Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Gemeente Mol: Vlaamse overheid lanceert hulplijnen.be voor wie nood heeft aan luisterend oor

Vlaamse overheid lanceert hulplijnen.be voor wie nood heeft aan luisterend oor

De Vlaamse overheid lanceerde eind december www.hulplijnen.be voor mensen die zich minder goed in hun vel voelen en nood hebben aan een babbel. Op de website staat een overzicht van hulplijnen die je volledig anoniem kan contacteren bij vragen of bezorgdheden. Daarnaast kan je in onze gemeente ook steeds terecht bij de sociale dienst. Blijf dus zeker niet zitten met je vragen, maar blijf praten!

Lees verder

(Jazz)combo academie schenkt opbrengst van zelf opgenomen lied aan actie MIN

Een (jazz)combo van de Academie voor Muziek en Woord schenkt de opbrengst van een zelf opgenomen kerstlied integraal aan actie MIN. Het nummer kreeg de titel 'The Jazzy Christmas Tree'. De coronaveilige opname werd al vele malen bekeken en werd een groot succes. Je vindt ze op de Facebookpagina van de academie. Bij actie MIN voeren vrijwilligers actie voor mensen in nood. Word je zelf ook warm van dit initiatief en wil je actie MIN steunen? Stort dan jouw bijdrage op het rekeningnummer van actie MIN (IBAN BE29 7512 0621 4764) met vermelding MIN X-MAS. Een mooi gebaar van dit (jazz)combo, en zo wordt MooiMol weer een beetje warmer.

Lees verder

Afsluiten verbindingsstraatje Ginderbroek met Hoogstraat vanaf half januari

Op vraag van de bewoners sluit het gemeentebestuur half januari het verbindingsstraatje tussen Ginderbroek en Hoogstraat af voor alle autoverkeer. Enkel fietsers en voetgangers kunnen het smalle straatje dan nog gebruiken. Om te beletten dat auto's alsnog dit straatje in- en uitrijden, plaatsen medewerkers paaltjes die de doorgang verhinderen. Auto's hebben nog voldoende alternatieven om zonder een grote omweg de Hoogstraat te bereiken.

Lees verder

Solliciteren gemeentelijk onderwijs via online toepassing

Wie als leerkracht, kleuteronderwijzer of voor een andere functie wil solliciteren in het gemeentelijk onderwijs in Mol doet dit best via de online toepassing www.mol.sgpool.be. Kandidaten moeten na het aanmaken van een profiel steeds zelf hun beschikbaarheid actualiseren voor korte of langere vervangingen. Ook studenten die eind januari of begin februari afstuderen, mogen zich al registreren. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/solliciteren-gemeentelijk-onderwijs.

Lees verder