Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

FedEx in Luik schrapt 671 banen, 50-tal jobs bedreigd bij Brucargo

HLN
FedEx in Luik schrapt 671 banen, 50-tal jobs bedreigd bij Brucargo
Pakjesbedrijf FedEx op de luchthaven van Luik wil 671 banen schrappen, bevestigt het bedrijf. In de vestiging bij Brucargo aan de luchthaven van Zaventem zijn een 50-tal jobs bedreigd. Die intentie is er op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt.
Lees verder

Nieuwe Amerikaanse buitenlandminister belooft allianties "nieuw leven in te blazen"
De Verenigde Staten kunnen "de competitie met China" winnen en hun allianties, die onder Donald Trump onder druk kwamen, "nieuw leven inblazen" om zo de voornaamste tegenstanders van Washington te "bestrijden". Dat heeft Antony Blinken (58), toekomstig minister van Buitenlandse Zaken onder de verkozen president Joe Biden, verklaard.
Lees verder

Voorbereidingstornooien Australian Open kunnen opgeschoven of aangepast worden
Na drie dagen quarantaine blijft het woelig in Melbourne. Drie extra coronagevallen werden gesignaleerd – volgens de overheid waren daaronder twee spelers, volgens Tennis Australia klopte die informatie niet – en Roberto Bautista Agut (ATP 13) noemde de omstandigheden in een zonder zijn medeweten opgenomen privégesprek "een gevangenis". Nochtans heeft het merendeel van het deelnemersveld vandaag voor het eerst een balletje kunnen slaan en is de voorbereiding op de Australian Open min of meer echt begonnen.
Lees verder

Het einde lijkt nu echt in zicht: "Kim Kardashian en Kanye West gestopt met huwelijkstherapie"
Volgens bronnen zouden Kim Kardashian (40) en Kanye West (43) definitief gestopt zijn met huwelijkstherapie en lijkt hun samenzijn nu echt tot een einde te komen. Hoewel de twee nog steeds veel van elkaar zouden houden, zien ze simpelweg geen uitweg meer. Dat meldt tijdschrift People.
Lees verder

Dokters in Wuhan getuigen anoniem: "We wisten in december 2019 al hoe gevaarlijk coronavirus was maar moesten zwijgen"
Chinese dokters wisten al in december 2019 hoe gevaarlijk het coronavirus was. Ze kregen toen echter van hogerhand zwijgplicht opgelegd. Dat blijkt uit een ITV-reportage die vanavond uitgezonden wordt.
Lees verder

Gehandicapte Fred zorgt voor aandoenlijk moment in Nederland, als hij plots de minister tegen alle regels in een stevige knuffel geeft
Het bezoek van de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge aan gehandicapteninstelling 's Heeren Loo was heel zorgvuldig voorbereid, met alle mogelijke coronamaatregelen van kracht. Maar Fred, één van de bewoners van de instelling die die dag zijn eerste coronaprik kreeg, trok zich van dat alles even lekker niks aan. Hij zag de minister, liep op hem af en gaf hem een dikke knuffel. Nee, dat mocht eigenlijk niet. Maar Fred was niet tegen te houden. Een hartverwarmende foto is het resultaat.
Lees verder

Rollen maar: Wim Ballieu legt in 'Bal National' uit hoe je de perfecte gehaktbal maakt
Een lekkere gehaktbal kan al eens smaken op een koude winterdag en daar denken ze bij tv-zender njam! alvast net zo over. In samenwerking met Wim Ballieu (37) van Balls & Glory lanceert de zender namelijk het gloednieuwe programma 'Bal National'.
Lees verder

Ontsnapte gevangene geklist na zoekactie met speurhond en helikopter
In Turnhout is vanmiddag een gevangene ontsnapt. Hij koos het hazenpad toen de politie hem naar de onderzoeksrechter wilde brengen. Met behulp van een speurhond en een helikopter kon hij kort voor 16 uur weer worden opgepakt.
Lees verder

Football Talk. Zulj scoort alweer in Turkije
Het wordt opvallender met de dag. Peter Zulj lijkt helemaal bevrijd nu hij door Anderlecht is uitgeleend aan Göztepe. Terwijl Anderlecht moeilijk tot scoren komt, was de Oostenrijker afgelopen weekend de man van de match bij zijn debuut in Turkije. De huurling maakte twee goals voor Göztepe, dat met 2-3 won van Konyaspor.
Lees verder

