Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Kijk live naar kernraad Elzestraat op 21 januari

Kijk live naar kernraad Elzestraat op 21 januari
Op donderdag 21 januari kan je via ons Youtube-kanaal kijken naar de kernraad van Elzestraat. Zes boeiende agendapunten, waarvan twee op initiatief van de inwoners, staan op de agenda. Kijk vanaf 20 uur via www.skw.be/kernraad-live of www.skw.be/youtube.
Lees verder

Lezing Marc Van Ranst: Covidik-kijken (deelnemers beperkt!)
Op dinsdag 2 februari organiseert onze bibliotheek, samen met enkele omliggende bibliotheken, een online lezing door viroloog Marc Van Ranst. Omdat professor Van Ranst ook veel vragen zal beantwoorden, is het aantal deelnemers beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.
Lees verder

Op zoek naar verhalen van eerste generatie nieuwkomers
De komende twee jaar zal onze gemeente samen met Mechelen en Willebroek een project ontrollen om de rijke migratiegeschiedenis in kaart te brengen, te tonen en te bewaren voor de volgende generaties. In onze gemeente zal de focus liggen op migratie en tuinbouwerfgoed.
Lees verder

Nieuwe datum kernraad Pasbrug-Nieuwendijk
Het schepencollege heeft een nieuwe datum vastgelegd voor de kernraad van Pasbrug-Nieuwendijk: dinsdag 26 januari om 20 uur. Door een technisch probleem met het geluid moesten we op 14 januari de kernraad al na enkele minuten stopzetten.
Lees verder

Verkoopsacties verenigingen tijdelijk toegelaten op digitale infozuilen
Verenigingen en scholen die afhaalmaaltijden of een andere verkoop organiseren om hun werking te ondersteunen, kunnen hiervoor tijdelijk gebruik maken van de digitale infozuilen om deze acties te promoten.
Lees verder

Vacature: expert omgeving
Is wetgeving je ding? Voel jij je als een vis in het water als je continu in contact kan staan met mensen? Hecht je belang aan een stabiele werkgever en een werkplek waar work-life balans centraal staan? Schrijf je dan snel in!
Lees verder

OV/2021/008/ME - Bekendmaking melding voor het plaatsen van een bronbemaling voor de bouw van een zwembad - Berlaarbaan 324
Lees verder

Schoolroutekaart in nieuw jasje en jij kan helpen
Hoe zorg je ervoor dat kinderen langs een veilige route naar school gaan? Daarvoor moet je eerst de knelpunten kennen natuurlijk. En weten hoe je die kan omzeilen of veilig kan passeren. Deze informatie bundelen we in een digitale schoolroutekaart. Heb jij tips?
Lees verder

Schoolroutekaart in nieuw jasje en jij kan helpen
Hoe zorg je ervoor dat kinderen langs een veilige route naar school gaan? Daarvoor moet je eerst de knelpunten kennen natuurlijk. En weten hoe je die kan omzeilen of veilig kan passeren. Deze informatie bundelen we in een digitale schoolroutekaart. Ook jouw tips zijn van harte welkom.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/349 - Berlaarbaan 180 - T.I.C. cvoa
Lees verder

OV/2020/292 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het verbouwen van een vrijstaande eengezinswoning - Maanhoeveweg 30 - Kristof De Keersmaecker en Teodora Petrova
Lees verder

OV/2020/255 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van een halfopen eengezinswoning-Kanadastraat 21A-Hidke Anckaert en Bart Ydens
Lees verder

OV/2020/295 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woning met kantoorruimte - Dorp 47 - Senne Van Tricht
Lees verder

OV/2020/296 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het uitbreiden van een halfopen eengezinswoning - Hogevelden 41 - Metin Öge
Lees verder

OV/2020/308 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het verbouwen en uitbreiden van een eengezinswoning - Liersesteenweg 246 - Kevin van den Brande en Caitrin Gaspard
Lees verder

Bewegen Op Verwijzing: nu zonder verwijsbrief
Was meer bewegen één van jouw goede voornemens voor dit jaar? Maar ben je er nog steeds niet toe gekomen? Dan staat onze BOV-coach klaar om jou op weg te helpen. BOV? Dat staat voor 'bewegen op verwijzing', maar nu tijdelijk ook zonder verwijzing.
Lees verder

Bevraging n.a.v. kernraad: parkeren in Albertstraat
Tijdens de kernraad van Elzestraat stelde het schepencollege een aantal mogelijke oplossingen voor om de parkeerproblematiek in de Albertstraat aan te pakken. Tot en met zondagavond heb jij als inwoner de mogelijkheid om jouw mening hierover te geven.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/361-De Raedtstraat 4-Jana Dekrem en Joyce Maris
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/382-Bollekensstraat 12-Sven Suys en Inge Van Noyen
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/373-Berkelei 110-Bouwgroep K2
Lees verder

Gezocht: uitbater Maanhoevebad
Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad met bijhorende cafetaria. Het gaat om een concessieovereenkomst voor twaalf jaar.
Lees verder

Verkeer over één rijvak in Leliestraat
Tijdens werken in het fietspad langs de Leliestraat kwamen werknemers van Fluvius voor een onaangename verrassing te staan. Daardoor waren zij genoodzaakt om ook een deel van de rijbaan open te breken. Hierdoor moet alle verkeer tijdelijk over één rijvak.
Lees verder

Nieuw naar school? Maak kennis met de scholen in onze gemeente
Gaat jouw peuter volgend schooljaar voor het eerst naar de kleuterschool? Wil jouw kind van school veranderen? Dan zoek je nu vast volop informatie over de scholen in onze gemeente. Door corona zijn opendeurdagen niet toegelaten, maar gelukkig zijn er andere manier om onze scholen te leren kennen.
Lees verder

OV/2020/275- Bekendmaking omgevingsvergunning voor het aanleggen van een regenwaterbassin voor een bestaand serre-tuinbouwbedrijf - Klemlei 10 - Olbrechts BVBA
Lees verder