Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 januari 2021

Gert Verhulst kiest net als 19.000 Belgen voor ooglidcorrectie: is zo’n ingreep gevaarlijk? En hoeveel kost het?

HLN
Gert Verhulst kiest net als 19.000 Belgen voor ooglidcorrectie: is zo'n ingreep gevaarlijk? En hoeveel kost het?
Gert Verhulst (52) heeft weer een klare kijk: gisteren liet hij "een stuk van zijn vel snijden" boven de ogen. Zo'n 'blefaroplastie' is de populairste ingreep aan het aangezicht, drie op de tien patiënten zijn mannen. "Sinds de lockdowns zijn de aanvragen verdubbeld, omdat mensen nu in alle rust en discretie thuis kunnen herstellen."
Lees verder

Onze opinie. We zijn in Vlaanderen nog ver verwijderd van Amerikaanse toestanden, maar het is wel tijd om na te denken
Nee, we hoeven nog niet meteen te vrezen dat ons eigen parlement morgen wordt bestormd. Nog niet. De polarisering is bij ons nog niet zo diepgeworteld als in de VS, al zit ook ons land op het verkeerde spoor. De bestorming van het parlement - na een opruiende speech van Trump - zou daarom ook onze politici tot nadenken moeten stemmen.
Lees verder

COLUMN. Goedele: "1 januari, tranen als watervallen. Het heeft geen zin om plannen te maken"
Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze elke vrijdag in 'Het Laatste Nieuws'. De jaarwisseling vond ze alvast een lastige hindernis. "Bij de overgang van oud naar nieuw kwamen en komen ook 'n hoop 'terugblikken' waar ik mee worstel. 2020 was voor mij het vreselijkste levensjaar ever."
Lees verder

Feelgood overheerst in extra lange 'mid-season special' van 'Familie': "De weggelopen bruid zorgt voor een hoog 'romcom'-gehalte"
De pakjes onder de kerstboom zijn grotendeels uitgepakt, maar VTM heeft er vanavond toch nog één voor de soapfans: een dubbelaflevering van 'Familie'. De mid-season special bevat minder suspense en actie dan de vorige edities, maar wel meer romantiek en feelgood. "Er is tegenwoordig al genoeg kommer en kwel." Wim Feyaerts, creative producer bij 'Familie', licht enkele tipjes van de sluier op.
Lees verder

Ex-K3-zangeres Kristel Verbeke helpt moeders in 'Zorgen voor mama'
In een vorig leven waren ze de zwarte en de rosse van K3, maar vandaag profileren Kristel Verbeke (45) en Karen Damen (46) zich vooral als begeleidende krachten van Vlamingen die net dat tikkeltje anders zijn.
Lees verder

Sneeuw in Ardennen, regen in rest van het land
Vrijdagochtend zijn er nog enkele opklaringen mogelijk in het westen en zuidwesten, maar al snel wordt overal het betrokken tot zwaarbewolkt met vooral in de noordoostelijke landshelft regen of buien. In de Ardennen valt er sneeuw, in Laag- en Midden-België eerder regen. Aan de kust zijn er een paar intense buien mogelijk. In de late namiddag wordt het in het noorden droog met opklaringen. De maxima liggen tussen -1 graad op de Ardense toppen, +2 of +3 graden in het centrum en +4 graden aan zee. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Zoals 'Downton Abbey', maar dan met flinke portie seks: waarom Netflix-hit 'Bridgerton' zo populair is
Zoals 'Downton Abbey', maar dan met heel wat erotiek en expliciete seksscènes. Netflix heeft er met 'Bridgerton' alweer een monsterhit bij. Het historische drama van Shonda Rhimes - het brein achter topreeksen als 'Grey's Anatomy' en 'Scandal' - is zowel in ons land als elders al dagenlang het meest bekeken programma van het moment. Maar wat is het succesrecept?
Lees verder

Plots staan Mettepenningen en Pauwels Sauzen-Bingoal al een maand droog: "Als je voor ons kritisch wil zijn, wat zeg je dan over de ploeg van Nys?"
De beste crossploeg van het land: quasi alles gewonnen van eind september tot begin december. Maar dan hield het op. Komt er nog iets voor Jurgen Mettepenningen en zijn Pauwels Sauzen-Bingoal? Het BK van zondag is dé kans op nog een grote prijs.
Lees verder

Dodentol Capitoolbestorming loopt op tot vijf: politie bevestigt dood agent
De politie van het Amerikaanse Capitool heeft alsnog gemeld dat een agent is overleden na de bestorming van het parlementsgebouw. Het dodental door de ongeregeldheden in Washington loopt daarmee op naar vijf.
Lees verder

LIVE. Dodental loopt op tot vijf: agent bezwijkt aan verwondingen - Trump erkent verkiezingsnederlaag in videoboodschap
De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter een video gepubliceerd, waarin hij voor het eerst toegeeft de verkiezingen te hebben verloren van zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Ook veroordeelt hij het geweld in Washington, waar zijn aanhangers woensdag het Capitool bestormden. De Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer roepen intussen vicepresident Pence en de Republikeinen dringend op om Trump af te zetten middels het 25e amendement, maar Pence zou daar geen heil in zien. Volg alles hier live.
Lees verder

