Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 januari 2021

Gemeente Mol: Tot 1 maart verbod op alle toeristische en recreatieve reizen

Tot 1 maart verbod op alle toeristische en recreatieve reizen

Om de buitenlandse import van het coronavirus te stoppen, zijn alle toeristische en recreatieve reizen verboden van woensdag 27 januari tot en met 1 maart. Alleen in specifieke gevallen geldt een uitzondering, waarbij je dit moet staven met een 'verklaring op eer' en de nodige bewijsdocumenten. Daarnaast verlengde het Overlegcomité de quarantaineperiode van 7 naar 10 dagen. Verder wordt er massaal ingezet op testen. Bij verontrustende uitbraken in scholen, wijken,… zal er vanaf nu zeer breed getest worden, waarbij via elke test ook actief wordt gezocht naar de meer besmettelijke varianten.

Lees verder

Ook klasquarantaine voor zesde leerjaar van De Zandloper in Rauw

Op vrijdagochtend 22 januari werd beslist om ook alle leerlingen van het zesde leerjaar van gemeentelijke basisschool De Zandloper in Rauw preventief in quarantaine te laten gaan. De quarantaineverplichting geldt zowel voor de leerlingen als de betrokken leerkracht. De beslissing werd in overleg met de gemeentelijke crisiscel genomen nadat ook in deze klasgroep twee leerlingen positief testten op corona. Op woensdagochtend 20 januari gingen de leerlingen en leerkrachten van het vijfde leerjaar al in quarantaine door coronabesmettingen in de klasgroep. De leerlingen van de overige klassen blijven wel naar school komen, conform de wettelijke coronarichtlijnen.

Lees verder

Budget vinden en verbondenheid creëren grootste corona-noden van verenigingen

26 verenigingen lieten ons via een bevraging weten wat hun noden zijn in deze coronacrisis. Vaak kwamen we dezelfde thema's tegen: budget en subsidiemogelijkheden, hoe verbondenheid creëren en behouden, communicatie, coronaproof aanbod uitwerken, veerkracht bij vrijwilligers en digitale mogelijkheden. Zeer specifieke vragen en individuele noden speelden we door aan de juiste dienst, die hiermee aan de slag ging. Rond de bredere thema's organiseren we in de maanden februari en maart (digitale) infosessies of vormingen. Voor de meest recente informatie hierover kijk je best op www.molvrijwilligt.be.

Lees verder

Lagere school De Zandloper blijft maandag en dinsdag uit voorzorg dicht

Alle leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar van gemeentelijke basisschool De Zandloper blijven maandag 25 en dinsdag 26 januari in thuisquarantaine. Deze twee dagen geeft de gemeentelijke crisiscel de kans om op zeer korte termijn een coronatest te laten uitvoeren bij de leerlingen en leerkrachten die momenteel in klasquarantaine verblijven (5de en 6de leerjaar) of door het CLB zijn geïdentificeerd als hoogrisicocontact (enkele leerlingen 4de leerjaar). Maandagnamiddag beslissen we op basis van de testresultaten om de preventieve schoolsluiting al dan niet te verlengen.

Lees verder