Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Doku wint met Rennes - Dessel geeft forfait voor bekerduel tegen Beerschot

HLN
Football Talk. Doku wint met Rennes - Dessel geeft forfait voor bekerduel tegen Beerschot
Stade Rennes heeft zondag de volle buit meegegrist bij Brest op de twintigste speeldag van de Ligue 1. De bezoekers wonnen met 1-2. Jérémy Doku speelde de hele wedstrijd bij Rennes.
Lees verder

Eerste medewerkers UZ Gent krijgen maandag hun prik: "We wachten niet langer, we willen onze medewerkers in de frontlijn beschermen"
Wat eigenlijk voor zaterdagochtend gepland stond, zal nu op maandagochtend plaatsvinden: de eerste verpleegkundigen en artsen van het UZ Gent zullen hun COVID-19-vaccin toegediend krijgen. Nochtans is er nog geen groen licht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. "Maar er ligt een grote hoeveelheid vaccins in onze diepvries te wachten. We hebben geen tijd te verliezen."
Lees verder

Korte winterprik, samengevat in één beeld
Dat het zaterdag gesneeuwd heeft, daar is vandaag al niks meer van te merken.
Lees verder

10 puzzels die ideaal zijn als tijdverdrijf én interieurdecoratie
Na bijna een jaar corona is de kans groot dat je jezelf al meermaals doorheen je puzzelvoorraad – als je die al had – puzzelde. Beterschap is in zicht, maar totdat we allemaal dat prikje in onze bovenarm krijgen, kan er nog wel een puzzel of vijf gelegd worden. Genoeg van Alpenweides, Machu Picchu's en kittens in rieten mandjes? Dat er voor puzzelmagie geen Disney aan te pas hoeft te komen, tonen deze Instagramwaardige pareltjes.
Lees verder

"Hongarije blijft migranten zonder meer uitzetten naar Servië, ondanks Europese uitspraak"
Ondanks een snoeihard arrest van het Europees Hof van Justitie precies een maand geleden, blijft Hongarije zonder meer migranten uitzetten naar Servië. Het land bekijkt de dossiers van de personen niet, waardoor ze bijvoorbeeld geen asielaanvraag kunnen indienen. Mensenrechtenorganisatie Helsinki Committee for Human Rights eist dat de praktijken stoppen.
Lees verder

Confrontatie tussen politie en illegale demonstranten in Amsterdam: politie zet waterkanon in
Ondanks dat een betoging onder de naam 'Nooit meer kabinet Rutte' zondag in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam afgelast was, daagden er naar schatting zo'n duizend demonstranten op aan het Museumplein. Omdat zij maar bleven weigeren het plein weer te verlaten, is uiteindelijk een waterkanon ingezet. Ook treedt de oproerpolitie op, meldt de gemeente Amsterdam. Inmiddels is er een heftige confrontatie tussen politie en demonstranten.
Lees verder

Jonge Belg Jordi Meeus, mee op stage bij BORA-hansgrohe, over het ongeval met Kelderman: "Je denkt even aan het ergste"
Wéér heeft Wilco Kelderman met ongekende pech te maken. Op de laatste dag van het trainingskamp met zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe werd de 29-jarige wielrenner aangereden door een automobiliste die een stopbord negeerde. Kelderman moet, nog voor het seizoen begonnen is, herstellen van een hersenschudding en een breuk in een nekwervel. De jonge Belg Jordi Meeus (22) die z'n eerste seizoen bij de WorldTourploeg van BORA-hansgrohe rijdt, getuigt.
Lees verder

Hernan Losada kiest voor Amerikaans avontuur bij DC United
Volgens onze informatie heeft Hernan Losada zijn keuze gemaakt. De Argentijnse coach van Beerschot vertrekt naar het Amerikaanse DC United. Dat heeft hij in aanloop naar het competitieduel van vanmiddag tegen Club Brugge intern meegedeeld. (later meer)
Lees verder

Duitse politiek kibbelt over versoepelingen voor gevaccineerden: "Ingeënte personen moeten hun 'grondrechten' opnieuw kunnen uitoefenen"
De Duitse politiek ruziet over versoepelingen voor mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus. Een voorstel van een minister om voor gevaccineerden de coronabeperkingen te verlichten, oogstte meteen vernietigende kritiek.
Lees verder

LIVE. Gravenberch zet Ajax met knappe plaatsbal op voorsprong in Klassieker tegen Feyenoord
• Eredivisie • Aftrap: 16u45 • Johan Cruijff Arena • Ref: Danny Makkelie
Lees verder

LIVE. Levert klassieker tussen Ajax en Feyenoord spektakel op in Nederland?
• Eredivisie • Aftrap: 16u45 • Johan Cruijff Arena • Ref: Danny Makkelie
Lees verder

Tottenham haalt het al bij al makkelijk bij hekkensluiter Sheffield
Tottenham is weer (even) vierde in de Premier League na een makkelijke overwinning bij Sheffield United. De Spurs kwamen vroeg op voorsprong bij de hekkensluiter na een doelpunt van Aurier. Kane, McGoldrick en Ndombele zorgden voor de 1-3-eindstand.
Lees verder

Brand in woonzorgcentrum in Zellik: 90 bewoners geëvacueerd
In woonzorgcentrum Spanjeberg in Zellik, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Asse, heeft zondagmiddag een brand gewoed. Negentig bewoners zijn geëvacueerd. Dat meldt de woordvoerder van brandweerzone Vlaams-Brabant West.
Lees verder

Genk-CEO Gerits na klacht sneeuwmatch: "Slechte verliezers? Er zijn reglementen..."
Racing Genk heeft een klacht ingediend bij de KBVB na de sneeuwmatch op Moeskroen zaterdagavond (2-0). CEO Erik Gerits geeft duiding: "Dit was toevalsvoetbal en dat kunnen we niet accepteren."
Lees verder

Vercauteren en Vanhaezebrouck na Gent-Antwerp: "Geluk dwing je af. Het teken dat het niet vaak meezit, wil misschien iets zeggen"
Frank Vercauteren heeft zijn eerste driepunter als Antwerp-coach beet, Hein Vanhaezebrouck blijft achter met één op negen. "Het had vandaag anders kunnen zijn."
Lees verder

LIVE. Leye op weg naar 6 op 6, of steekt Cercle er na rust nog een stokje voor?
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Ref: Bert Put
Lees verder

Muziekproducer Phil Spector op 81-jarige leeftijd overleden
De befaamde muziekproducent Phil Spector is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt TMZ.
Lees verder

Daan Dierckx jongste speler in Serie A voor Parma dat op de valreep gelijkspel moet toestaan tegen Sassuolo
Het gaat snel voor Daan Dierckx. Onze 17-jarige landgenoot startte vandaag bij Parma in de Serie A tegen Sassuolo. De centrale verdediger maakte deze winter de overstap van de Genkse beloftenkern naar Italië. Ook bij Parma zou hij eerst nog bij de beloften uitkomen, maar nu speelt hij dus meteen in de Serie A. Dierckx is daarmee op zijn 17de de eerste speler in de Serie A uit het geboortejaar 2003.
Lees verder

LIVE. Standard ontsnapt aan gelijkmaker: Hotic knalt op buitenkant paal
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Ref: Bert Put
Lees verder

LIVE. Beerschot versus Club Brugge: neemt Losada afscheid in stijl?
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Het Kiel • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder