Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

Football Talk. Zulj scoort alweer in Turkije - “UEFA denkt aan EK in één land”

HLN
Football Talk. Zulj scoort alweer in Turkije - "UEFA denkt aan EK in één land"
Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München en een belangrijke stem in het Europese voetbal, heeft dinsdag in de Duitse pers laten weten dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin denkt aan een EK in één enkel land en niet in twaalf landen zoals momenteel voorzien is.
Lees verder

Denzel Washington moet tranen verbijten na pakkende boodschap van zoon: "Ik ben sprakeloos"
Denzel Washington (66) heeft een emotioneel interview achter de rug. De acteur werd zichtbaar overmand door emotie en kreeg tranen in de ogen toen hij tijdens het gesprek plots overladen werd met lovende woorden van zijn zoon, acteur John David Washington (36). Die had zijn vader dan ook trots omschreven als "één van de beste die ooit hebben geacteerd."
Lees verder

Onderwijspartners buigen zich over verlenging krokusvakantie en ruimere mondmaskerplicht
Het onderwijsveld buigt zich morgen/woensdag tijdens een overleg onder meer over de verlaging van de leeftijd voor mondmaskerplicht en een extra week 'afkoelingsperiode' voor of na de krokusvakantie. Het belangrijkste is dat de veiligheid gewaarborgd wordt, klinkt het bij de onderwijsbonden. Of de scholen binnenkort zelfs opnieuw moeten sluiten? Dat hoeft misschien met deze vier maatregelen zo ver niet te komen.
Lees verder

Trump niet aanwezig op eedaflegging Biden: hoe verloopt overdracht van 'nucleaire voetbal'?
President Donald Trump geeft morgen verstek voor de eedaflegging van Joe Biden. Dat heeft ook consequenties voor de overdracht van de 'nucleaire voetbal', de tas die hem in staat stelt een kernaanval te starten. Die moet 24 uur op 24 in de buurt van de president zijn en wordt tijdens de inauguratie normaal gezien overgedragen aan zijn opvolger.
Lees verder

VS beschuldigt China van genocide voor geweld tegen Oeigoeren
De Verenigde Staten hebben de Chinezen beschuldigd van genocide tegen de moslimminderheid Oeigoeren. De ongekend felle uithaal komt van de Amerikaanse buitenlandminister Pompeo, op zijn laatste volle dag in functie.
Lees verder

Pompeo beschuldigt China van genocide op zijn laatste dag als minister van Buitenlandse Zaken
De Verenigde Staten hebben de Chinezen beschuldigd van genocide tegen de moslimminderheid Oeigoeren. De ongekend felle uithaal komt van Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, op zijn laatste volle dag in functie.
Lees verder

LIVE. Kan Waasland-Beveren na rust wél afstand nemen van Moeskroen?
• Jupiler Pro League • Waasland-Beveren is rode lantaarn • Moeskroen heeft één punt meer dan Waasland-Beveren • Aftrap: 18.45 uur
Lees verder

LIVE. Moeskroen en Waasland-Beveren rusten bij 0-0, bezoekers kwamen er al drie keer dicht bij
• Jupiler Pro League • Waasland-Beveren is rode lantaarn • Moeskroen heeft één punt meer dan Waasland-Beveren • Aftrap: 18.45 uur
Lees verder

FOTOSPECIAL. De 25 opvallendste beelden van vier jaar president Trump
Om zes uur vanavond Belgische tijd zit het er op voor Donald Trump. Dan komt er een einde aan het buitengewoonste Amerikaanse presidentschap dat wie nu leeft ooit heeft gekend. We blikken nog even terug en zetten de 25 opvallendste beelden van vier jaar Trump op een rij.
Lees verder

LIVE. Pakt Dortmund de volle buit bij Leverkusen?
• Bundesliga • Speeldag 17 • Aftrap: 20u30 • BayArena
Lees verder

Vaccinaties in Vlaamse ziekenhuizen uitgesteld omdat Pfizer geen leveringszekerheid biedt
De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. Dat is vernomen van Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro. Vaccinproducent Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken.
Lees verder

Republikeinse leider McConnell geeft Trump schuld van bestorming Capitool
De leider van de Republikeinen in de Senaat heeft aftredend president Donald Trump expliciet de schuld gegeven van de bestorming van het Capitool door een bende relschoppers. Het gespuis werd met leugens opgestookt, zei Mitch McConnell in de Senaat. "Ze werden opgeruid door de president en andere machtige mensen."
Lees verder

TikTok voegt betaalfunctie toe aan Chinese versie van app
Douyin, de versie van TikTok voor het Chinese vasteland, is uitgebreid met een betaalfunctie. Dat meldt nieuwssite TechCrunch. De app voor korte filmpjes heeft in China al langer een webshopfunctie. Wanneer een influencer een product aanprijst, kunnen gebruikers dat artikel met een paar tikken aanschaffen. Aan de betaalmethoden is nu het eigen Douyin Pay toegevoegd.
Lees verder

Berichtenapp Signal populairder dan ooit: "Misschien zeggen we binnen een half jaar: 'Weet je nog, toen we WhatsApp gebruikten?'"
De populairste smartphone-app van het moment is Signal. Met de berichtenapp kan u doen wat u op WhatsApp doet, met dat verschil dat uw gegevens niet worden bewaard en gebruikt voor advertenties. "Facebook weet meer over jou dan je eigen vrienden. Door WhatsApp niet meer te gebruiken kan je dat nu voor een stukje verhinderen."
Lees verder

ONZE OPINIE. Het incident met de 'jonagoldman' is niet grappig, maar vooral herkenbaar voor wie zelf in een winkel werkt
Lachen! Een man die compleet over de rooie gaat in de supermarkt omdat er geen appelen meer in voorraad zijn. De video van de 'jonagoldman' werd niet alleen honderdduizenden keren bekeken, ondertussen circuleren er ook tientallen grapjes en parodieën. Alleen: voor heel veel mensen die zelf in een winkel werken, is de video niet grappig, maar vooral erg herkenbaar. Elke dag staat er wel ergens in een supermarkt of een winkelketen een 'jonagoldman' personeel de huid vol te schelden.
Lees verder

LIVE. Pakt Anderlecht eerste zege in 2021?
• Jupiler Pro League • Laatste Anderlecht-zege dateert van 27 december • Aftrap: 21 uur • Lotto Park
Lees verder

Ben Weyts (N-VA) geeft hoop aan 12-jarige Sverre: "Ik zeg ja tegen uitstappen na de paasvakantie, maar het is nog iets te vroeg"
Vlaams minister van onder meer Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft de brief van de 12-jarige Sverre uit Vlimmeren (Beerse) duidelijk gelezen. De jongen smeekt om op het einde van dit jaar op bosklassen te mogen omdat hij al zoveel heeft moeten missen en het zesde leerjaar op een leuke manier wil afsluiten. "Ik zeg heel graag ja, maar het is nog iets te vroeg om dat definitief te beslissen", zegt Weyts in een antwoord aan de jonge kerel.
Lees verder

Geblesseerde Allemand geeft forfait voor twee EK-kwalificatiematchen in februari
Julie Allemand (24) zal begin februari niet aantreden in de twee laatste kwalificatiematchen van de Belgian Cats voor het komende EK basketbal voor vrouwenteams. De Luikse spelmaakster heeft een spierblessure aan de adductoren opgelopen en is minstens drie weken out.
Lees verder

Nieuwe minister van Financiën wil harde lijn VS tegen China aanhouden
De Verenigde Staten zullen ook na het aftreden van president Donald Trump de harde lijn tegen de economische politiek van China voortzetten. De beoogde nieuwe minister van Financiën, Janet Yellen, verklaarde voor de Senaat dat de Amerikaanse regering oneerlijke handelspraktijken van het Aziatische land stevig moeten aanpakken.
Lees verder

LIVE. 1-0! Koude douche voor Waasland-Beveren: Agouzoul scoort in absolute slotfase
• Jupiler Pro League • Waasland-Beveren is rode lantaarn • Moeskroen heeft één punt meer dan Waasland-Beveren • Aftrap: 18.45 uur
Lees verder