Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

Gemeente Mol: Druk op Kempense ziekenhuizen blijft bijzonder hoog

Druk op Kempense ziekenhuizen blijft bijzonder hoog

De druk op de Kempense ziekenhuizen blijft enorm hoog. Dat bleek uit de wekelijkse medische coördinatievergadering van donderdag 31 december. De terugkeer van inwoners uit het buitenland en de heropstart van de scholen maken van volgende week een cruciale week die bepaalt in welke richting de coronacijfers zullen evolueren. Het strikt opvolgen van de quarantaineperiode en de verplichte testmomenten voor wie terugkeert uit een rode zone zijn hierin cruciaal. We bedanken iedereen voor z'n inspanningen tijdens de kerstperiode. Doorzetten blijft ook de komende weken absoluut noodzakelijk.

Lees verder

Herstart werken natuursteenklinkers Centrum uitgesteld door vrieskou

De herstart van de werken aan de natuursteenklinkers in het Centrum wordt uitgesteld. Normaal hadden deze opnieuw moeten starten na de kerstvakantie. Het uitstel werd beslist in samenspraak met de aannemer. De herstelling met bijzondere voegmortel is uiterst temperatuurgevoelig. Door de vrieskou van de voorbije én komende dagen kan de aannemer niet verder werken. De werf op het kruispunt Rondplein - Corbiestraat blijft dan ook staan. Het kruispunt Markt - Rivierstraat blijft voorlopig toegankelijk. De verdere planning is afhankelijk van het weer.

Lees verder

Magische lichtwandeling 'Zandmanneke' enorm succes, dank voor opvolgen regels

Op zondag 3 januari sloten we de magische lichtwandeling van het Zandmanneke af. Het werd een enorm succes! Vele gezinsbubbels zochten naar het zandmanneke en genoten van een korte wandeling met licht- en geluidseffecten. Op weekenddagen telden de stewards maar liefst tussen de 600 en 900 deelnemers. Met een grote spreiding tussen 16.30 en 22 uur kon op het parcours de 1,5 meter afstand altijd perfect gerespecteerd blijven. Dankjewel aan alle bezoekers voor het naleven van de richtlijnen zodat iedereen de zoektocht op een veilige manier kon beleven. Zin in meer speurwerk? De kerstzoektocht 'Het huis van het peperkoeken mannetje' loopt nog tot en met zaterdag 9 januari. Meer info vind je op www.visitmol.be/peperkoekenmannetje.

Lees verder

Begin januari verdeling blauwe inzamelbakken voor maandelijkse glasophaling

De eerste week van januari start IOK Afvalbeheer in onze gemeente met de verdeling van blauwe inzamelbakken voor glazen flessen en bokalen. Samen met deze glasbak ontvang je ook een flyer met hierop enkele richtlijnen over wat wel en niet in de glasbak mag. Eind januari 2021 start IOK Afvalbeheer dan met een maandelijkse glasophaling. Kijk op de ophaalkalender 2021 voor de data waarop het glas in jouw straat wordt opgehaald. De glasbak en de ophaling zijn voor jou volledig gratis. In de loop van februari verdwijnen de glasbollen uit het straatbeeld.

Lees verder