Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Eerste trailer ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ belooft wijn, liefde én geheimen

HLN
Eerste trailer 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' belooft wijn, liefde én geheimen
Vanaf 1 februari kan je op Streamz genieten van de nieuwe fictiereeks 'Mijn Slechtste Beste Vriendin'. De eerste trailer, die deze ochtend werd vrijgegeven, belooft alvast veel goeds.
Lees verder

Op basis van welke factoren wordt jouw loon bepaald?
Je loon is geen toevallige som die je baas voor je wist op te diepen. Het komt tot stand door een heleboel factoren en mechanismen, die maken dat er grote onderlinge verschillen kunnen zijn. Jobat.be zet alles op een rij.
Lees verder

Armie Hammer stapt alweer uit filmproject na kannibalisme-schandaal
Alweer pech voor Armie Hammer: de acteur is uit de productie van 'The Offer' gestapt vanwege het schandaal rond zijn persoon. Hij zou normaal gezien een rol spelen in de Paramount+-reeks over het maken van 'The Godfather'.
Lees verder

Football Talk. The Times: "Geen uitfans toegelaten bij groepsmatchen EK 2021"
Volgens de Engelse krant The Times worden er geen supporters uit andere landen toegelaten bij de groepsmatchen van het EK dat naar de zomer van 2021 verschoven is. Enkel de thuisfans zullen de poulewedstrijden in de 12 gaststeden kunnen bijwonen, zo klinkt het. Dit om het aantal reizende fans tot een minimum te beperken. In de knock-outfase zullen wel een zeer beperkt aantal uitfans worden toegelaten. De UEFA overweegt ook om alle reeds verkochte tickets terug te betalen en de volledige verkoop opnieuw te organiseren eens alle landen en bijhorende regeringen exact weten hoeveel fans er in de stadions worden toegelaten.
Lees verder

Goed nieuws op Qmusic: "Er is een kleine Vancoilie op komst"
Maarten Vancoilie (32) had vanmorgen goed nieuws te melden aan zijn grootouders én aan alle luisteraars. Hij en zijn vrouw Kristien krijgen binnenkort namelijk een derde kindje.
Lees verder

Politie vat feestvierders die in één maand tijd liefst 13 (!) lockdownfeestjes organiseerden: "En dat terwijl de rest van ons al maanden offers brengt om de regels te volgen"
De politie van zone Mechelen-Willebroek heeft achttien feestvierders geïdentificeerd die op een maand tijd liefst dertien lockdownfeestjes organiseerden. Elke organisator wordt gedagvaard en riskeert een boete tot 4.000 euro. Elke deelnemer krijgt een boete van 750 euro.
Lees verder

Huisdieren zijn het ultieme knuffelcontact: deze 6 BV's brengen een ode aan hun hond, ezel, kangoeroe, kip of kat
Met een huisdier ben je nooit alleen. Zeker in lockdown wapenen viervoeters en pluizige aanverwanten ons tegen eenzaamheid. "Een huisdier waakt over ons mentaal welzijn. En al zeker tijdens een crisis als deze", weten psychologen. Hond, ezel, kangoeroe, kip of kat: een ode aan hét ultieme 'knuffelcontact'.
Lees verder

Onze Anderlecht-watcher vindt dat RSCA vrijuit gaat: "Het enige wat het niet deed, was de veters van Vanden Borre knopen"
Anthony Vanden Borre lijkt de bruggen met Anderlecht voorgoed op te blazen. De rechtsback meent in een interview met onze krant dat paars-wit hem niet meer nodig heeft. Onze watcher vindt dat RSCA vrijuit gaat. "Het is nu gewoon hopen dat Vanden Borre (elders) zijn weg vindt."
Lees verder

Nederlander wil website over coronavirus "verkopen voor 1.000 euro" na radioblunder van minister Verlinden
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) refereerde gisteren op Radio 1 aan coronavirus.be in plaats van info-coronavirus.be als overheidswebsite waar de bevolking meer informatie over het virus kan vinden. Een Nederlandse software-ingenieur die de domeinnaam in handen heeft, vraagt nu 1.000 euro voor de website. "Behalve als de Belgische premier het vraagt", voegt hij eraan toe.
Lees verder

Football Talk. The Times: "Geen uitfans toegelaten bij groepsmatchen EK 2021" - vrees voor stevige enkelblessure Kane
Volgens de Engelse krant The Times worden er geen supporters uit andere landen toegelaten bij de groepsmatchen van het EK dat naar de zomer van 2021 verschoven is. Enkel de thuisfans zullen de poulewedstrijden in de 12 gaststeden kunnen bijwonen, zo klinkt het. Dit om het aantal reizende fans tot een minimum te beperken. In de knock-outfase zullen wel een zeer beperkt aantal uitfans worden toegelaten. De UEFA overweegt ook om alle reeds verkochte tickets terug te betalen en de volledige verkoop opnieuw te organiseren eens alle landen en bijhorende regeringen exact weten hoeveel fans er in de stadions worden toegelaten.
Lees verder

Lakers verliezen nu ook tegen Pistons, Clippers kloppen Miami
De Los Angeles Lakers zijn in de NBA ten onder gegaan op bezoek bij Detroit (107-92). De Lakers, die niet konden rekenen op Anthony Davis, verloren na de nederlaag tegen Philadelphia daags voordien voor de tweede maal op rij.
Lees verder

Philippe Gilbert verwelkomt dochtertje en hervat zondag met klein hartje: "Conditie was nul"
Philippe Gilbert (38) is voor een derde keer papa geworden. Samen met zijn vriendin Bettina verwelkomde hij dochtertje Valentine. "Moeder en dochter stellen het goed." Zondag maakt Gilbert zijn rentree in het peloton - weliswaar met een klein hartje.
Lees verder

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert stoort zich aan "overcommunicatie van virologen en experts"
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert stoort zich aan de overcommunicatie van virologen en experten de afgelopen weken. "De burgers doen zo hun best en zitten mentaal zo diep, die hebben daar echt geen boodschap aan", zei hij in De Ochtend op Radio 1. Lachaert roept op "zich terughoudender op te stellen". Dat doet hij een dag nadat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ook al uithaalde naar viroloog Marc Van Ranst. In een gesprek met HLN LIVE zegt die "niet onder de indruk" te zijn van de kritiek. Collega-viroloog Emmanuel André noemt de persoonlijke aanval van Bouchez dan weer een terugkeer in de tijd, naar "toen de aarde niet rond mocht zijn".
Lees verder

Viroloog Emmanuel André schiet Van Ranst ter hulp na kritiek MR-voorzitter Bouchez: "Zo gaan we eeuwen terug in de tijd, toen de aarde niet rond mocht zijn"
Viroloog Marc Van Ranst heeft in een gesprek met HLN LIVE gereageerd op de kritiek van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die vindt dat Van Ranst minder moet communiceren en dat de "betaalde experten" zich meer moeten "schikken" naar de politieke beslissingen. Van Ranst zegt "niet onder de indruk" te zijn door de kritiek. "Meneer Bouchez mag zeggen wat hij wil, en ik mag denken wat ik wil", zei de viroloog.
Lees verder

Hoeveel winst maken farmabedrijven aan coronavaccins, en is het interessant om er nu in te beleggen?
Grote farmabedrijven krijgen veel kritiek in deze coronacrisis. Volgens criticasters verloopt de oplevering te traag, worden de ontwikkelingslanden aan hun lot overgelaten én maakt de sector buitensporige winsten. Maar hoeveel winst maken die bedrijven nu echt? En is het momenteel het ideale moment om er aandelen van te kopen? Geldexpert Geert Noels geeft advies.
Lees verder

Belle Perez viert haar 45ste verjaardag: "Ouder worden zit tussen je oren. Ik voel me vitaal, geliefd en jong"
"Eigenlijk zijn mijn man en ik aan een alcoholvrije maand bezig met de bedoeling om een beetje te detoxen." Vandaag mag Belle Perez 45 kaarsjes uitblazen, maar dat zal ze op een ietwat sobere manier vieren. Samen met een voedingscoach en een personal trainer houdt ze de ouderdomsverschijnselen moeiteloos op afstand, en ze voelt zich dan ook prima. Maar tegelijk roept haar de mijlpaal ook heel andere emoties op bij de zangeres. "Het afscheid van bepaalde mensen komt steeds dichterbij", klinkt het.
Lees verder

Naaister van trouwjurk Meghan Markle: "De koninklijke familie heeft haar gebroken"
Wist Meghan Markle (39) wel goed waar ze aan begon, toen ze in het huwelijksbootje stapte met de Britse prins Harry (36)? Volgens Chloe Savage, een professionele borduurster die de trouwjurk van Meghan voor haar rekening nam, heeft de hertogin "de rol verkeerd ingeschat." Dat vertelt de naaister in een interview met Insider, waarbij ze ook haar medelijden uit. "De koninklijke familie heeft eerder al mensen gebroken, het deed prinses Diana instorten."
Lees verder

Cast 'The Crown' gaat los op 'Good As Hell' van Lizzo
Tijdens de opnames van het vierde seizoen van 'The Crown' had de cast af en toe even nood aan een actieve pauze. Actrice Olivia Colman (46), die momenteel de Queen vertolkt in de Netflix-serie, wist daar een hilarische invulling aan te geven.
Lees verder

Beursgang schoenenmerk Dr. Martens levert 1,3 miljard pond op
De beursgang van het bekende schoenen- en laarzenmerk Dr. Martens in Londen heeft de eigenaren een bedrag opgeleverd van 1,3 miljard pond, omgerekend bijna 1,5 miljard euro. Het aandeel ging vrijdag 18 procent omhoog op de eerste handelsdag.
Lees verder

Is er nog een plaats voor haute couture in onze samenleving? "Het is bijna obsceen hoeveel geld sommige stukken kosten"
Deze week stelden de grootste designers hun haute couture ontwerpen voor op de catwalks. Alleen de allerrijksten kunnen ze betalen, en je kan ze eigenlijk ook alleen dragen naar de allergrootste evenementen. Die momenteel niet kunnen doorgaan. Daarnaast maken de meeste modehuizen verlies op de exuberante designs. Heeft deze verheven vorm van mode de dag van vandaag eigenlijk nog wel een functie of plaats in onze maatschappij? Wij vroegen het aan onze modejournalist David Devriendt. "Haute couture heeft een stoffig imago, daarnaast is het heel luxueus en te exclusief. Maar, het is slow fashion."
Lees verder