Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 januari 2021

Eerste arrestaties bij nieuwe protesten Navalny-aanhangers in Rusland

HLN
Eerste arrestaties bij nieuwe protesten Navalny-aanhangers in Rusland
Bij nieuwe protesten waarbij de aanhangers van Kremlin-criticus Aleksej Navalny zijn vrijlating eisen, hebben in het uiterste oosten van het land de eerste arrestaties plaatsgevonden. Volgens burgerrechtenactivisten zijn bijna honderd mensen opgepakt door de politie.
Lees verder

Erkenning voor Jelle De Beule in 'Black-Out': 'Eindelijk bevestiging van wat ik al dacht: ik ben geen slechte acteur'
We kennen hem vooral van komisch werk in 'Basta', 'Willy's En Marjetten' en 'Callboys'. Al die tijd droomde Jelle De Beule (39) ervan aanvaard te worden als ernstig acteur. Met z'n rol in 'Black-out' lijkt dat hem te lukken. 'Tijdens mijn auditie zei Sara De Roo: 'Amai, waar hebt gij dat geleerd?' Ik denk wel dat ze 't meende', zegt Jelle, die dankzij zijn vrouw, schrijfster Sylvia Van Driessche (45), feminist is geworden.
Lees verder

Kelly Rowland bevallen van zoontje
Zangeres Kelly Rowland is ruim een week geleden bevallen van een zoontje met de naam Noah. Dat meldt ze nu op Instagram. Moeder en zoon maken het goed.
Lees verder

Prinses Beatrix viert 83ste verjaardag in huiselijke kring vanwege corona
De Nederlandse prinses Beatrix viert zondag haar 83e verjaardag in beperkte huiselijke kring. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. Zij houdt zich aan de coronamaatregelen en kan dus niet uitpakken met een groot feest.
Lees verder

Prinses Beatrix viert 83ste verjaardag in huiselijke kring
De Nederlandse prinses Beatrix viert zondag haar 83e verjaardag in beperkte huiselijke kring. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd laten weten. Zij houdt zich aan de coronamaatregelen en kan dus niet uitpakken met een groot feest.
Lees verder

Tienduizenden Belgen die terugkeren uit rode zone laten zich niet testen
Bijna 30.000 Belgen zijn de voorbije weken uit een rode zone in het buitenland teruggekeerd, zonder dat ze zich lieten testen, wat nochtans verplicht is. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, waarover Het Nieuwsblad schrijft.
Lees verder

Meer dan 40 procent laat zich niet testen bij terugkeer uit rode zone
De voorbije weken heeft meer dan 40 procent van de Belgen die terugkeerde van een reis naar een rode zone in het buitenland, zich niet laten testen. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinsituut Sciensano en meldt ook Het Nieuwsblad op zondag.
Lees verder

Gordon furieus na uitspraken van Gerard Joling over 'zieke' hondje Toto: "Zoveelste dolksteek in mijn rug"
Dat Nederlanders Gerard Joling en Gordon al enige tijd niet meer zulke goede vrienden zijn als vroeger, is algemeen bekend. Maar een uitspraak van Joling over het nieuwe hondje Toto van Gordon, is bij laatstgenoemde volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Op social media uit Gordon zijn woede richting zijn oud-collega.
Lees verder

Frankrijk wil gooi doen naar Songfestivalwinst met chanson in stijl van Édith Piaf
Frankrijk gaat terug naar de basis met Barbara Pravi als inzending voor het Eurovisie Songfestival. De zangeres won zaterdagavond overtuigend de Franse nationale liedjescompetitie met 'Voilà', een chanson in de stijl van Édith Piaf. Ze kreeg van zowel de vakjury als het publiek de meeste punten.
Lees verder

Sebastiaan Bornauw speelt in Bundesliga tegen degradatie, maar volgt de club van zijn hart nog op de voet: "Ik verwacht dat Anderlecht play-off 1 haalt"
FC Köln staat, dixit Sebastiaan Bornauw (21), voor "een zespuntenmatch". De ideale aanleiding om het Anderlecht-product zes thema's voor te schotelen. "Die ontgoochelingen bij de nationale ploeg zullen me niet blijven achtervolgen."
Lees verder

