met veroordelingen. De rechtbank gaat over tot onmiddellijke aanhouding van de man.
Lees verder