Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

Gemeente Mol: Openbaar onderzoek naar vierde windturbine op industrieterrein Berkebossen

Openbaar onderzoek naar vierde windturbine op industrieterrein Berkebossen

Van 21 januari 2021 tot en met 19 februari 2021 loopt een openbaar onderzoek naar de bouw en exploitatie van een vierde windturbine op industrieterrein Berkebossen. De vierde turbine komt volgens het aanvraagdossier parallel aan het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, vrijwel in lijn met de overige drie turbines. De turbine staat centraal ingeplant op de bedrijfsterreinen van AGC Glass Europe in Gompel. Initiatiefnemer Luminus organiseert op dinsdag 2 februari om 17 en 20 uur online informatievergaderingen voor de omwonenden en andere geïnteresseerden. Wie wil deelnemen aan de videovergadering registreert zich vooraf op www.deglasmolen.be. Het gemeentebestuur geeft advies in dit dossier, de finale beslissing ligt bij de deputatie van de provincie Antwerpen.

Lees verder

Meer dan 450 medisch geschoolden staan paraat voor ons vaccinatiecentrum

Op enkele dagen tijd hebben meer dan 450 mensen met een medische achtergrond uit Mol, Balen, Dessel of Retie zich aangemeld om medische taken - waaronder het effectieve vaccineren - uit te voeren in ons pop-up vaccinatiecentrum. We spreken dan over verpleegkundigen, artsen, tandartsen, vroedkundigen, apothekers, … We zijn enorm dankbaar voor deze massale reacties op onze oproep.

Lees verder

Vrijetijdscheque met vervaldag vanaf 1 maart 2020, geldig tot 31 december 2021

Vrijetijdscheques met vervaldag vanaf 1 maart 2020 tot eind 2020, worden verlengd tot 31 december 2021. Omdat corona blijft sluimeren en er daardoor weinig of geen activiteiten doorgaan, besliste het gemeentebestuur om de vrijetijdscheques te verlengen. Heel wat inwoners hebben nog vrijetijdscheques die al vervallen zijn of waarvan de geldigheidsdag binnenkort vervalt. Heb jij nog een cheque die je gekregen of gekocht hebt met een vervaldatum vanaf 1 maart? Je kan hem gebruiken tot 31 december 2021.

Lees verder

Gemeentebestuur verdeelt subsidies Consultatiebureaus

Op de gemeenteraad van januari werd de verdeling goedgekeurd van de subsidies voor de consultatiebureaus in onze gemeente. Met deze subsidies wil het gemeentebestuur het vrijwilligerswerk binnen deze organiserende besturen extra waarderen. De consultatiebureaus bewijzen al jaren hun degelijkheid op vlak van gezondheids- en preventiebeleid. In totaal gaat het om 2.500 euro.

Lees verder