Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

Gemeente Mol: In februari strijkt Pop up Europa neer in onze gemeente met tal van activiteiten

In februari strijkt Pop up Europa neer in onze gemeente met tal van activiteiten

Europa ontdekken in je eigen gemeente was nog nooit zo gemakkelijk! Van 1 tot 28 februari is Pop up Europa op bezoek in Mol. De hele maand organiseren we allerlei Europese activiteiten. Zo ontdek je Europa in de bib, geniet je van comedy, film en lezingen, zijn er grabbelpasactiviteiten en activiteiten voor scholen. En dat allemaal coronaveilig! Bovendien kan je een knalblauwe Europafiets winnen met onze kraslotenactie. Aarzel niet en neem een duik in het activiteitenaanbod! Je ontdekt alles via www.popupeuropa.be/mol.

Lees verder

Online infosessies buddyproject ArmenTeKort in januari en februari

Wil jij graag je talenten ontwikkelen en mee kansarmoede bestrijden? Stel je dan kandidaat als buddy van ArmenTeKort. In samenwerking met de organisatie ArmenTeKort starten we opnieuw een buddyproject waarbij een minder kansrijke inwoner gekoppeld wordt aan een andere Mollenaar of Kempenaar. Ons doel is om mensen te helpen op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Benieuwd of dit iets voor jou is? Volg dan één van de infosessies. Surf naar www.armentekort.be en ontdek hoe jij in één klik het verschil kan maken.

Lees verder

Gemeentebestuur verdeelt gratis hygiënepakketten aan 150 verenigingen

Op 12, 13 en 14 januari verdeelde het gemeentebestuur gratis hygiënepakketten aan 150 Molse verenigingen. Verenigingen die nood hadden aan zo'n pakket konden voor 12 december 2020 een aanvraag indienen. In totaal werden 1.386 handgels, 1.338 ontsmettingssprays en 1.472 pakken papieren doekjes verdeeld. Zo kunnen onze verenigingen, vanaf de coronamaatregelen het toelaten, hun activiteiten, overlegmomenten,… op een veilige manier organiseren.

Lees verder

Wat is jouw favoriete muziek of herinnering na 25 jaar Cultuurcentrum 't Getouw?

Cultuurcentrum 't Getouw viert dit seizoen haar 25ste verjaardag. Omdat het feest voorlopig niet live kan doorgaan, wordt het startschot van de viering gegeven met de online radioshow Radio Rewind op zaterdag 6 februari. Centraal in deze show staan de muziek van en de herinneringen aan een kwarteeuw cultuurcentrum. Hiervoor zijn we op zoek naar jouw favoriete liedjes of artiesten. Welke muziek wil jij graag horen? Laat het voor … weten via www.gemeentemol.be/radiorewind.

Lees verder