Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Gemeente Balen: Volgende fase werken Malou begonnen

Volgende fase werken Malou begonnen
De aannemer start deze week met de aanleg van riolering. in de straten Zwaluwstraat, Sijsjesstraat, Merelstraat, Vinkenstraat en Nachtegaalstraat. De begraafplaats van Schoorheide is vanaf 20 januari enkel bereikbaar via Bruine Kolk.
Lees verder

KrokusKiXs online
Bekijk de KiXs voor de krokusvakantie online op www.balen.be/KiXs. Pimp je eigen carnavalsmasker, duik in de Jeugdboekenmaand of stip mee tegen pesten. Je vindt het allemaal in deze online editie.
Lees verder

Winnaars 'Zingen Zonder Triiingen'
Geen troostprijzen, maar wel vier grote winnaars! Proficiat! Zij winnen een verwenpakket ter waarde van 100 euro.
Lees verder

Jeugd- en sportverenigingen geïnformeerd over heropstart activiteiten -13-jarigen
De jeugd- en sportverenigingen kregen een mail van onze jeugd- en sportdienst met daarin alle info rond het eventueel heropstarten van hun activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.
Lees verder

Agenda gemeente- en ocmw-raad 25 januari
Lees verder

Jong en hulp of advies nodig? 'Klik erop!'
Met één klik ontdek je verschillende diensten die klaarstaan voor jongeren met hulp en advies.
Lees verder

Nachtelijke werken aan de spoorlijn tussen Hasselt en Mol tot 6 februari
Infrabel laat werken uitvoeren voor de elektrificatie van de spoorlijn Hasselt-Mol. Van 11 januari tot 6 februari wordt er 's nachts gewerkt tussen de N18 en de Rozenberg in Mol. Deze werken kunnen voor geluids- en trillingshinder zorgen.
Lees verder

Lichte daling nettopensioenen
In januari 2021 daalt bij sommigen het nettopensioen lichtjes (hoogstens 5 euro). Dit heeft te maken met de stijging van de bedrijfsvoorheffing. Deze lichte daling van het pensioen zorgt ervoor dat je in 2022 minder belastingen zal moeten bijbetalen.
Lees verder

Ben jij medisch geschoold en wil je helpen vaccineren?
Om de vaccins in ons vaccinatiecentrum veilig te kunnen toedienen, hebben we voor de komende maanden een groot aantal gedreven medisch geschoolde medewerkers nodig. Interesse? Stel je dan snel kandidaat.
Lees verder

Pidpa blij met vergelijking tussen flessenwater en kraantjeswater door Factcheckers
Lees verder

Afvalkalender week van 18 januari
• maandag 18 januari: TEXTIEL (route 2) • vrijdag 22 januari: RESTAFVAL en PMD en GLAS (route 1)
Lees verder

Tip van de Bib: 'De prinses van Coronaland'
De Prinses van Coronaland werd geboren uit de verbeelding en van de Balense Betty Machiels. De gepensioneerde kleuterjuf van het scholeke van de Vennen schreef het verhaal en tekende alle illustraties.
Lees verder

Afhaalacties verenigingen, clubs, scholen,... Wat is er mogelijk?
Lees verder

Nood aan luisterend oor? www.hulplijnen.be
Blijven praten met mensen in je omgeving helpt om je goed te voelen. Dat is nu soms wat moeilijker. Maar weet dat er altijd iemand voor je klaarstaat. In je eigen omgeving of via een hulplijn.
Lees verder

Informatie over heropstart activiteiten -13-jarigen voor verenigingen
Lees verder

Januari is actiemaand Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
Dankzij het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker kunnen vrouwen tussen 25 en 64 jaar om de 3 jaar gratis een uitstrijkje laten nemen. Zij ontvangen daarvoor een aanbevelingsbrief per post.
Lees verder

Ocmw-huis op vrijdag 22 januari in de namiddag telefonisch niet bereikbaar
Op vrijdag 22 januari werkt Proximus in de namiddag aan de telefooncentrale in het ocmw-huis. Je kan hen die middag dus enkel bereiken via mail naar info@ocmwbalen.be.
Lees verder

Bewoners WZC Ter Vest krijgen eerste vaccinatie
Op vrijdag 15 januari kregen de bewoners van woonzorgcentrum Ter Vest hun eerste vaccinatie tegen het coranavirus. Donderdag 14 januari was WZC Nethehof al aan de beurt. Op 1 februari is het de beurt aan WZC Keiheuvel. Over een drietal weken krijgen de bewoners een tweede vaccin.
Lees verder

Maand zonder alcohol
Voor het vijfde jaar op rij roept 'Tournée Minérale' alle Belgen op om in februari een maand lang 'nee' te zeggen tegen alcohol.
Lees verder

Meer dan 450 medisch geschoolden staan paraat voor ons vaccinatiecentrum
Na onze oproep hebben op enkele dagen tijd meer dan 450 mensen met een medische achtergrond uit Mol, Balen, Dessel of Retie zich aangemeld om medische taken - waaronder het effectieve vaccineren - uit te voeren in het pop-up vaccinatiecentrum. We zijn enorm dankbaar voor deze massale reacties.
Lees verder

PMD-zakken goedkoper
Vanaf 1 januari 2021 kan je de nieuwe blauwe PMD-zak kopen: deze is goedkoper dan de oude blauwe PMD-zak, namelijk 3,60 euro (ipv 6 euro) voor 24 zakken. Vanaf 1 maart (!) 2021 kan je in de blauwe PMD-zak meer zachte plastic verpakkingen meegeven zoals potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken.
Lees verder

Sorteerregels plastic veranderen pas op 1 maart
Vanaf 1 maart 2021 zal je in de blauwe PMD-zak meer zachte plastic verpakkingen kunnen meegeven, zoals potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken. Tot eind februari geldt de huidige regeling en kan je met zachte plastic nog steeds terecht in het recyclagepark.
Lees verder

Gelukkig is er maar één allereerste keer
Starten met sporten is voor velen een hele uitdaging. Gelukkig is er maar één allereerste keer. Hoe sneller je met sporten en bewegen begint, hoe sneller die eerste keer voorbij is. Begin eraan en je bent vertrokken. Meer info en tips op de website van Sport Vlaanderen en bij je 'Eerste Keer Coach'.
Lees verder

Atelier in beeld: een nieuw open atelierweekend!
Op 7, 8 en 9 mei 2021 lanceert Kunstwerkt een gloednieuw project: Atelier in Beeld, een open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Interesse? Schrijf je dan in voor 15 februari.
Lees verder

VZWebinar, alle info voor je vzw
Scwitch en Assist slaan de handen in elkaar op YouTube om via deze korte en krachtige 'VZWebinars' een antwoord te geven op enkele veel gestelde vragen rond het beheer van een vzw.
Lees verder

Vacature horecaverantwoordelijke Zilvermeer
Autonoom Provinciebedrijf Zilvermeer is op zoek naar een horecaverantwoordelijke. Iets voor jou? Solliciteer dan voor 24 januari.
Lees verder