Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

Een jaar na zijn dood leeft NBA-legende Kobe Bryant voort: “Hij was als een kleine broer”

HLN
Een jaar na zijn dood leeft NBA-legende Kobe Bryant voort: "Hij was als een kleine broer"
Dag op dag een jaar geleden ging er een schokgolf door de (sport)wereld. NBA-grootheid Kobe Bryant, zijn dochter Gianna en zeven anderen verloren het leven in een helikoptercrash. Maar 'Black Mamba' leeft verder.
Lees verder

Een jaar na de dood van NBA-icoon Kobe Bryant: "De legende leeft verder"
Dag op dag een jaar geleden ging er een schokgolf door de (sport)wereld. NBA-grootheid Kobe Bryant, zijn dochter Gianna en zeven anderen verloren het leven in een helikoptercrash. Maar 'Black Mamba' leeft verder.
Lees verder

Gezinnen kampen steeds vaker met tekort aan geneesmiddelen
Meer dan één op de vier gezinnen (28,5 procent) kampte de voorbije jaren op een bepaald moment met een tekort aan medicijnen. Zestien procent ondervond dit zelfs meerdere keren. Dat blijkt uit de enquête die Test Aankoop in november vorig jaar heeft gehouden bij meer dan 2.100 Belgen. De consumentenorganisatie waarschuwt dat de problemen met de beschikbaarheid van geneesmiddelen steeds frequenter voorkomen. In 2015 bleek namelijk nog maar 21 procent van de huishoudens de voorbije vijf jaar met dit probleem geconfronteerd te zijn geweest.
Lees verder

Transfer Talk. Saint-Etienne wil Deli - Vindt Anderlecht oplossing voor Bakkali? - Celta wil Henry én Juklerød
Er lijkt een oplossing in de maak voor Simon Deli. Sinds de terugkeer van Stefano Denswil naar Club Brugge is de Ivoriaanse verdediger overbodig geworden - in de laatste drie wedstrijden viel hij telkens naast de definitieve wedstrijdselectie - en nu zou Saint-Etienne, het huidige nummer zestien in de Ligue 1, de linkspoot willen overnemen.
Lees verder

Football Talk. Willem II zet ex-Club-coach Adrie Koster op straat
Voormalig Club Brugge- en Beerschot-coach Adrie Koster is ontslagen bij de Nederlandse eersteklasser Willem II, zo bevestigde de club dinsdag.
Lees verder

Igor rekent in rijmvorm af met relschoppers die piano station Eindhoven vernielden
Relschoppers hebben zondag voor honderdduizenden euro's schade aangericht aan het Centraal Station van Eindhoven. Het herstellen ervan gaat tot twee maanden duren. De amokmakers grepen het instellen van een corona-avondklok bij onze noorderburen aan om slaags te raken met de oproerpolitie. De gemaskerde jongemannen en mannen trokken een spoor van vernieling door de grootste stad van Noord-Brabant.
Lees verder

Besmettingen bij jonge kinderen stijgen met 84 procent
Het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. De felle stijging die nu in de cijfers te zien is, is een weerspiegeling van de uitbraken in de scholen en het massaal testen in het onderwijs sinds vorige week. Bij de 10- tot 19-jarigen is de stijging veel beperkter.
Lees verder

Lynn Van den Broeck speelt mee in nieuwe videoclip van vriend Mathias Vergels
'Thuis'- acteurs Lynn Van Den Broeck (28) en Mathias Vergels (27) zijn niet enkel op de set collega's. De tortelduifjes werkten ook samen aan Vergels nieuwste single 'Straatsteen', die vrijdag verschijnt. "We zijn heel erg benieuwd naar de reacties", aldus Mathias.
Lees verder

KIJK LIVE. Crisiscentrum geeft tekst en uitleg bij stijgende coronacijfers: volg hier de persconferentie
Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het coronavirus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Intussen blijft het aantal besmettingen en hospitalisaties in de algemene bevolking verder stijgen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

KIJK LIVE. Crisiscentrum geeft tekst en uitleg bij stijgende coronacijfers: "1 op de 5 besmettingen wordt vastgesteld bij kinderen en tieners"
Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het coronavirus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Intussen blijft het aantal besmettingen en hospitalisaties in de algemene bevolking verder stijgen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

VIDEO. Eén van de allergrootsten ooit: de hoogtepunten uit carrière van Kobe Bryant
NBA-icoon. Kobe Bryant, die een jaar geleden omkwam bij een helikoptercrash, was een van de beste basketballers ooit, met vijf titels voor de LA Lakers. Hierboven kunt u nog eens meegenieten van de hoogtepunten uit zijn rijk gevulde carrière. (Beelden: Eleven Sports)
Lees verder

Leerkracht (34) Don Bosco door hof van beroep veroordeeld tot vijf jaar gevangenis met uitstel
Voormalig leerkracht S.D.B. (34) van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem is door het hof van beroep veroordeeld voor een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel. De man ging in beroep tegen zijn veroordeling tot vier jaar cel, maar ziet die nu verzwaard. Vorig jaar werd hij veroordeeld voor aanranding van de eerbaarheid en verkrachting van twee leerlingen.
Lees verder

Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatiecentra
Vlaanderen gaat voor meer dan 4 miljoen euro medisch materiaal kopen zodat de vaccinatiecentra op tijd kunnen starten met vaccineren. Dat melden Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag. Door de snelle ontwikkeling van de vaccins, zal Vlaanderen geen aanspraak kunnen maken op de Europese procedure voor de tijdige aankoop van het extra materiaal, zeggen beide ministers in een mededeling.
Lees verder

Topkinesist Lieven Maesschalck deelt de beste oefeningen voor thuis om je borsten stevig te maken
Elke week geven sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team huis-, tuin- en keukenoefeningen voor een strak lichaam. Deze work-out helpt je borsten te verstevigen. Want of je nu een grote of een kleine boezem hebt, élke vrouw wil het liefst een stevige, pronte voorgevel. En met de juiste oefeningen kan je de schade door de zwaartekracht tot een minimum beperken.
Lees verder

Miley Cyrus gaat dit jaar optreden tijdens de Super Bowl
Elk jaar organiseren ze in de Verenigde Staten de Super Bowl en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Al gaat het wel om een coronaproof editie en zullen er dus een stuk minder mensen aanwezig zijn. Ook nu zullen de toeschouwers kunnen genieten van een aantal optredens en eentje daarvan is dat van Miley Cyrus. Zij maakte namelijk op haar Instagramaccount bekend dat ze dit jaar mag optreden op het evenement.
Lees verder

Tien jaar geleden stopte Henin abrupt met tennis, 'Tien Werken' gaven haar nieuwe leven vorm: "Mama is de mooiste, maar moeilijkste rol"
Vandaag exact tien jaar geleden sloeg het tennisbulletin als een bom in: Justine Henin - 28 jaar oud - moest haar tenniscarrière abrupt stoppen door een elleboogblessure. Henin bleef echter niet bij de pakken zitten: de 'Tien Werken' die het nieuwe leven van Henin vorm gaven.
Lees verder

Een Zwitserse bodybuilder: dit is de nieuwe vriend van 'Temptation'-Megan
Megan Desaever (21) heeft opnieuw de liefde gevonden. Dit keer is Silvio Senn de gelukkige, een 25-jarige influencer en personal trainer uit Zwitserland. De 'Temptation'-babe bevestigde hun relatie op haar Instagram. "Heb je nu een relatie", vroeg een van haar volgers. "Ja", reageerde de Oostendse met een hartje en een foto van haar en Silvio.
Lees verder

Doorbraak in dossier van niet-werkende trajectcontroles
Er is een doorbraak in het dossier van de niet-functionerende trajectcontroles. De lang aanslepende problemen met de overkoepelende nationale databank zijn van de baan. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is tevreden en hoopt zo snel als mogelijk alle trajectcontroles die technisch klaar zijn operationeel te krijgen.
Lees verder

Apple komt met nieuwe waarschuwing: houd je iPhone weg van je pacemaker
Apple waarschuwt klanten dat iPhones storingen kunnen veroorzaken bij inwendige cardiologische apparatuur zoals pacemakers. Dat schrijft CNN dinsdag op basis van een recent bericht op de ondersteuningspagina van Apple, waarin het techbedrijf eerdere veiligheidsinfo van een toevoeging heeft voorzien.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?
Steeds meer scholen rekenen af met een corona-uitbraak. En dat is duidelijk te zien aan de cijfers: het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. Het gevolg? Tal van gesloten scholen én een toenemende druk. Want, als de cijfers zo stijgen, moeten de scholen dan niet opnieuw gesloten worden? Wat denk jij? Moeten de scholen opnieuw sluiten? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder