Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

Eigenaar van nieuwe krokettenbar vindt ‘Het Laatste Nieuws’ uit 1935 terug onder oude planken

HLN
Eigenaar van nieuwe krokettenbar vindt 'Het Laatste Nieuws' uit 1935 terug onder oude planken
Op de Groentemarkt gaat begin februari een nieuwe krokettenbar open, maar voorlopig zit het pand nog midden de werken. Eigenaar Jonith Herman (25) nam het gebouw waar je voordien haute dogs kon krijgen grondig onder handen en vond zo een oude krant uit 1935. De tekst van de bijna 90 jaar oude krant is nog perfect leesbaar.
Lees verder

Kim Kardashian bedankt iedereen behalve Donald Trump na vrijlating gevangene
Kim Kardashian (40) zet zich de laatste tijd wel vaker in voor gevangenen en eentje van hen is Chris Young. Hij werd door Donald Trump vrijgelaten op zijn laatste dag als president en bedankt als gevolg nu een aantal mensen op zijn sociale media. Kim, die zich jarenlang ingezet heeft voor zijn zaak, deelde het filmpje op haar Instagramaccount en bedankte op haar beurt iedereen behalve ex-president Trump.
Lees verder

De benen zwaar toegetakeld: McGregor op krukken na gevecht met Poirier, Mayweather lacht hem uit
Conor McGregor slaagde er afgelopen zaterdagnacht niet in om zijn rentree in de UFC op te luisteren met winst. De 32-jarige MMA-vechter verloor tegen de Amerikaan Dustin Poirier met een technische knock-out (TKO) in de tweede ronde. Na afloop had The Notorious zelfs ook krukken nodig - zo zwaar waren zijn benen toegetakeld. Ook Floyd Mayweather deed trouwens nog zijn zegje over 'McLoser'...
Lees verder

Van "geen medelijden" tot "poging doodslag": waterkanon schiet vrouw van dichtbij in gezicht
Videobeelden van tijdens het protest tegen de avondklok gisteren in Nederland zorgen voor commotie. In Eindhoven werd een vrouw met een waterkanon, van op enkele meters afstand, vol in het gezicht gespoten. Ze zegt dat ze er een schedelletsel aan overhield. De reacties op het incident zijn uiteenlopend en gaan van "geen medelijden mee" tot "poging doodslag".
Lees verder

Video toont hoe vrouw van dichtbij vol in gezicht wordt geraakt door waterkanon
Videobeelden van tijdens het protest tegen de avondklok gisteren in Nederland zorgen voor commotie. In Eindhoven werd een vrouw met een waterkanon, vanop enkele meters afstand, vol in het gezicht gespoten. De vrouw beweert dat ze er een schedelletsel en vijftien hechtingen aan overhield. De reacties op het incident zijn uiteenlopend en gaan van "geen medelijden mee" tot "poging doodslag".
Lees verder

Malafide slotenmaker troggelt slachtoffer (77) op één jaar tijd 398.000 euro af
Een 28-jarige man uit Den Haag heeft een gepensioneerde Kempenaar uit Beerse bijna 400.000 euro afgetroggeld. Het slachtoffer had hem ingeschakeld als slotenmaker. In de maanden nadien overtuigde de Nederlander zijn slachtoffer om zowat al zijn spaarcenten aan hem te geven. "Hij heeft het volledige bedrag verkwist om zichzelf een luxueuze levensstijl te geven."
Lees verder

Transfer Talk. Exit Vranjes en Sanneh bij Anderlecht
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk.
Lees verder

Transfer Talk. Exit Vranjes en Sanneh bij Anderlecht - Biedt FC Köln een uitweg voor Dennis bij Club?
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk.
Lees verder

Vincent Kompany: "Er zijn geen excuses, morgen spelen we met 200 km/u"
Als Anderlecht nog uitzicht wil houden op play-off 1, dan is het morgen verplicht om in Moeskroen met de volle buit aan de haal te gaan. En dat terwijl RSCA op verplaatsing net geen goede resultaten kan voorleggen. Trainer Vincent Kompany wanhoopt evenwel niet: "Mocht het spel buitenshuis slechter zijn dan thuis, dan zou me dat verontrusten. Maar dat is nu niet het geval."
Lees verder

Minderjarige kreeg in 1972 levenslang voor moord, nu komt hij mogelijk vrij
Na bijna 50 jaar in de gevangenis, mag een Amerikaanse gedetineerde mogelijk dromen van een vrijlating. David Bennett (66) kreeg als minderjarige een levenslange celstraf na te zijn veroordeeld voor moord. In Michigan betekende 'levenslang' in 1972 écht levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. De wetgeving gold ook voor minderjarigen.
Lees verder

Minderjarige kreeg levenslang voor moord, nu bijna 50 jaar later komt hij mogelijk vrij
Na bijna 50 jaar in de gevangenis, mag een Amerikaanse gedetineerde mogelijk dromen van een vrijlating. David Bennett (66) kreeg als minderjarige een levenslange celstraf na te zijn veroordeeld voor moord. In Michigan betekende levenslang in 1972 écht levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. De wetgeving gold ook voor minderjarigen.
Lees verder

Zo gevaarlijk kunnen vliegtuigreizen zijn voor verspreiding coronavirus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)
Een nieuwe studie toont hoe gevaarlijk vliegtuigreizen kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Onderzoekers ontdekten dat 59 bevestigde gevallen die over bijna heel Ierland opdoken, terug te leiden waren naar een internationale vlucht van afgelopen zomer. 13 van die bevestigde gevallen bleken passagiers geweest te zijn van de bewuste vlucht, waarop overigens maar 49 van de 283 zetels bezet waren.
Lees verder

Jongen van 8 die eigen voedselbank runt krijgt stem op inauguratie Joe Biden: "Ik hoopte een vijftigtal mensen te inspireren"
"Ik wil positiviteit verspreiden en anderen inspireren de wereld te veranderen", het lijkt wel een citaat van een presidentskandidaat in volle campagnestrijd, maar niets is minder waar. Het zijn de woorden van weldoener Cavanaugh Bell (8) uit Maryland, Washington D.C. De piepjonge activist zette een voedselbank op poten om ouderen te helpen tijdens de coronapandemie. Vicepresident Kamala Harris merkte zijn actie op en voor hij het wist, maakte Bell deel uit van de inauguratie van president Joe Biden. Of hoe je 'The American Dream' kan beleven nog voor je tien wordt.
Lees verder

Club-aanvaller Dennis legt medische tests af bij FC Köln
Behoudens ongelukken verhuist Emmanuel Dennis (23) op huurbasis van Club Brugge naar het Duitse FC Köln. Er is een akkoord, later vandaag legt de Nigeriaan zijn medische tests af.
Lees verder

"Hele nacht gehuild van opluchting": Carly vindt hond die ze afstond per toeval via deze foto op Facebook terug
Een toevallige foto op een Facebookgroep met ideetjes om meubilair te verven: zo vond Carly Downes de hond terug die ze twee jaar geleden met spijt in het hart ter adoptie opgegeven had. "Als de beperkingen rond Covid-19 opgeheven worden ga ik hem zeker opzoeken", klinkt het.
Lees verder

Aline Zeler, recordinternational bij Red Flames, vraagt met biografie om nog meer daadkracht: "Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is toch niet normaal?"
Aline Zeler (37), met 110 interlands recordinternational bij de Red Flames, brengt vandaag haar biografie uit. Over hoe ze met veel passie, karakter en verbetenheid tal van obstakels overwon en haar droom waarmaakte. "Maar met deze getuigenis wil ik vooral voetbal toegankelijker maken voor jonge meisjes. Want er moeten nog veel deuren opengaan."
Lees verder

1 miljoen euro voor onderzoek naar ontwikkeling zeldzame hersenziekten
Vandaag reikt de Koning Boudewijnstichting de 'Prijs Generet voor Zeldzame Ziekten' uit. Deze prestigieuze beurs, waaraan een bedrag van 1 miljoen euro is gekoppeld, werd vandaag door hare koninklijke hoogheid Prinses Astrid overhandigd aan professor Pierre Vanderhaeghen voor zijn baanbrekend onderzoek naar de ontwikkeling van onze hersenen en waar het soms fout loopt.
Lees verder

Publiek in opblaasballen geniet van concert The Flaming Lips
De Amerikaanse rockband The Flaming Lips heeft een aantal opmerkelijke optredens gegeven in thuisbasis Oklahoma City. Zowel de concertgangers als de bandleden zaten individueel ingepakt in opblaasbare ballen om eventuele besmetting met het coronavirus te voorkomen.
Lees verder

Jongeren organiseren 'corona-opstand' in Maasmechelen, politie start onderzoek: "We nemen dit heel serieus"
Op sociale media circuleert sinds dit weekend de oproep om zaterdag over te gaan tot 'opstand' in Maasmechelen naar aanleiding van de coronamaatregelen. "Heel Maasmechelen in opstand", klinkt het. Intussen bestaat er ook al een besloten groep waarin de actie zou worden 'voorbereid'. De politie is een onderzoek gestart. "Jammer dat enkele heethoofden hierachter zitten", zegt Raf Terwingen (CD&V), burgemeester van Maasmechelen.
Lees verder

Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdekschip in Zuid-Chinese Zee
De spanningen tussen de Verenigde Staten en China lopen reeds in de eerste dagen van de ambtstermijn van Joe Biden hoog op. Beide landen bestoken elkaar met waarschuwingen in verband met de escalerende situatie omtrent Taiwan. Maandag bekritiseerde Zhao Lijian, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse beslissing om het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt naar de Zuid-Chinese Zee te sturen.
Lees verder