Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 januari 2021

Gemeente Balen: Wat moeten landbouwers met medisch afval?

Wat moeten landbouwers met medisch afval?
Op landbouwbedrijven worden niet alleen medische handelingen verricht door de dierenarts, maar ook door de landbouwers zelf. Om het medisch afval dat hieruit voortvloeit op de voorgeschreven manier te beheren en af te voeren, kunnen zij op het recyclagepark een vat van 50 liter kopen voor 30 euro.
Lees verder

Schrijf vanaf 26 januari in voor Kinderclub tijdens krokusvakantie
Lees verder

Handelaars: geef je Valentijnsactie door
Ben jij een Balense handelaar en wil je jouw Valentijnsactie zien verschijnen op www.balenwinkelthier.be? Geef hem dan snel door via ons e-loket en wij voorzien een plaatsje voor jou op onze website.
Lees verder

Agenda gemeenteraad 25 januari - geen raad voor maatschappelijk welzijn
De volgende gemeenteraad vindt plaats op maandag 25 januari om 19u. Er zijn geen punten ingediend voor de raad voor maatschappelijk welzijn. Deze gaat dan ook niet door. De agenda voor de gemeenteraad kan je hieronder downloaden.
Lees verder

Video: Opbouw pop-up vaccinatiecentrum gestart
Donderdagmorgen is de opbouw van het pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan gestart. Na een dag hard werken stond de tentconstructie er al. Bekijk de filmpjes van de werkzaamheden op dag één.
Lees verder

Afvalkalender week 25 januari
• vrijdag 29 januari: GFT en PAPIER & KARTON
Lees verder

Werken op Oosthamsesteenweg op dinsdag 26 januari
Op dinsdag 26 januari kan er lichte verkeershinder zijn door werken op de Oosthamsesteenweg, ter hoogte van huisnummer 57 (net na de kruising met de Varenstraat, komende vanuit Olmen). Er wordt gebruik gemaakt van verkeerslichten met beurtelings verkeer.
Lees verder

Werken aan fietspad ter hoogte van Molsesteenweg 55 dinsdag 26 januari
Pidpa voert op dinsdag 26 januari werken uit aan het fietspad ter hoogte van huisnummer 55. Er worden verkeerslichten geplaatst om het doorgaand verkeer veilig te laten verlopen.
Lees verder

Geen doorgang Grote Heideweg - Immertseweg van 25 tot 29 januari
Wegens onderhoud van de weg en de bermen is de in Grote Heideweg tot aan de Immersteweg geen doorgang mogelijk tussen maandag 25 en vrijdag 29 januari.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Het geheim van mijn man'
Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief een geheim bevat, dat niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief vindt terwijl je man nog springlevend is.
Lees verder

20 winnaars dankzij FOTO-shoppen
Dankzij de actie 'FOTO-shoppen' winnen 20 deelnemers een Kruierbon van 50 euro die ze kunnen besteden bij de Balense handelaars. Zij vielen in de prijzen nadat ze hun aankoop bij de lokale handelaars hadden gefotografeerd en ingestuurd. Proficiat aan de winnaars!
Lees verder

Bewoners Ter Vest en Nethehof krijgen eerste vaccinatie
Op donderdag 14 januari kregen de bewoners van woonzorgcentrum Nethehof hun eerste vaccinatie tegen het coranavirus. Vrijdag 15 januari was WZC Ter Vest aan de beurt. Op 1 februari is het de beurt aan WZC Keiheuvel. Na drie weken krijgen de bewoners een tweede vaccin.
Lees verder

Vacature: schoonmaakpersoneel (m/v) - bepaalde duur
Het gemeentebestuur is op zoek naar schoonmaakpersoneel (m/v - contractueel - bepaalde duur/vervangingscontract - niveau E - deeltijds) voor de gemeentelijke basisscholen. Geïnteresseerden nemen contact op met Krista Meurkens (coördinator poetsdienst) op 014/74 42 47 (tijdens de kantooruren)
Lees verder

Geen versoepelingen, verbod op niet-essentiële reizen
Het Overlegcomité besliste op 22 januari dat versoepelingen op de huidige maatregelen nog niet aan de orde zijn. Wel komt er een verbod op niet-essentiële reizen van 27 januari tot 1 maart.
Lees verder

Wil jij als vrijwilliger aan de slag in ons vaccinatiecentrum?
Om het vaccinatiecentrum in Mol de komende maanden vlot te laten functioneren, hebben we ook heel wat vrijwilligers zonder medische voorkennis nodig. Ben je minstens 18 jaar en ben je bereid je enkele maanden actief in te zetten? Bekijk dan de vrijwilligersprofielen en stel je kandidaat!
Lees verder

Balen stopt online met roken!
Dit jaar kan je volledig online deelnemen aan de stoppen met roken-sessies. Volg op 8, 9, 10 of 11 maart een vrijblijvende online infosessie om 19.30 uur en beslis nadien of je de stap gaat zetten.
Lees verder

#deKempenbeweegt: filmpjes week 1
Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes van week 1.
Lees verder

Opgelet voor online oplichting in coronatijden
Lees verder

Pop-up vaccinatiecentrum krijgt vorm
De laatste dagen werd met man en macht gewerkt om ons pop-up vaccinatiecentrum zo snel mogelijk opgebouwd te krijgen op site De Zwaan in Mol.
Lees verder

#deKempenbeweegt: filmpjes week 2
Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes van week 2.
Lees verder

Plezierreisjes naar buitenland verboden
Vanaf vandaag zijn niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden. Wie toch de grens over moet, moet een verklaring op eer bij zich hebben (digitaal of afgeprint). Die vind je bij downloads. Aan de grenzen, luchthavens,... worden vanaf vandaag dan ook controles uitgevoerd.
Lees verder

Liefde is... jouw persoonlijke boodschap op de lichtkranten!
Valentijn, de dag van de liefde, staat opnieuw voor de deur. Om deze dag te vieren, kan je op zondag 14 februari je geliefde verrassen met een leuke en originele boodschap op onze digitale infoschermen. Stuur jouw berichtje door via het e-loket tot en met 11 februari, en je scoort gegarandeerd!
Lees verder