Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

Gemeente Boom: Gezocht : vrijwilligers met het hart op de juiste plaats voor onze senioren

Gezocht : vrijwilligers met het hart op de juiste plaats voor onze senioren
De coronacrisis heeft ons het afgelopen jaar met beide voetjes op de grond gezet. We zijn allen tot het besef gekomen dat alleen wonen, eenzaamheid, weinig contacten of familie hebben een belangrijke impact hebben op onze geestelijke gezondheid.
Lees verder

Meer inspraak en participatie mogelijk voor de Bomenaar
Er bestaan in Boom al verschillende vormen van burgerparticipatie en inspraakmomenten, zoals adviesraden en wijkraden, overlegplatformen en bewonersvergaderingen. Burgerparticipatie heeft een grote evolutie doorgemaakt en her en der wordt geƫxperimenteerd met nieuwe werkvormen.
Lees verder

5 anti-verveeltips voor kinderen
Sommige ouders zitten met de handen in het haar nu dierenparken, pretparken en veel andere leuke plaatsen voor kinderen gesloten zijn.
Lees verder

'Een kleurrijk dak': dakpannen fleuren handelscentrum op
In 2020 was het exact een eeuw geleden dat Piet Van Aken geboren werd. Het ideale moment dus voor de gemeenten Boom en Rumst om de auteur, zijn boeken en het leven in zijn steenbakkerijperiode, ondanks corona, in de kijker te zetten.
Lees verder

Identiteitskaart ziet er anders uit
Sinds eind vorig jaar zien de identiteitskaarten die we uitreiken in het gemeentehuis er anders uit.
Lees verder

Fietsen in het park: mag dat?
Wij willen jullie er graag even aan herinneren dat je in het park enkel op de verharde wegen mag fietsen. Op de andere paadjes mag je enkel wandelen.
Lees verder