Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

Football Talk. “Als Engvall niet zo vaak out was, dan voetbalde hij niet meer bij KV” - Blatter lag na hartoperat...

HLN
Football Talk. "Als Engvall niet zo vaak out was, dan voetbalde hij niet meer bij KV" - Blatter lag na hartoperatie een week lang in kunstmatige coma
De ziekenboeg van KV Mechelen loopt vol. Bateau (adductoren), Storm (quadriceps), Bushiri (knie), en Gustav Engvall (knie) zijn nog steeds out. Het is afwachten of en wanneer de Zweedse spits een operatie ondergaat. "De keuze is aan hem", aldus Wouter Vrancken. "Het is bijzonder jammer dat Gustav terug out is, want hij was goed bezig. Een goede Engvall brengt ons veel bij. Als hij het voorbije anderhalf jaar niet zo vaak geblesseerd was aan z'n knie, dan voetbalde hij hier niet meer en had hij al een stap hogerop gezet." Steven Defour was onzeker, maar zit toch in de selectie. (ABD)
Lees verder

Zware werkstraf voor Genkenaar die in mail naar minister Zuhal Demir dreigt haar "te zullen verkrachten"
De 24-jarige Genkenaar die op 16 november vorig jaar een schokkende mail had gestuurd naar Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (NV-A), waarin hij onder meer dreigde haar te zullen verkrachten, is daarvoor veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. "Hallucinant hoe deze man een vrouw het zwijgen wilde opleggen", klonk het in een eerste reactie.
Lees verder

Vrachtwagen rijdt vrouw aan op parking van supermarkt: slachtoffer (73) overleden
Een 73-jarige vrouw is vrijdagvoormiddag om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. De vrouw werd op de parking van een Aldi-supermarkt in de Generaal Deschachtstraat in Sint-Katelijne-Waver aangereden door een vrachtwagen .
Lees verder

Britse regering overweegt mensen 500 pond te betalen bij positieve coronatest
De Britse regering overweegt mensen te betalen als ze positief testen op het coronavirus. Het zou gaan om een bedrag van 500 pond (562 euro), berichten vrijdag meerdere Britse media. Bedoeling is burgers aan te moedigen om zich te laten testen als ze klachten hebben.
Lees verder

John Lydon over leven als mantelzorger: "Mijn vrouw roept vaak dat ik haar wil vermoorden"
Het leven als mantelzorger is niet eenvoudig. John Lydon (64), voormalig lid van de Sex Pistols, weet er alles van. Hij zorgt al jaren voor z'n vrouw Nora (78), die alzheimer heeft. Dat corona voor problemen zorgt, vertelt hij in het programma 'Loose Women'.
Lees verder

Kinderrechtencommissaris pleit voor meer aandacht voor jongeren: "Geef hen voorrang zodra versoepelingen mogelijk zijn"
Beschouw jongeren als een kwetsbare groep in de verdere aanpak van de crisis. Dat vraagt de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens in een open brief aan de ministers die straks samenkomen in het Overlegcomité.
Lees verder

Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als "extreem zwak"
De Extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool.
Lees verder

Xavier Taveirne neemt afscheid van grootvader René (97): "Overal waar pépé kwam, gingen de deuren en de jenever open"
Radio- en televisiepresentator Xavier Taveirne (39) is in de rouw. Zijn grootvader is woensdagnacht overleden in rusthuis Amphora in Wingene. René Scherrens werd 97. De gewezen landbouwer was een bekend en geliefd figuur in het gehucht Wildenburg. "Onnozel doen en ons 'duvelen', dat hoorde erbij. Ooit hing hij mijn zus en ik zelfs op aan een haak aan het dak", vertelt Taveirne, die een groot deel van zijn jeugd bij zijn grootouders doorbracht.
Lees verder

Hoe komt het dat drie van vier duurste spelers in Ligue 1 plots uit België komen?
En plots is de Jupiler Pro League 'chaud'. David, Doku, Diatta. Drie van de vier duurste spelers in de Franse Ligue 1 van het voorbije halfjaar komen uit België. Vanwaar die plotse interesse en bijhorende prijskaartjes? "Spelers uit België staan soms zelfs hoger aangeschreven dan spelers uit Nederland."
Lees verder

Last van droge, rode en jeukerige huid? Deze 3 types eczeem kunnen de boosdoener zijn. "Een kind laat je best zo snel mogelijk behandelen"
Droge, rode en verschrikkelijk jeukende vlekken. Dat is het typische beeld van eczeem. Heb je er last van, dan zijn de koude winterlucht en het constante handen ontsmetten geen aangename toevoegingen. Al kunnen de redenen waarom je last krijgt van eczeem, heel uiteenlopend zijn. Samen met dermatologen Thomas Maselis en Sandra Swimberghe zetten we de drie meest voorkomende soorten eczeem op een rij en hoe je ze kan herkennen. "Een beschadigde huid laat meer allergenen door en verhoogt zo de kans op astma of hooikoorts. Een jonge eczeempatiënt laat je dus maar best zo snel mogelijk behandelen."
Lees verder

Russische grootvorst George Mikhailovich verlooft zich met Italiaanse diplomatendochter
De Russische grootvorst George Mikhailovich (39) heeft zich in december verloofd met de Italiaanse diplomatendochter Rebecca Bettarini (38). Dat heeft de persdienst van het voormalige Russische keizerhuis donderdag bekendgemaakt. Rebecca heeft zich bekeerd tot het Russisch-orthodoxe geloof en heeft een nieuwe naam aangenomen, Victoria Romanovna. De bruiloft is gepland in het najaar.
Lees verder

Joe Bidens overleden zoon Beau zit mee in het Witte Huis
Joe Bidens zoon Beau overleed in 2015 op amper 46-jarige leeftijd aan een hersentumor. Bij het afscheid van zijn thuisstaat Delaware dinsdagavond zei Joe Biden met tranen in de ogen dat het eigenlijk zijn zoon Beau had moeten zijn die zou worden ingezworen als nieuwe president van de VS. Beau Biden is er nu toch bij, daar in het Witte Huis. Op foto's achter de Resolute Desk in het Oval Office, de werkplek van zijn vader Joe.
Lees verder

Smart-tv kopen nu Telenet een einde maakt aan analoge tv? Alles wat je moet weten als je een nieuwe slimme televisie in huis wil halen
Is jouw oude beeldbuis aan vervanging toe nu Telenet vanaf maart een einde maakt aan televisie kijken via de gewone kabel, maar geen idee hoe te beginnen aan je zoektocht? Onze techexpert legt uit waar je allemaal moet op letten als je een smart-tv wil kopen. Voor welk merk kies je? Wat betekenen afkortingen als 4K, OLED en QLED? En vooral: wat krijg je voor welk budget?
Lees verder

Nieuwe televisie nodig nu Telenet analoge tv stopzet? Onze techexpert vertelt hoe je de beste smart-tv kiest
Is jouw oude beeldbuis aan vervanging toe nu Telenet vanaf maart een einde maakt aan televisie kijken via de gewone kabel, maar geen idee hoe te beginnen aan je zoektocht? Onze techexpert legt uit waar je allemaal moet op letten als je een smart-tv wil kopen. Voor welk merk kies je? Wat betekenen afkortingen als 4K, OLED en QLED? En vooral: wat krijg je voor welk budget?
Lees verder

Laetitia, dochter van prinses Astrid, maakt indruk op Britse kostschool: "Volgens prins Lorenz zouden ze in België gegarandeerd narigheid krijgen"
2021 wordt een bijzonder jaar voor prinses Astrid en prins Lorenz: ze zien hun jongste kind Laetitia volwassen worden. De prinses blinkt op haar Britse school uit als hoofdredactrice van een bekroond blad, waarin we uitzonderlijk ook wat over haar persoonlijkheid te weten komen. "Ik ben vaak in vraag gesteld door oudere individuen die beweerden dat ik 'te onervaren' of 'te idealistisch' was."
Lees verder

Trouwe hond in Turkije wacht dagenlang geduldig aan ziekenhuis op baasje
Boncuk is echt wat je noemt 'een trouwe viervoeter'. Zes dagen lang liep ze elke ochtend naar het hospitaal in het Turkse Trabzon, waar haar baasje, Cemal Senturk, was opgenomen voor een hersenbloeding. Toen de 68-jarige man uiteindelijk werd ontslagen, was Boncuk door het dolle heen.
Lees verder

Negatief conjunctuurnieuws in eurolanden stapelt zich op
De negatieve berichten over de conjunctuur in de eurolanden stapelen zich vrijdag op. Als gevolg van de lockdowns is de dienstensector in de eurozone verder gekrompen, zo blijkt uit de recente berekeningen van het Britse onderzoeksbureau Markit. Er wordt nu zelfs gevreesd voor een nieuwe recessie. Daarnaast raakte bekend dat Duitsland zijn economische vooruitzichten naar beneden bijstelt.
Lees verder

Het kan verkeren: ene lek in ruimtestation ISS gelokaliseerd, een ander wellicht ontstaan
Terwijl een lek in het Internationaal Ruimtestation is gelokaliseerd, denken specialisten dat er nog een is. Dit heeft Vladimir Solovjov, hoofd van het Russische segment van de spacemeccano, vrijdag gezegd.
Lees verder

Van Arnold Schwarzenegger tot paus Franciscus: deze bekende personen lieten zich al vaccineren
De meeste landen zijn volop bezig met het vaccineren van hun bevolking tegen Covid-19. Enkele celebrities en bekende politici geven alvast het goede voorbeeld: onder meer Joe Biden, Judi Dench en Steve Martin kregen al hun dosis. "Ik voel me heel gelukkig met mijn prik en zou het zonder twijfelen het aan iedereen aanbevelen", liet ook 'The Lord of the Rings'-acteur Ian McKellen weten.
Lees verder

Football Talk. "Als Engvall niet zo vaak out was, dan voetbalde hij niet meer bij KV" - Blatter week lang in kunstmatige coma - Mmaee in conflict met STVV-fans
De ziekenboeg van KV Mechelen loopt vol. Bateau (adductoren), Storm (quadriceps), Bushiri (knie), en Gustav Engvall (knie) zijn nog steeds out. Het is afwachten of en wanneer de Zweedse spits een operatie ondergaat. "De keuze is aan hem", aldus Wouter Vrancken. "Het is bijzonder jammer dat Gustav terug out is, want hij was goed bezig. Een goede Engvall brengt ons veel bij. Als hij het voorbije anderhalf jaar niet zo vaak geblesseerd was aan z'n knie, dan voetbalde hij hier niet meer en had hij al een stap hogerop gezet." Steven Defour was onzeker, maar zit toch in de selectie. (ABD)
Lees verder