Winterkoopjes zijn fiasco, Mode Unie trekt aan alarmbel
De winterkoopjes, die nog tot 15 februari duren, zijn allerminst een succes. Dat schrijft De Zondag op basis van een rondvraag van Mode Unie en Unizo bij 325 zelfstandige modehandelaars. "Wij krijgen veel telefoontjes van radeloze ondernemers. Er moet dringend iets gebeuren", zegt directeur van Mode Unie Isolde Delanghe.
Lees verder

INTERVIEW. De eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): "Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje"
Ze schopte het van studente tot decaan. Als eerste vrouw ooit leidt Marion Debruyne de Vlerick Business School, waar de Marc Couckes en Bart Verhaeghes dezer wereld de stiel leerden. Thuis heeft ze met haar echtgenoot en twee zonen drie mannen onder de vleugels. "Het zijn veel bordjes om in de lucht te houden. En soms knalt er al eens eentje tegen de grond."
Lees verder

Strenge lockdown in West-Australië na eerste coronageval in maanden
In de grootste deelstaat van Australië is voor het eerst in ongeveer 10 maanden vastgesteld dat iemand lokaal besmet is geraakt met het coronavirus. Het gaat om een beveiliger die werkt bij een hotel waar mensen in quarantaine zitten, berichten Australische media. De miljoenenstad Perth en andere gebieden in Western Australia gaan nu in lockdown.
Lees verder

555.237.619 euro: Spaanse krant becijfert hoeveel Lionel Messi sinds 2017 verdiende bij Barcelona
De cijfers zijn niet nieuw, de berekening wel. Het Spaanse dagblad 'El Mundo' heeft op basis van het contract van Lionel Messi, dat drie jaar geleden gelekt werd, becijfert dat Lionel Messi de voorbije vier jaar 555.237.619 euro verdiend heeft. Ofwel: "Het faraonische contract dat Barcelona ruïneert." Zou het toeval zijn dat het contract opnieuw wordt opgediept?
Lees verder

555.237.619 euro: het duizelingwekkend bedrag dat Lionel Messi sinds 2017 verdiende bij Barcelona
De cijfers zijn niet nieuw, de berekening wel. Het Spaanse dagblad 'El Mundo' heeft op basis van het contract van Lionel Messi, dat drie jaar geleden gelekt werd, becijfert dat Lionel Messi de voorbije vier jaar 555.237.619 euro verdiend heeft. Ofwel: "Het faraonische contract dat Barcelona ruïneert." Zou het toeval zijn dat het contract opnieuw wordt opgediept?
Lees verder

Transfer Talk. STVV leent jonge Japanse verdediger met twee caps
De tijd dringt, want tot en met 1 februari, morgen dus, loopt in België de wintertransferperiode. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk!
Lees verder

Wijde broeken, nonchalante sneakers en losse jurken: comfort is dé modetrend van het jaar
Slouchy, oversized, baggy, relaxed, laidback ... Hoe je het ook noemt, de comfortabele trend is overal. Jij kan die ook simpel toepassen. Met fijne stoffen, losse fits, eenvoudige stylings. Wij zochten alvast enkele items om je een handje te helpen. Alsjeblieft, dankjewel!
Lees verder

Toch niet alleen miserie vanwege de Megxit: "Prins William en papa Charles zijn er véél closer door geworden"
De Britse royals hebben een moeilijk jaar achter de rug. Niet alleen was er het seksschandaal rond prins Andrew, maar prins Harry en Meghan Markle besloten om de koninklijke familie te verlaten. Hoewel de hele familie worstelde met deze problemen, zorgde de situatie toch voor één lichtpuntje: "De band tussen Charles en William is nog nooit zo hecht geweest."
Lees verder

Sabine Appelmans haar leven kreeg door de lockdown een andere wending. "Ik voel me nu meer mentor van mijn kinderen dan mama."
Ze bereikte de 16de plaats op de WTA-wereldranking en werd twee keer na elkaar verkozen tot sportvrouw van het jaar, maar twintig jaar geleden hing tennisster Sabine Appelmans (48) haar racket aan de haak. Vandaag is ze mama van twee tienerzonen, gezondheidscoach én ambassadrice van WW, het vroegere Weight Watchers.
Lees verder

Sandrine Moreau: steun, toeverlaat én klankbord van Standard-T1 Leye: "Mbaye is gemaakt om trainer te zijn"
"Het leven stopt niet omdat Mbaye Leye naar voetbal kijkt." Op bezoek bij Sandrine Moreau (39), wederhelft van de Standard-coach. "Ik wil ook slagen in het leven."
Lees verder