Studie: "Minstens 12 procent van Britten maakte al coronabesmetting door"
Volgens een studie naar antilichamen door het Britse overheidsbureau voor statistiek (ONS) heeft ongeveer 12 procent van de mensen in Engeland een besmetting met het coronavirus doorgemaakt. In november lag het cijfer nog op bijna 9 procent. Analyses toonden wel aan dat de hoeveelheid antilichamen na een infectie snel kan dalen. Het werkelijke cijfer kan dus hoger liggen.
Lees verder

Loterij bepaalt wie dit Nederlandse rijhuis mag huren, duizend geïnteresseerden
Liefst duizend huishoudens willen hier wonen, in deze rijwoning in het Nederlandse Ooij, bij Nijmegen. Het betreft een sociale huurwoning van een woningcorporatie met drie slaapkamers en een kale huur van 633 euro per maand.
Lees verder

Navalny publiceert video over 'duurste paleis ter wereld': "Dit is Poetins grootste geheim"
Medewerkers van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny hebben een video online gezet waarin ze naar eigen zeggen "Poetins grootste geheim" onthullen. In een video van bijna twee uur beloven ze uitgebreid onderzoek over wat ze omschrijven als 'het duurste paleis ter wereld' en 'de grootste smeergeldaffaire uit de geschiedenis'.
Lees verder

Lamkel Zé zit in wedstrijdselectie Antwerp voor duel van morgen tegen Cercle Brugge
Didier Lamkel Zé zit in de wedstrijdselectie van 21 spelers bij Antwerp voor het duel van morgen tegen Cercle Brugge. De Kameroener lijkt dus effectief een nieuwe kans te krijgen in de A-kern van The Great Old onder Frank Vercauteren.
Lees verder

Hoe gaat het nog met 'Lili & Marleen'-acteur Steven De Lelie? "Ik ben nu veel gelukkiger dan toen ik voltijds acteerde"
Met rollen in 'Familie' en 'Lili en Marleen' leek z'n bedje gespreid als acteur, maar Steven De Lelies (43) leven nam een heel andere wending. Vandaag heeft hij een vaste functie in een heel andere sector, en dat zorgt voor meer financiële zekerheid. "Er staat nu elke maand geld op m'n rekening. Dat was ooit anders." En ook op persoonlijk vlak gaat het hem voor de wind...
Lees verder

Voormalig veiligheidsadviseur Bolton noemt Trump "de slechtste Amerikaanse president ooit"
"Ik denk dat Trump als slechtste Amerikaanse president ooit de geschiedenisboeken in zal gaan". Dat heeft Trumps voormalige nationaal veiligheidsadviseur John Bolton dinsdag verklaard in een interview met het Duitse t-online. De bestorming van het Capitool op 6 januari bestempelde hij als "een zeer droevige dag voor de Verenigde Staten".
Lees verder

SHOWBITS. Moora Vander Veken is 'Thuis' al vergeten en Jeroom verwent zijn Élodie met bijzondere ring
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Extra coronagevallen bij KVO, dat nu ook Vandendriessche mist tegen Club
Het sneeuwbaleffect in de kleedkamer van KV Oostende wordt voorlopig geen halt toegeroepen. Na de nieuwe testronde blijkt dat nu ook aanvoerder Kevin Vandendriessche en invaller Theo Ndicka besmet zijn met Covid-19.
Lees verder

Drie nieuwe bewoners doen intrede in 'Big Brother'-huis
Dinsdagnamiddag zijn er drie nieuwe bewoners het Big Brother-huis komen binnenwandelen. Het gaat om Nederlander Michel (36) en Belgen Julie (34) en Patrick (59). Al is laatstgenoemde eerder een terugkerende bewoner, aangezien hij - anoniem weliswaar - al eens kort in het 'Big Brother'-huis zat.
Lees verder

Beke: "Gruwelijk beeld van 180.000 vaccins in de diepvries klopt niet"
Wouter Beke (CD&V) gaat in tegen de hypothese dat er zo'n 180.000 vaccins in de diepvriezers zouden blijven liggen. "Dat is een gruwelijk beeld, maar stemt niet overeen met de realiteit", zei de Vlaamse minister van Welzijn in het Vlaams Parlement.
Lees verder

28-jarige Will Still wordt de nieuwe coach van Beerschot: "Buikgevoel gevolgd"
Will Still wordt de nieuwe trainer van Beerschot. De 28-jarige Belg van Engelse afkomst volgt de naar DC United vertrokken Hernan Losada op. Still is voortaan de jongste hoofdcoach ooit in de Jupiler Pro League.
Lees verder