Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

Gemeente Mol: Bestaande coronarichtlijnen worden verlengd, vaccinatieschema is klaar

Bestaande coronarichtlijnen worden verlengd, vaccinatieschema is klaar

Het Overlegcomité verlengde vrijdag 8 januari alle bestaande coronarichtlijnen. Er komen dus geen versoepelingen, maar er wordt ook niets verstrengd. Het handhaven van de bestaande beperkingen op fysieke sociale contacten blijft essentieel. Ook worden de strenge regels voor het reizen al zeker verlengd tot en met de krokusvakantie. Dankzij het goedgekeurde vaccinatieschema krijgen we steeds meer zicht op het einde van de coronacrisis. Volgens dit schema start de vaccinatie van de thuiswonende 65-plussers in maart en van de algemene bevolking (+18 jaar) in juni. Voordien komen andere specifieke doelgroepen aan bod. In de loop van volgende week beslissen de zeven gemeentebesturen (Mol, Balen, Dessel, Retie, Meerhout, Geel en Laakdal) over de regels voor -12-jarigen. De huidige extra beperkingen op binnenactiviteiten voor kinderen lopen tot en met 15 januari.

Lees verder

Heraanleg Rijtenhof verloopt volgens plan: speeltuigen doen dromen van de zomer

De werken aan het Rijtenhof verlopen volledig volgens de vooropgestelde timing. Aannemers Boskat en Sablo zijn er druk in de weer. De grond- en funderingswerken zijn afgerond en de speeltoestellen werden geplaatst. Ook de bomen en struiken werden aangeplant. Nu is  het wachten op de lente voor het inzaaien van de grassen. Tegen de zomer is het plein speelklaar en zullen kinderen er naar hartenlust kunnen ravotten. De betonverharding van enkele speeltoestellen werd gegoten op vrijdag 8 januari. Deze moet vier dagen uitharden. Het speelterrein al gaan verkennen kan dus even niet.  

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt middagtoezichters gemeentescholen schooljaar 2020-2021

Het gemeentebestuur zoekt middagtoezichters voor de gemeentescholen voor het schooljaar 2020 – 2021 in contractueel dienstverband (snelle indiensttreding). Het gaat om een deeltijdse tewerkstelling voor bepaalde duur (tot en met juni 2021). Solliciteren kan tot 24 januari 2021 via het online sollicitatieformulier.

Lees verder

Aanbod jeugd en sport volledig uitgewerkt, start hangt af van coronamaatregelen

Het aanbod jeugd- en sportactiviteiten voor 2021 is helemaal klaar. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen starten de inschrijvingen op 25 januari en de groepslessen op 1 februari. De brochure is digitaal beschikbaar via www.gemeentemol.be/brochure-jeugd-en-sportactiviteiten. Nieuw dit jaar is het volledig aangepast outdoor sportprogramma voor volwassenen. Ook voor kinderen voorzien we nieuwe uitdagingen, zoals start to skateboard en de Pop up Europa-activiteiten tijdens de krokusvakantie. Kijk voor de laatste stand van zaken op www.gemeentemol.be/vrije-tijd.

Lees verder