Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 januari 2021

Gemeente Balen: Heb jij geen afvalkalender ontvangen?

Heb jij geen afvalkalender ontvangen?
Heb jij in december geen exemplaar van de afvalkalender 2021 in je brievenbus gevonden? Laat het ons weten.
Lees verder

Geen containers voor asbest meer bij IOK
Het is sinds 1 januari niet meer mogelijk om containers voor asbest te bestellen via IOK. De subsidies zijn hiervoor uitgeput. Mogelijks starten zij in de toekomst een nieuw project op voor de ophaling van asbest in containers tegen aangepaste voorwaarden.
Lees verder

Nieuw: twee padelterreinen aan Bleukens, tijdelijk gratis uitproberen
De padelterreinen op sportcomplex Bleukens zijn klaar voor gebruik! Als lanceringsactie kan je er tijdelijk gratis kennismaken met deze mix van tennis en squash. Ook plezierig als je niet echt goed kan tennissen. Reserveer snel een plein op vrijetijd.balen.be!
Lees verder

Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd
Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
Lees verder

Afvalkalender week van 11 januari
• vrijdag 15 januari: GFT en GLAS (route 2) en TEXTIEL (route 1)
Lees verder

Ophokplicht voor alle pluimvee nog steeds van kracht
De ophok- of afschermingsplicht voor alle vogels en pluimvee, uit voorzorg tegen de vogelgriep is nog steeds van kracht. Wie als particulieren kippen heeft, moet deze dieren dus ophokken of afschermen met netten. Het eten van eigen eieren of kippenvlees vormt geen enkel gevaar.
Lees verder

Tip van de Bib: 'De lengte van een oceaan'
In 'De lengte van een oceaan' luistert Björn Soenens vooral naar de verhalen van gewone Amerikanen. Hij tekent hun strijd op, hun overlevingsdrang, hun gevecht tegen onrecht en tegen het onvermijdelijke. Het boek zit vol verbazing en verontwaardiging over real life ten tijde van Trump.
Lees verder

Ophokplicht pluimvee vermoedelijk tot voorjaar van kracht
De ophok- of afschermingsplicht voor alle vogels en pluimvee, uit voorzorg tegen de vogelgriep is nog steeds van kracht, vermoedelijk tot het voorjaar. Wie als particulieren kippen heeft, moet deze dieren dus ophokken of afschermen met netten.
Lees verder

Plannen voor nieuwbouw De Puzzel 't Graantje
De gemeente wil de gemeentelijke basisschool De Puzzel 't Graantje in Gerheide uitbouwen tot een volwaardige school, zodat kinderen er hun hele loopbaan in het basisonderwijs naar school kunnen gaan: van kleuterschool tot en met het zesde leerjaar.
Lees verder

Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt
Op RTV kan je vanaf maandag 11 januari dagelijks om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met het programma #deKempenbeweegt.
Lees verder

Bewoners WZC klinken op 2021
Lees verder

Foto's: Dit zijn de Balense kampioenen van 2020
Door de coronacrisis worden er geen sportlaureaten 2020 gehuldigd. De kampioenen van vorig jaar zullen tijdens de huldiging van de sportlaureaten 2021 (in februari 2022) in de bloemetjes gezet worden. Degenen die zich in tussentijd al aanmeldden via het e-loket, zetten we nu al even in de kijker.
Lees verder

Geen verstrenging, 1 versoepeling (voor rijscholen)
Het Overlegcomité van de verschillende regeringen is afgelopen. Er is één versoepeling van de coronamaatregelen afgesproken: de rijscholen gaan opnieuw open. Voor verdere versoepelingen, denk aan contactberoepen zoals kappers, is het uitkijken naar het nieuwe Overlegcomité van 22 januari.
Lees verder

Huurachterstal? Vermijd een uithuiszetting
Als een huurder een huurachterstal van minstens 2 en maximaal 6 maanden heeft, dan kan het ocmw deze achterstal mee wegwerken door een tussenkomst van het 'Fonds ter Bestrijding van de uithuiszettingen' aan te vragen.
Lees verder

Vlaamse overheid lanceert hulplijnen.be voor wie nood heeft aan luisterend oor
Blijven praten met mensen in je omgeving helpt om je goed te voelen. Dat is nu soms wat moeilijker. Maar weet dat er altijd iemand voor je klaarstaat. In je eigen omgeving of via een hulplijn.
Lees verder

Werken aan wegkanten
In Nieuwendijk, Topmolenstraat, Brisdilstraat en Kampagnestraat worden de wegkanten versterkt. Er zal plaatselijk hinder zijn voor het verkeer. Men werkt er met beurtelings verkeer aan de hand van verkeerslichten. De werken starten op maandag 11 januari en duren uiterlijk tot woensdag 13 januari.
Lees verder

Een groot centraal pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan (academie) in Mol voor Balen, Dessel, Mol en Retie
Lees verder

Geen extra beperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari
De extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) vallen weg vanaf zaterdag 16 januari.
Lees verder