Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Gemeente Mol: Fietspompen en reparatiezuil voor fietsers onderweg

Fietspompen en reparatiezuil voor fietsers onderweg

Het gemeentebestuur wil nog meer mensen op de fiets krijgen en zet daarom in op extra fietsvoorzieningen. Een platte band, de hoogte van je fietszadel aanpassen, een los schroefje bijdraaien,…? Geen nood! Dankzij de publieke fietsreparatiezuil aan de dienst toerisme en de fietspompen aan de dienst toerisme, Den Uyt (plaatsing in februari) en abdij Postel, is hulp nooit ver weg. Deze service wordt bovendien gratis aangeboden.

Lees verder

Oproep voor senioren: sjoekes eten en Radio oud lief beluisteren op Valentijn!

Op zondag 14 februari zorgen we, ondanks de coronamaatregelen, voor een gezellige namiddag voor onze senioren! Luister van 14 tot 16 uur mee naar Radio Mol. Zij zenden een éénmalig programma 'Radio oud lief' uit. Verzoeknummers en de liefdevolle verhalen die daarbij horen staan in dit programma centraal. Stuur dus je verzoekje voor 1 februari in via www.gemeentemol.be/radio-oudlief. Daarnaast roepen we alle senioren op om die dag een sjoeke te halen bij de bakker en dit om 15.30 uur in je eigen kot, maar toch samen op te eten!

Lees verder

Gratis workshopbox van Tydeeh aan huis: hydro dip koffietas

't Jeugdhuis en Project M. leveren samen met de jeugddienst workshopboxen aan huis om te tonen dat ze de Molse jeugd nog graag zien! Ben je graag creatief bezig en tussen 12 en 30 jaar? Dan kan je je inschrijven! Het nodige materiaal wordt aan de deur afgezet, volledig gratis. Op vrijdag 29 januari maken we een hydro dip koffietas. Inschrijven kan tot en met dinsdag 26 januari via de Instagram- of Facebookpagina van jeugdhuis Tydeeh en Project M. of via info@tydeeh.be. Veel plezier!

Lees verder

Aankoop voortuinstroken Sint-Apollonialaan voor realisatie voetgangersverbinding

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie voortuinstroken gelegen in de Sint-Apollonialaan goedgekeurd. De drie stroken van elk 2 meter worden gekocht voor een totaalbedrag van 21.500 euro. Van de overige stroken is de gemeente al eigenaar, namelijk het Fietsenatelier en De Kringwinkel. Bedoeling is ruimte te creëren voor de aanleg van een veilige voetgangersverbinding tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidsstraat.

Lees verder