Doorgaan naar hoofdcontent

Een doldwaze mix van briljant basketbal: getergde Stephen Curry scoort 62 (!) punten in NBA

Een doldwaze mix van briljant basketbal: getergde Stephen Curry scoort 62 (!) punten in NBA

Stephen Curry knoopt na een seizoen vol blessureleed opnieuw aan met zijn oude niveau. De 32-jarige basketvedette scoorde zondag 62 punten voor Golden State in de thuiswedstrijd tegen Portland, een persoonlijk record voor de tweevoudige MVP in de NBA.

Lees verder

Quarantaineplan van Australian Open stuit op verzet bij rijkelui: "Niemand heeft ons hier iets van verteld"

Een aantal bewoners van een luxehotel in Melbourne stapt naar de rechter om te verhinderen dat hun hotel wordt gebruikt om er tennissers onder te brengen tijdens de quarantaineperiode voor de Australian Open.

Lees verder

Baas van Dortmund-Belgen is het beu: "Wedstrijden achter gesloten deuren maken mij meer en meer depressief"

Hans-Joachim Watzke, de CEO van de Duitse topclub Borussia Dortmund, heeft het steeds moeilijker met de lege tribunes in de Bundesliga. De baas van onder meer Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard aanvaardt dat er door de coronacrisis achter gesloten deuren wordt gespeeld, maar vindt dat het voetbal zijn ziel verliest.

Lees verder

64 procent meer ufomeldingen, lockdown en SpaceX-satellieten zorgen voor record

Het Belgisch ufomeldpunt kreeg vorig jaar een recordaantal meldingen binnen. Dat blijkt maandag uit het jaarverslag. Er waren 446 meldingen, een stijging met 64 procent ten opzichte van 2019. Vooral in maart en april waren er veel meldingen, wat volgens het meldpunt verklaard kan worden door de lockdown, de heldere weersomstandigheden en de Starlink-satellieten van SpaceX.

Lees verder

Vandenbroucke: 'Verwacht nog geen versoepelingen'

Vrijdag komt het Overlegcomité ­samen om de huidige coronamaatregelen te beoordelen, maar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) waarschuwt alvast dat we geen versoepeling moeten verwachten.

Lees verder

Gerwyn Price pakt wereldtitel darts

Gerwyn Price heeft zijn eerste wereldtitel darts veroverd in het Alexandra Palace in Londen.

Lees verder

Assange kan niet worden uitgewezen aan Amerika

Wikileaks-oprichter Julian Assange kan niet worden uitgewezen aan de Verenigde Staten, zo heeft een Britse rechter maandag beslist. In de VS kijkt hij aan tegen een celstraf van 175 jaar.

Lees verder

Hoe Israël koploper is en Frankrijk achterophinkt in vaccinaties

De afgelopen week werden in ons land 700 vaccins toegediend in de woonzorgcentra. De komende weken moeten we op kruissnelheid komen. Maar hoe zit dat in de rest van de wereld?

Lees verder

Op 22 maart kennen we de winnaar van de Trofee Raymond Goethals

Op maandag 22 maart kennen we de laureaat van de Trofee Raymond Goethals 2020, de prijs voor de beste Belgische coach van het jaar. De genomineerden na de eerste stemronde zijn Marc Brys (OHL), Philippe Clement (Club Brugge) en Ivan Leko (ex-Antwerp, nu Shanghai SIPG).

Lees verder

STVV in beroep tegen schorsing voor Caufriez, dinsdag ook uitspraak van beroep Club Brugge voor Vanaken

STVV heeft beroep aangetekend tegen de vier speeldagen schorsing die opgelegd waren aan Maximiliano Caufriez. Dat bevestigde de KBVB maandag. De verdediger van de Kanaries zal zich dinsdag voor de Disciplinaire Raad nogmaals verantwoorden met het oog op strafvermindering.

Lees verder

Belg of niet: iedereen wordt gevaccineerd

De vraag speelde bij gemengde koppels in het land: krijgen Nederlanders of Fransen die hier wonen ook hun vaccin in België? Ze mogen gerust zijn, de overheid zal iedereen die hier legaal verblijft vaccineren en ze zullen net als de rest van de bevolking hun eigen portemonnee niet moeten opentrekken.

Lees verder

Zeven Belgen starten vanaf zondag met kwalificaties Australian Open, primeur voor Lara Salden

Komende zondag starten de kwalificaties voor de Australian Open, die wegens de coronacrisis in Doha (mannen) en Dubai (vrouwen) plaatsvinden. Bij de vrouwen doen Greet Minnen (WTA 110), Ysaline Bonaventure (WTA 122), Marie Benoit (WTA 237) en Lara Salden (WTA 246) een gooi naar een plek op de hoofdtabel. Kimmer Coppejans (ATP 175), Ruben Bemelmans (ATP 225) en Arthur De Greef (ATP 338) wagen hun kans bij de mannen.

Lees verder

Jumbo wil dit jaar tien winkels openen in België

Het Nederlandse supermarktconcern Jumbo wil zijn aanwezigheid in België dit jaar meer dan verdubbelen. Het heeft momenteel acht winkels in ons land en daar zouden er in 2021 'circa tien' moeten bijkomen, zo kondigde het concern aan.

Lees verder

Sterling Books in Brussel sluit definitief de deuren

De Engelstalige boekenwinkel Sterling in het centrum van Brussel sluit volgende maand definitief de deuren. De eigenaars wijzen als reden naar het moeilijke jaar dat we achter de rug hebben.

Lees verder

Weinig lege stoelen in de klas vandaag

Een aantal leerlingen zijn vandaag niet aanwezig op school omdat ze in quarantaine zitten na een buitenlandse reis. Directies van verschillende scholen(groepen) maken zich sterk dat de meeste leerlingen en leerkrachten de quarantaineregels netjes opvolgen.

Lees verder

DAKAR. Peterhansel wordt nieuwe leider bij de wagens, Barreda slaat dubbelslag bij motoren

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft na zijn ontgoochelende prestatie van zondag de puntjes op de i gezet. De Qatarees greep op het einde van de 457 km lange tweede etappe naar Wadi Ad-Dawasir de macht en won voor Stéphane Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy), die de leiding overneemt van Carlos Sainz (MINI John Cooper Works). De Spanjaard eindigde als 3e en verloor 9:17 op ritwinnaar Al-Attiyah.

Lees verder

Nederlands crosstalent Fem van Empel (18) krijgt profcontract bij Pauwels Sauzen-Bingoal: "Veel potentieel"

De 18-jarige Nederlandse veldrijdster Fem van Empel heeft een tweejarig profcontract bij Pauwels Sauzen-Bingoal ondertekend. Dat heeft het team maandag gemeld. In de overeenkomst is een optie voor een derde jaar opgenomen.

Lees verder

Bubbel voor Ronnie O'Sullivan en co: Masters snooker verhuist van Londen naar Milton Keynes

Het Masters snookertoernooi dat zondag van start gaat en met zijn 725.000 pond het hoogst gedoteerde invitatietoernooi van het seizoen is, zal niet doorgaan in het Londense Alexandra Palace maar wel in de Marshall Arena in het Engelse Milton Keynes, waar vorig jaar ook al een aantal toernooien plaatsvond.

Lees verder

Grote verandering? "Bahrein vervangt Melbourne als seizoensopener voor WK F1"

Het Formule 1-seizoen zal dit jaar volgens verschillende media niet zoals de traditie het voorschrijft in Melbourne beginnen maar wel in Bahrein. Diverse bronnen melden dat de quarantainevoorschriften in Australië, die eerder al voor een verschuiving van de Australian Open naar februari zorgden, ook de F1-race in Melbourne zullen treffen.

Lees verder

Nee, er is geen gevaarlijke Kempense variant gevonden

Het afgelopen weekend was er ongerustheid over een besmettelijkere variant van het coronavirus, die mogelijk tot uitbraken geleid heeft in de Kempen. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Bondgirl en Charlie's angel Tanya Roberts overleden

De Amerikaanse actrice Tanya Roberts overleed gisteren op 65-jarige leeftijd. Ze was de Bondgirl in A view to a kill en had prominente rollen in de tv-series Charlie's Angels en That 70's Show.

