Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

Football Talk. Wellicht nog geen Ashimeru in Eupen - Osimhen test opnieuw positief op corona

HLN
Football Talk. Wellicht nog geen Ashimeru in Eupen - Osimhen test opnieuw positief op corona
Het ziet er niet naar uit dat Anderlecht morgen tegen Eupen een beroep kan doen op aanwinst Majeed Ashimeru. Volgens de laatste berichten van de voetbalbond is de Ghanese huurling van RB Salzburg niet speelgerechtigd. Dat kan de komende uren wel nog veranderen, maar dan nog lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Ashimeru meteen minuten maakt. Het is nog niet duidelijk of Michel Vlap wel de verplaatsing naar de Oostkantons maakt. Door de blessure van Albert Sambi Lokonga heeft hij meer kans op een selectie, het is afwachten of hij erbij zal zijn.
Lees verder

Hypocriet Rusland komt wat stoken: verwijdering Trump op sociale media is "nucleaire explosie in cyberspace"
Amerikaans president Donald Trump bannen van sociale media na de bestorming van het Capitool is "een nucleaire explosie in cyberspace". Dat zei Maria Zakharova, een woordvoerster van het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken, vandaag.
Lees verder

"Ik brand alles af en probeer zo veel mogelijk mensen te doden": leerlingen krijgen dreigingen voor school te lezen op Instagram
Bij de lokale politie van de zone Demerdal is vanochtend een melding binnengelopen waarin gedreigd werd met brandstichting in schoolgebouwen van KSD, meer bepaald op de campus Sint-Jan in de Peetersstraat. Een mama wiens kind(eren) er op school zit(ten) kreeg het bericht binnen, en verwittigde de politie. Ook tal van leerlingen konden op de schoolbanken de berichten meelezen. De school werd ontruimd en de politie opende meteen een gerechtelijk onderzoek. Deze voormiddag werd al een verdachte opgepakt, maar die is wat later weer vrijgelaten. En de leerlingen? Die lieten het niet aan hun hart komen.
Lees verder

Eupen-Anderlecht, ofwel een duel tussen habitués van late tegentreffers
Meteovista voorspelt min 4 morgenavond 'Am Kehrweg'. Bij die temperatuur riskeer je niet in slaap te vallen. Best zo, want Eupen en Anderlecht zijn habitués in het incasseren van doelpunten in de slotfases van hun wedstrijden. 12 voor Eupen, 13 voor Anderlecht. Valt de beslissing ook nu weer op de valreep? Levert het een winnaar op of wordt het een 10de gelijkspel voor Eupen en een 9de voor Anderlecht?
Lees verder

82-jarige overlijdt na vaccin: onderzoek naar mogelijk verband
Een onderzoek moet uitwijzen of het overlijden van een 82-jarige met gezondheidsproblemen verband houdt met de toediening van het coronavaccin vijf dagen eerder. Dat meldt het federaal geneesmiddelagentschap FAGG vandaag. Er zal een autopsie worden uitgevoerd. Voorlopig kan dus nog niet worden gesteld dat er een oorzakelijk verband is.
Lees verder

Eerste slachtoffer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende: "Familie in aangescherpte quarantaine"
Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, tevens de eerste vastgestelde besmetting in ons land, stierf in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het gaat om een Oostendse vrouw van 83 jaar, zonder reisgeschiedenis. Ook de zus van de vrouw, die haar mantelzorger is en in Oostkamp woont, is besmet. "De familie gaat nu in verscherpte quarantaine", zegt burgemeester Jan De Keyser.
Lees verder

Eerste slachtoffer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende, ook mantelzorger uit Oostkamp besmet: "Familie in aangescherpte quarantaine"
Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, tevens de eerste vastgestelde besmetting in ons land, stierf in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het gaat om een Oostendse vrouw van 83 jaar, zonder reisgeschiedenis. Ook de zus van de vrouw, die haar mantelzorger is en in Oostkamp woont, is besmet. "De familie gaat nu in verscherpte quarantaine", zegt burgemeester Jan De Keyser.
Lees verder

Kuifje-tekening geveild voor recordbedrag van ruim 3 miljoen euro
Een tekening van Hergé, bedoeld voor de omslag van een Kuifje-album uit 1936, is geveild voor 3,175 miljoen euro, een recordbedrag.
Lees verder

Nu ook corona-uitbraak bij KV Oostende: vier spelers testen positief
Covid-19 is nog steeds niet uit het Belgische voetbal. Het lang van het virus bespaard gebleven KV Oostende telt na tests deze week plots vier positieve spelers. Het gaat om Marquet, Theate, Capon en doelman Hubert.
Lees verder

