Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Herenthout: Nieuwe tarieven recyclagepark 2021

Herenthout
Nieuwe tarieven recyclagepark 2021
Wie afval wegbrengt naar het recyclagepark, betaalt vanaf 2021 iets meer voor de betalende fracties. De stijging van de tarieven komt er op vraag van IOK, met als doel de tarieven af te stemmen met de verschillende buurgemeenten. Door de tarieven van de IOK-gemeenten overal gelijk te maken, wordt afvaltoerisme naar de buurgemeenten vermeden.
Lees verder

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Januari 2021 is de maand die in het teken staat van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Baarmoederhalskanker ontstaat heel langzaam. Bovendien kunnen afwijkende cellen worden opgespoord voordat ze kankercellen worden. Daardoor is baarmoederhalskanker één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.
Lees verder

Gemeenteschool Klim-op start met 'Kwartiermakers'
Begin januari is gemeenteschool Klim-op gestart met het project 'Kwartiermakers'. Elke dag, met uitzondering van woensdag, wil men op een vast moment een kwartier genieten van een boek, tijdschrift of krant. In elke klas van de hele school wordt er dus dagelijks een kwartier gelezen. Voor de jongste kinderen die zelf nog niet kunnen lezen wordt er voorgelezen. Ook de juf of meester leest tijdens dit kwartiertje. Want iemand zien lezen doet lezen.
Lees verder

Infomoment Scheiding en ouderschap
Wat dien je als ex-partners en ouders allemaal te regelen als je uit elkaar gaat? CAW De Kempen geeft hierover meer informatie tijdens een gratis infoavond op 26 januari van 18.30u - 20.30u. Hier geven ze informatie over de trajecten die je kan nemen om je (echt)scheiding en je ouderschap na de scheiding in orde te brengen. Daarnaast wordt er ingezoomd op scheidings- en ouderschapsbemiddeling als één van de mogelijke trajecten.
Lees verder