Lees verder

Vlaming betaalt 1 miljard voor Britse keten van ontwenningsklinieken

De rich and famous gaan er om af te ­kicken, en nu telt een Vlaming met zijn ­investeringsgroep één miljard euro neer voor The Priory, de Britse keten van ontwenningsklinieken. Unieke opportuniteit of ­gevaarlijke gok? 'Misschien zal de ­coronacrisis leiden tot meer artiesten die hulp zoeken in zo'n centrum.'

Lees verder

Honderden mensen negeren maatregelen en trekken naar Duits skigebied

De Duitse politie heeft zondag honderden mensen weggestuurd uit het skigebied Winterberg. De skipistes ten oosten van Düsseldorf zijn gesloten en daar hebben heel wat dagjestoeristen van geprofiteerd. Volgens de politie werden de coronamaatregelen al heel het weekend met de voeten getreden.

Lees verder

Johnson kondigt nieuwe maatregelen aan, Schotland in volledige lockdown

De Britse premier Boris Johnson spreekt maandagavond 21 uur de bevolking toe in verband met nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo hebben Britse media gemeld. Schotland neemt al sneller maatregelen, daar start om middernacht een strikte lockdown.

Lees verder

De meest opvallende passages uit het ophefmakende telefoongesprek van Donald Trump

Een gelekt telefoongesprek tussen president Donald Trump en Brad Raffensperger, de staatssecreatris van de staat Georgia, beroert de Amerikaanse politiek. Een overzicht van de meest opvallende uitspraken.

Lees verder

'Maikel stak vuurwerk af als eerbetoon aan zijn overleden moeder. Het is zijn dood geworden'

Patrick Van Rompaey verloor op oudejaarsnacht zijn oudste zoon Maikel (28) bij een vuurwerkincident. 'Hij stak dat vuurwerk af als eerbetoon aan zijn moeder Nadia, die vier maanden geleden op 58-jarige leeftijd overleed. Ik had het hem nog afgeraden, maar hij wou íéts doen om haar te herdenken. Het is zijn dood geworden.'

Lees verder

Trumps telefoontje is volgens Democraten voer voor de FBI

Het krasse telefoontje dat Trump pleegde naar de hoogste verkiezingsfunctionaris in Georgia is volgens sommige rechtsgeleerden mogelijk een misdrijf. De Democraten eisen een FBI-onderzoek.

Lees verder

'Geen bewijs dat vaccin langer dan 21 dagen na eerste dosis blijft beschermen'

Verschillende Europese landen kiezen ervoor om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen in te enten met één dosis van een vaccin, in plaats van minder mensen de vooropgestelde twee dosissen te geven. Pfizer en BioNtech wijzen er nu op dat er geen bewijzen zijn dat het hun coronavaccin bescherming tegen covid-19 blijft bieden indien de tweede prik later komt dan getest.

Lees verder

Twintiger in verdenking gesteld na megafuif in Bretagne

Een van de organisatoren van de megafuif met 2.400 mensen ten zuiden van het Franse Rennes, is in verdenking gesteld en in voorlopige hechtenis genomen. Dat heeft de procureur van Rennes maandagavond gezegd.

Lees verder

Trump en Biden op campagne in Georgia voor cruciale Senaatsverkiezingen

In de Verenigde Staten voeren de aftredende president Donald Trump en de nieuwgekozen president Joe Biden maandag beiden campagne in de zuidelijke staat Georgia, waar dinsdag de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen plaatsvindt. Als de Democraten de twee Senaatszetels van Georgia niet weten te veroveren, behouden de Republikeinen de meerderheid in de Senaat en zal Biden in de komende jaren van hen afhankelijk zijn voor het goedkeuren van wetgeving en benoemingen.

Lees verder

Hoe nefast voor onze economie is corona echt?

De coronacrisis was schadelijker voor onze economie dan de bankencrisis destijds. En toch lijkt het allemaal nog mee te vallen. Eén ding is evenwel zeker: u en ik zijn cruciaal voor de heropleving van onze economie.

