Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Gemeente Mol: Medisch coördinatieverslag 28 januari “Stilte voor de storm? We hopen van niet!"

Medisch coördinatieverslag 28 januari "Stilte voor de storm? We hopen van niet!"

Het medisch coördinatieoverleg van donderdag 28 januari stond grotendeels in het teken van de verdere voorbereidingen van het vaccineren. De medische experts zien daarnaast jammer genoeg eerste signalen van een derde golf, die vermoedelijk eind februari/begin maart op een hoogtepunt zou komen. Het strikt volgen van de bestaande maatregelen, bepaalt hoe hoog de piek wordt. Zelfs een snelle vaccinatiecampagne kan een derde golf niet indijken.

Wél heeft elk van ons een grote impact op het al dan niet uitbreken van gezins- en familieclusters, zo bleek afgelopen week eens te meer uit het lokaal contactonderzoek. Eén familiebezoek met meerdere gezinnen tijdens het weekend leidde – na het vaststellen van een besmetting in de loop van de week - tot heel wat verplichte thuisquarantaines en het risico dat deze besmetting uitwaaiert naar familieleden en vervolgens naar scholen, werk, hobby's,…

Lees verder

Liefs uit MooiMol: heel de maand februari in teken van valentijn

Romantiek vind je overal in onze gemeente tijdens de valentijnsmaand februari. Liefdevolle wandelingen, aangepaste menu's bij onze horecazaken, een speciale radio-uitzending, mooie verlichting in het Centrum en beschilderde etalages. Dit is de ideale maand om wat extra liefde aan elkaar te tonen. Zie je je partner, je huisdier, je ouders of je vrienden graag? Laat dit eens zo hard zien, want valentijn is er voor iedereen!

Lees verder

Wordt het Heldenstraat of Zorgheldenstraat? Gemeenteraad hakt de knoop door

De gemeenteraadsleden zullen tijdens de zitting van 22 februari via een stemming bepalen wat de nieuwe straatnaam wordt van een deel van de Doornboomstraat. De publieksbevraging leverde Heldenstraat als winnaar op, terwijl de cultuurraad unaniem Zorgheldenstraat adviseert. De gemeenteraadsleden hebben finaal de beslissende stem. Zij hebben de keuze uit de drie voorstellen van de straatnamencommissie.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt drie deeltijds verpleegkundigen

Het gemeentebestuur zoekt één deeltijdse (80%) en twee halftijdse verpleegkundigen (niveau B of C, salarisschaal  BV1-BV3 of C3-C4). Het gaat om contracten van onbepaalde duur. Er wordt ook een wervingsreserve aangelegd. Vanuit deze wervingsreserve worden de volgende maanden nog verschillende deeltijdse vacatures ingevuld. Solliciteer ten laatste zondag 28 februari 2021 via het online sollicitatieformulier

Lees verder