Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

Gemeente Mol: School Heidehuizen wordt gekoppeld aan school Gompel

School Heidehuizen wordt gekoppeld aan school Gompel

Op 7 september keurde de gemeenteraad de uitbreiding van school Heidehuizen goed. Dat betekent dat we de school vanaf schooljaar 2021-2022 stapsgewijs uitbouwen met een lagere school. Intussen stelt het schoolbestuur voor om de vestiging van Heidehuizen administratief te koppelen aan de school van Gompel. Het gaat vooral om een administratieve wijziging die in de praktijk weinig tot geen gevolgen heeft voor de kinderen en de ouders van de betrokken scholen.

Lees verder

Mol, Balen, Dessel en Retie stoppen online met roken. Doe je mee?

In maart kan je als roker uit Mol, Balen, Dessel of Retie je eerste stappen richting een rookvrij leven zetten, samen met ons! Voor de eerste keer is het rookstoptraject volledig online te volgen. Volg op 8, 9, 10 of 11 maart een vrijblijvende online infosessie om 19.30 uur en beslis nadien of je de stap gaat zetten. Zoals elk jaar bedraagt de kostprijs voor het volledige traject 48 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Alle info en de link naar de infosessies vind je op www.gemeentemol.be/stoppenmetroken.

Lees verder

Wil jij als vrijwilliger aan de slag in ons vaccinatiecentrum?

Om het vaccinatiecentrum de komende maanden vlot te laten functioneren, hebben we heel wat helpende handen nodig. Naast de medische medewerkers voor het vaccineren zelf en de gemeentelijke coördinatoren, zijn er ook voor de vrijwilligers verschillende taken weggelegd. Ben je minstens 18 jaar en ben je bereid je enkele maanden actief in te zetten? Bekijk dan de vrijwilligersprofielen en stel je kandidaat!

Lees verder

Glasbollen verdwijnen op maandag 1 februari, glasophaling start eind januari

Maandag 1 februari verwijdert IOK Afvalbeheer alle glasbollen in onze gemeente. Eén dag later op dinsdag 2 februari worden alle sites gereinigd zodat er geen glas achterblijft. Op tal van plaatsen in onze gehuchten vond je glasbollen waar je glazen flessen en bokalen,… kon deponeren. Vaak waren de glasbolsites hotspots voor sluikstorten. Met de komst van de maandelijkse huis-aan-huisinzameling van glas, eerste maal eind januari, is dit probleem van de baan. Naast de maandelijkse glasophaling kan je met glazen flessen en bokalen ook terecht in de containerparken.

Lees verder