Ex-man Britney Spears bij rellen in Washington
Jason Alexander, de man met wie Britney Spears slechts 55 uur getrouwd was, nadat ze elkaar in 2004 in Las Vegas het ja-woord gaven, was een van de demonstranten die woensdag aanwezig waren bij de bestorming van het Capitool in Washington DC. Dit meldt TMZ.
Lees verder

Hoe ingrijpend heeft corona onze economie en gedrag veranderd? En hoe ziet de toekomst eruit? Onze geldexperte blikt vooruit
Oudejaar vierden we in onze bubbel en digitaal, meetings houden we via Zoom of Skype, pakjes werden nog nooit zo vaak online besteld en reizen doen we vooral in eigen land: de digitalisering nam nog nooit zo'n grote stappen vooruit. En dat heeft vérstrekkende gevolgen op onze economie. Wie zullen de grote verliezers en winnaars zijn? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. "Nu al worden de 'roaring twenties 2.0' voorspeld, een periode van losbandigheid en rijkdom. Dat lijkt zeker mogelijk. Maar die zure appel, daar zijn we nog niet door."
Lees verder

Weg met de VAR, feesten met Fellaini en niet Umtiti, maar wel Lukaku die scoort: de wensen van Eden Hazard nu hij 30 is
Het afschaffen van de VAR, de 0-1 van Lukaku in plaats van de 1-0 van Umtiti en Juan Ramón Riquelme: Eden Hazard werd gisteren 30 en naar aanleiding van die mijlpaal gaf de flankaanvaller van Real Madrid en de Rode Duivels bij RTBF een verjaardagsinterview zoals alleen hij dat kan geven. Al was hij bij momenten ook serieus. "Als de blessures zich opstapelen, ben ik op mijn 35ste geen voetballer meer."
Lees verder

'Police Academy'-actrice Marion Ramsey (73) overleden
Marion Ramsey, vooral bekend van haar rol in de 'Police Academy'-films, is overleden. De actrice stierf volgens Amerikaanse media donderdag in haar huis in Los Angeles. Ze is 73 jaar geworden.
Lees verder

Hoeveel verdien je in de banksector?
De bank- en verzekeringssector trekt heel wat mensen aan. Niet in het minst omdat men verwacht er een mooi loon te kunnen verdienen. Maar klopt dat wel? En hoe zit het met de invloed van je diploma, je anciënniteit en de regio waarin je werkt? Jobat.be zocht het uit.
Lees verder

Ga je voor een carrière bij de bank? Dit kan je gemiddeld verdienen
De bank- en verzekeringssector trekt heel wat mensen aan. Niet in het minst omdat men verwacht er een mooi loon te kunnen verdienen. Maar klopt dat wel? En hoe zit het met de invloed van je diploma, je anciënniteit en de regio waarin je werkt? Jobat.be zocht het uit.
Lees verder

Kerim Mrabti (KVM) wil goede vorm doorzetten in drukke maand januari: "Het wordt fun"
Nieuw jaar, dezelfde Kerim Mrabti (26). Daar moet Malinwa op hopen. De Zweedse aanvaller toonde in de eerste helft van het seizoen zijn waarde, onder meer door drie keer te scoren in de laatste vier matchen van 2020. "Er hangt een goede 'vibe'."
Lees verder

Vrienden sceptisch over 'overhaaste' verloving Ariana Grande
Vrienden van Ariana Grande vragen zich af of de zangeres niet te hard van stapel loopt met haar vriend Dalton Gomez. De twee kondigden vorige maand aan te gaan trouwen maar volgens sommige vrienden is die beslissing "ietwat overhaast" genomen. Een bron zegt tegen Entertainment Tonight dat ze sceptisch zijn over de houdbaarheidsdatum van de relatie.
Lees verder

Bibberen in de klas, met die open ramen en deuren: "Onze verwarming draait overuren. Ecologisch is dat een ramp, en de factuur zal wel volgen"
In de scholen is het dezer dagen bibberkoud. Goed ventileren is belangrijk tegen de verspreiding van het coronavirus, en dus staan de ramen er zoveel mogelijk open. Ook in Middenschool Brugge Centrum gaan de ramen open. "En de verwarming ook", knipogen ze daar.
Lees verder

Nanny Kim Kardashian: "Scheiding is Kanye's schuld, hij kon niet om met haar succes"
Volgens Pam Behan (52), de voormalige nanny van Kim Kardashian, zou de scheiding van Kim en haar man Kanye West, volledig te wijten zijn aan Kanye. Behan meent dat de rapper niet om kon gaan met het succes van zijn vrouw en zou hij zich behoorlijk gestoord hebben aan enorme media-aandacht die er voor de Kardashians is. Dit meldt The Daily Mail.
Lees verder