WIN een door de Gouden Schoen gehandtekend Antwerp-shirt van Lior Refaelov
Een door de kersverse Gouden Schoen gehandtekend Antwerp-shirt van Lior Refaelov in de bus krijgen? Dat kan. Om kans te maken op het unieke truitje volstaat het om HLN Sport op Instagram te volgen, een vriend te taggen en in de comments op onderstaande post onze prijsvraag te beantwoorden. De vraag: hoeveel minuten én seconden duurt het vooraleer Lior Refaelov als Gouden Schoen zijn eerste goal scoort? De blessuretijd telt niet mee in de optelsom. Het gaat om alle matchen met Refaelov in de ploeg: zowel in competitie, Belgische beker als Europa League. Bij ex aequo bepaalt lottrekking de winnaar.
Lees verder

Harde kern van Antwerp bezoekt Lamkel Zé op training van beloften
De harde kern van Antwerp bracht deze avond een bezoekje aan Lamkel Zé op de training van de beloften - waar hij al enige tijd deel van uitmaakt. Een dertigtal fans ging in gesprek met de 24-jarige Kameroener, die uit de gratie is gevallen na zijn strapatsen van begin januari. Alles bleef rustig.
Lees verder

SHOWBITS. Anouk Matton in Dubai en Emma Roberts toont haar pasgeboren zoontje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Macaulay Culkin 'voor' wegknippen Donald Trump in 'Home Alone 2'
Na zijn verkiezingsnederlaag en de weigering om deze te erkennen, gingen er in de Verenigde Staten veel geluiden op om Donald Trump (74) uit de film 'Home Alone 2' te knippen. De president had daarin een klein gastrolletje. Ook hoofdrolspeler Macaulay Culkin lijkt daarmee akkoord te gaan.
Lees verder

Oproep voor rellen in Brussel ging snel rond op sociale media: zelfs vanuit Beveren moesten ouders hun kinderen oppikken bij politie
De politie arresteerde tijdens de rellen die uitbraken na een betoging voor de overleden Ibrahima Barrie (23) niet alleen Brusselse jongeren. Uit het hele land waren jongeren naar Brussel gekomen om mee te rouwen, en te rellen. "Op sociale media circuleerden al dagen oproepen tot gewelddadige manifestatie."
Lees verder

Huiszoeking bij ex-inlichtingenofficier Staatsveiligheid die zichzelf klokkenluider noemt
Speurders hebben op dinsdag 12 januari in Waals-Brabant een huiszoeking uitgevoerd bij Nicolas Ullens de Schooten, een voormalige inlichtingenofficier van de Staatsveiligheid. Dat vernamen Knack en Le Soir uit goede bronnen en wordt bevestigd door het parket van Brussel, meldt Knack vandaag.
Lees verder

Toyota schikt voor 180 miljoen dollar in zaak rond emissies in VS
De Japanse autoreus Toyota betaalt een boete van 180 miljoen dollar (148 miljoen euro) in een zaak rond emissies in de Verenigde Staten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie vandaag in Washington.
Lees verder

LIVE (21u). Hazard start in Supercopa, countert hij kritiek met deugddoende prestatie?
Nu dan? Kan Eden Hazard in de halve finale van de Supercopa zijn stempel eindelijk drukken bij Real Madrid? Hazard krijgt tegen Athletic Bilbao alvast een basisplek van Zinédine Zidane. Uiteraard staat Thibaut Courtois onder de lat. Schitteren onze Rode Duivels? Bij winst wacht zondag FC Barcelona in de strijd om de trofee. Volg de wedstrijd op deze pagina LIVE!
Lees verder

Meerdere coronavarianten rukken op in België: kunnen we verspreiding nog stoppen?
De Britse variant B117 van het coronavirus circuleert echt wel in ons land. Dat blijkt uit onderzoek van professor Herman Goossens in Antwerpen. In Leuven komt er over enkele dagen een sneltest om varianten te detecteren. Geen dag te vroeg, want ook de Zuid-Afrikaanse mutant rukt op. "We worden geconfronteerd met een nieuw gevaar", aldus gezondheidsminister Vandenbroucke.
Lees verder

Nog drie kandidaten in de running om winkelketen e5 mode over te nemen
Er zijn nog drie kandidaten in de running om winkelketen e5 mode over te nemen. Dat zeggen de gerechtsmandatarissen na een ondernemingsraad. Het gaat om de textielgroep De Sutter, de Colruyt Group en het Deense BTX. Vooral De Sutter zou daarbij geïnteresseerd zijn om het grootste deel van het personeel aan het werk te houden.
Lees verder

Geen terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen: wat zijn de gevolgen? En is het nu nog interessant om zonnepanelen te plaatsen?
Wie gedacht had dat hij nog 15 jaar kon genieten van een terugdraaiende teller op zijn energiemeter omdat hij voor eind 2020 zonnepanelen installeerde, mag die illusie opbergen. Het Grondwettelijk Hof heeft die regeling vernietigd. Wat zijn de gevolgen? En wat betekent het voor wie in de toekomst zonnepanelen wil installeren? "Dit is een enorme opdoffer voor meer dan 500.000 Vlamingen."
Lees verder