Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

Football Talk. Inter-coach Conte moet twee matchen brommen - Willem II zet Adrie Koster (ex-Club) aan de deur

HLN
Football Talk. Inter-coach Conte moet twee matchen brommen - Willem II zet Adrie Koster (ex-Club) aan de deur
Inter-coach Antonio Conte heeft een schorsing van twee speeldagen en een boete van 20.000 euro gekregen voor zijn rode kaart van afgelopen weekend in het slot van het competitieduel tegen Udinese, zo maakte de Serie A dinsdag bekend.
Lees verder

Nederlandse makers van 'De mol' bereiden opvolger voor: 'De verraders' belooft nog meer 'mindfuck'
De Nederlandse zender RTL4 pakt op 13 maart uit met 'De verraders'. Het psychologisch avontuur waarin leugens, manipulatie en verraad centraal staan, wordt aangekondigd als 'De Mol 2.0' omdat het door hetzelfde productiehuis (IDTV) als dat van 'De Mol' wordt gemaakt. Er wordt ook een versnelling hoger geschakeld, want in 'De verraders' lopen er niet één maar drie mollen rond.
Lees verder

Johnson & Johnson komt begin volgende week met details van derde fase na veelbelovende tussentijdse resultaten voor vaccin dat maar 1 inspuiting nodig heeft
De definitieve resultaten van het coronavaccin van Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica uit Beerse, worden begin volgende week vrijgegeven. Dat heeft CEO Alex Gorsky gezegd. Twee weken geleden werden de bevindingen van fase 1/2 van de klinische studie al gepubliceerd. Die bleken veelbelovend. Janssen zal waarschijnlijk als eerste speler een vaccin op de markt brengen dat maar één inenting behoeft.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Matthew Perry verkoopt zijn Malibu-paleis voor een dikke 13 miljoen dollar
Matthew Perry (51) heeft zijn luxepand in Malibu verkocht. De acteur, die de beroemde rol van Chandler Bing op zich nam in de televisieserie 'Friends' (1994-2004), bracht er een groot deel van de lockdown door en plaatste talloze foto's van de woning op sociale media. Nu Perry in een kleiner pand is ingetrokken, wilde hij het droomhuis van de hand doen.
Lees verder

Gezin met drie kinderen smokkelt kilo's cocaïne weg uit België
De Italiaanse politie heeft op verzoek van het Belgische gerecht een echtpaar aangehouden dat tijdens uitstapjes met hun drie kinderen tientallen kilo's cocaïne vanuit België heeft weggesmokkeld. De politie in ons land kreeg de drugskoeriers in het vizier tijdens het onderzoek naar een moord binnen de Albanese maffia.
Lees verder

Tony's Chocolonely maakt 4 'lookalike'-repen van bekende chocolademerken om wantoestanden aan te klagen
Slavernij, kinderarbeid: achter de schermen is de chocolade-industrie bijlange niet zo zoet als je zou denken. Het Nederlandse merk Tony's Chocolonely wil dat aanklagen en roept nu bekende chocoladebedrijven op het matje door vier repen te lanceren die verdacht veel aan hun iconische repen doen denken. Tegelijk start het merk een petitie.
Lees verder

OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelijking met de rest van de wereld
Sinds de 96-jarige Jos Hermans op 28 december als eerste Belg een goedgekeurd coronavaccin toegediend kreeg, zijn al meer dan 192.000 spuitjes gezet in ons land. De meesten kregen nog maar één prik, 584 landgenoten zijn al volledig beschermd. Daarmee is 1,85 procent van alle Belgen al minstens gedeeltelijk ingeënt tegen het virus. Net niet genoeg om de top vijftien te halen in Europa en op grote afstand van koploper Israël, dat al bijna een derde van haar bevolking inentte.
Lees verder

Tornado raast door Amerikaanse staat Alabama en maakt één dode en verschillende gewonden
Een tornado heeft dinsdag over de zuidoostelijke staat Alabama geraasd en aanzienlijke schade aangericht. Eén persoon is overleden en minstens zeventien anderen werden met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Elf mensen kregen ter plaatse verzorging.
Lees verder

Vanavond en vannacht opnieuw kans op lichte sneeuwval in het centrum en oosten van het land
Komende nacht wordt het, na enkele spaarzame opklaringen, op de meeste plaatsen zwaarbewolkt. Weerdienst NoodweerBenelux waarschuwt voor een nieuwe winterse neerslagzone die van west naar oost over ons land trekt. "Meestal gaat het om smeltende sneeuw, in het binnenland kan er tijdelijk ook sneeuw vallen met gladheid tot gevolg", waarschuwt Nicolas Roose.
Lees verder

Onderzoekt brengt uitsluitsel: overleden 16-jarige zat aan het stuur en reed 100 km/uur tijdens ongeval in Leefdaal
Tijdens het dodelijk ongeval in Leefdaal zat de overleden T.A.S (16) uit Sint-Niklaas zelf achter het stuur. Na technisch-wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat hij het dubbel van de toegelaten snelheid van 50 km/uur reed. De passagier, ook een 16-jarige jongeman uit Leefdaal, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en werd ondertussen verhoord. "Hij is zwaar in shock", zegt Nele Michiels van het Leuvense parket.
Lees verder

