Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

Herenthout: Overlegcomité legt bijkomende maatregelen op maar biedt ook perspectief

Herenthout
Overlegcomité legt bijkomende maatregelen op maar biedt ook perspectief
Het Overlegcomité zat op vrijdag 22 januari samen om de huidige maatregelen te evalueren. De situatie in ons land is vandaag de dag beter dan elders in Europa. Dat is een verdienste van ons allemaal. Toch blijft het gevaar op besmetting dichtbij waardoor we voorzichtig moeten blijven, zeker ook voor de verschillende coronavarianten.
Lees verder

Indieningstermijn voor handelshuurlening verlengd tot 1 maart
Omwille van de coronamaatregelen werden een groot aantal bedrijven verplicht de deuren te sluiten. Door de bijhorende liquiditeitsproblemen hebben veel ondernemingen moeilijkheden om de handelshuur te betalen. Om deze ondernemingen te ondersteunen werd het systeem van de handelshuurlening in het leven geroepen.
Lees verder

Loting lijst van gezworenen
Vanmorgen heeft burgemeester Stijn Raeymaekers de voorbereidende gemeentelijke lijst van gezworenen geloot. Dit gebeurde in het bijzijn van Machteld Ledegen en Maurice Helsen, respectievelijk 2de en 3de schepen in onze gemeente.
Lees verder

Opening babytheek Huis van het Kind
Op 29 januari opent in Huis van het Kind de babytheek. Een babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Je kan het vergelijken met een bibliotheek maar dan voor babyspullen die een baby nodig heeft of die de ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte.
Lees verder