Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

Gemeente Beernem: Laat je vaccineren - bekijk dit filmpje

Laat je vaccineren - bekijk dit filmpje
"Je laten vaccineren is het beste plan, zodat je leven straks weer starten kan." Bart Peeters beantwoordt in het filmpje een 7-tal vragen over de vaccinatie: Is het vaccin veilig? Waarom ging de ontwikkeling zoveel sneller? Wie wordt eerst gevaccineerd? Hoe weet ik wanneer het aan mij is? Waar gebeurt de vaccinatie? Moet je de coronaregels blijven volgen na vaccinatie? Wanneer kan ons normale leven opnieuw herstarten?
Lees verder

Verstrengde lockdown - update 25 januari 2021
Om de import en verdere verspreiding van nieuwe virusvarianten tegen te gaan besliste het Overlegcomité op vrijdag 22 januari om tijdelijk een verbod in te voeren op verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België. Ook het aantal dagen in verplichte quarantaine wordt verlengd naar 10 dagen.
Lees verder

Oproep: we zoeken vrijwilligers voor vaccinatiecentrum De Valkaart
Beernem bereidt zich samen met Oostkamp voor om haar inwoners zo snel en efficiënt mogelijk te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het vaccinatiecentrum De Valkaart heeft heel wat medewerkers nodig. Medewerkers met een medische achtergrond om te helpen vaccineren, maar zeker ook voldoende logistieke en administratieve medewerkers die op vrijwillige basis willen meehelpen.
Lees verder