Schimmelziekte houdt lelijk huis op grasmat Essevee: bestuur excuseert zich bij fans in open brief
Het bestuur van Zulte Waregem heeft zich in een open gericht tot zijn fans. Het onderwerp van het schrijven: de erbarmelijke staat waarin de grasmat in het Regenboogstadion zich bevindt. "Dit is een grote kopzorg voor onze club waarvoor we al het mogelijke doen om dit op te lossen", zo klinkt het onder meer in het schrijven. De oorzaak van de staat van het veld is een schimmelziekte die in augustus al werd vastgesteld. Een oplossing om het probleem direct op te lossen is er niet, terwijl uitwijken naar een ander, nabijgelegen stadion door de drukke kalender evenmin mogelijk is. "Iedereen binnen Essevee betreurt deze situatie en doet echt alles wat binnen de mogelijkheden ligt om de vier resterende thuiswedstrijden in de reguliere competitie op een zo goed mogelijk terrein af te werken", besluit de top van de fusieploeg in de brief.
Lees verder

Slachtoffer steekpartij (73) en verdachte kenden elkaar al jaren: "Maggy was als een tweede moeder voor haar. Ze deden zelfs samen boodschappen"
Het 73-jarige slachtoffer van de steekpartij woensdag in de Leuvenselaan in Tienen is al jaren bevriend met de verdachte, die nu in de cel zit voor poging moord op haar buurvrouw. De raadkamer in Leuven heeft haar aanhouding met een maand verlengd. "Uit respect voor het slachtoffer heeft ze niet om haar vrijlating gevraagd", zegt de advocaat van Isabelle S. (42).
Lees verder

Slachtoffer steekpartij (73) en verdachte kenden elkaar al jaren: "Ze kan het zelf nog niet vatten. Maggy was als een tweede moeder voor haar"
Het 73-jarige slachtoffer van de steekpartij woensdag in de Leuvenselaan in Tienen is al jaren bevriend met de verdachte, die nu in de cel zit voor poging moord op haar buurvrouw. De raadkamer in Leuven heeft haar aanhouding met een maand verlengd. "Uit respect voor het slachtoffer heeft ze niet om haar vrijlating gevraagd", zegt de advocaat van Isabelle S. (42).
Lees verder

Volgens Kremlin is "geheime paleis" uit Navalny's video bezit van ondernemers
Het "duurste paleis ter wereld" dat De Russische president Vladimir Poetin aan de Zwarte Zee zou hebben laten bouwen met smeergeld, is van ondernemers. Dat communiceert het Kremlin. Vorige week verspreidde Aleksej Navalny, Poetins politieke tegenstander, een video over het paleis. Die werd al meer dan 90 miljoen keer bekeken.
Lees verder

Optreden Marc Van Ranst in zog van kar Filoubier was "ludieke poging om op te roepen tot massale vaccinatie"
Het optreden van viroloog Marc Van Ranst op de Izegemse zaterdagmarkt was een ludieke poging van Filou-brouwerij Van Honsebrouck om in deze coronatijden het algemene sentiment wat positiever te trekken én duidelijk te maken dat we pas allemaal terug van een pintje zullen kunnen genieten als we ons samen laten vaccineren en deze periode nog even doorwinteren. Dat blijkt nu uit de officiële communicatie en het promofilmpje dat zaterdag is ingeblikt. Het optreden van Van Ranst had her en der wel kritiek geoogst.
Lees verder

Daling nieuwe besmettingen vlakt af in Nederland, Britse variant wint terrein
In Nederland vlakt de afname van het aantal coronabesmettingen af, terwijl de extra besmettelijke Britse variant zich verder verspreidt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen week 35.635 positieve testresultaten geregistreerd. Dat is een daling van 8 procent, het laagste percentage in weken.
Lees verder

Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: "Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd
Luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben komende donderdag met stip aangeduid in hun agenda. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is dan te luisteren via de podcastkanalen. Op vier jaar tijd is "de uit de hand gelopen interesse in true-crime" van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
Lees verder

Spaans koningspaar wacht beurt af voor coronavaccinatie
Geen enkel lid van de Spaanse koninklijke familie is al gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat liet het paleis vandaag weten aan de Spaanse media nadat eerder was uitgelekt dat politici en hoge militairen hun beurt niet hadden afgewacht om zich te laten inenten.
Lees verder

Facebook News nu ook gelanceerd in Verenigd Koninkrijk
Facebook heeft de functie Facebook Nieuws uitgerold voor internetgebruikers in het Verenigd Koninkrijk, het enige land buiten de Verenigde Staten dat voorlopig toegang heeft tot de functie.
Lees verder

Juniors nemen presentator Jeroom beet in 'Junior Bake Off'
Er mag al eens gelachen worden in de tent van 'Junior Bake Off'. Onderwerp van de grap is dit keer presentator Jeroom, die blijkbaar nogal vaak het woordje 'bon' gebruikt.
Lees verder