Lees verder

Gevangenisstraf voor stelende werknemer Buckingham Palace

Een werknemer van Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koningin Elizabeth in Londen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden. Hij stal tientallen medailles, gesigneerde foto's en andere spullen uit het paleis. Dat berichtte het persbureau PA maandag.

Lees verder

Gevangenisstraf voor stelende werknemer Buckingham Palace

Een werknemer van Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koningin Elizabeth in Londen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden. Hij stal tientallen medailles, gesigneerde foto's en andere spullen uit het paleis. Dat berichtte het persbureau PA maandag.

Lees verder

Iran legt Zuid-Koreaanse olietanker aan de ketting

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft dinsdag een olietanker die onder Zuid-Koreaanse vlag vaart, aan de ketting gelegd omdat die in de Perzische Golf olie zou lekken. Dat meldt het Iraanse persagentschap Isna maandag. Zuid-Korea eist de snelle vrijgave van het schip en heeft een antipiraterij-eenheid naar de Golf gestuurd.

Lees verder

Leider van extreemrechtse Proud Boys opgepakt in Washington

In de Amerikaanse hoofdstad Washington is de leider van de extreemrechtse groep Proud Boys ('trotse jongens') opgepakt, twee dagen voor een betoging van aanhangers van president Donald Trump. Dat heeft de politie maandag gezegd.

Lees verder

Vaccinatiecampagne gaat woensdag van start

Woensdag wordt de vaccinatiecampagne in ons land officieel afgetrapt. Tegen zondag 10 januari moeten in Vlaanderen 6.610 bewoners en personeelsleden van 42 woonzorgcentra hun eerste dosis gekregen hebben. Dat meldt de taskforce Vaccinatie dinsdag.

Lees verder

In tien jaar tijd 16 procent meer zedenzaken bij parketten

De toename in de aangifte van seksuele misdrijven kan verband houden met de grotere maatschappelijke en gerechtelijke aandacht voor zedenfeiten.

Lees verder

Antwerp strikt Franky Vercauteren als coach

Antwerp heeft zijn consensuscoach gevonden: Franky Vercauteren (64). Tegen Racing Genk en Standard zei hij om ­familiale redenen 'nee', maar tegen de Great Old zei hij gisteravond 'ja'.

Lees verder

Nieuw Gents restaurant bepaalt op basis van je leeftijd, lengte, gewicht en activiteit hoeveel je op je bord krijgt

In een nieuw Gents restaurant dat eind deze maand opent, bepaalt niet alleen je goesting maar ook je lichaam en bezigheid wat je eet. Zo kun je bij 'Kwiek' eerst je lengte, geslacht, gewicht, leeftijd en dagactiviteit geven, om daarna de 'perfect op maat gemaakte portie' voorgeschoteld te krijgen. 'We willen mensen bewuster maken van wat een gezond bord is. En soms is dat meer dan velen denken.'

Lees verder

Bitcoin tuimelt naar beneden

De opmars van de virtuele cryptomunt ­Bitcoin is gisteren abrupt ten einde gekomen. De digitale munt verloor op een bepaald moment 17 procent van haar waarde, de sterkste daling in één dag sinds maart.

Lees verder

Coronacijfers blijven dalen, maar positiviteitsratio blijft stabiel

Ook vandaag nemen de coronacijfers een zachte duik. Door de feestdagen worden wel fors minder tests uitgevoerd. De positiviteitsratio blijft daardoor steken op zo'n 7 procent.

Lees verder

Reizigers in Antwerpse tram op elkaar gepakt door guur weer

Het was maandag op de eerste dag van de solden bijzonder druk op de trams in Antwerpen. Dat blijkt onder meer uit een beeld dat circuleert op sociale media. Daarop is te zien hoe reizigers op elkaar gepakt staan op tram 10. Volgens De Lijn spelen niet alleen de koopjes een rol, maar ook het gure weer. 'We bekijken hoe we de situatie de komende dagen kunnen opvangen, want er wordt gelijkaardig weer voorspeld', zegt De Lijn in een reactie.

Lees verder