Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 januari 2021

"Economie VS groeit sterker door Democratische controle Senaat"

HLN
"Economie VS groeit sterker door Democratische controle Senaat"
De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs sterker groeien dan eerder gedacht, dankzij de Democratische controle van de Senaat. Volgens Goldman Sachs zal de nieuwe president Joe Biden daardoor snel met een omvangrijk steunpakket komen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen.
Lees verder

Corona wekt massale interesse in astrologie: "Het biedt houvast in tijden van crisis"
Het woord 'astrologie' werd nooit zo vaak gegoogeld als in 2020, blijkt uit cijfers van Google Trends. Bovendien verkocht webwinkel bol.com vorig jaar maar liefst 60 procent meer astrologieboeken dan andere jaren. En da's helemaal niet zo gek, want "astrologie biedt houvast in tijden van crisis", zegt astrologe Cato Vermeulen.
Lees verder

Ziko wordt genomineerd in 'Big Brother' en daar kan hij duidelijk niet om lachen
De eerste nominaties in 'Big Brother' zijn bekend, en dat nieuws slaat hard in. Ziko of Liese zal het huis moeten verlaten. Voornamelijk Ziko heeft het heel moeilijk met het feit dat zo veel van de bewoners op hem stemden. Benieuwd of zijn uitbarsting hem zal helpen om te blijven, of net niet...
Lees verder

Hoogleraar Jan Blommaert (59) overleden aan gevolgen van kanker
In Antwerpen is hoogleraar en auteur Jan Blommaert (59) overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakte zijn uitgeverij EPO bekend. Blommaert was als antropoloog en taalkundige onder meer verbonden aan de universiteiten van Gent en Tilburg. Daarnaast was hij een veelgevraagd spreker over thema's als diversiteit, migratie en racisme.
Lees verder

Hoe konden Trump-aanhangers zo gemakkelijk het Capitool binnenvallen? Optreden politie onder vergrootglas na bestorming
Het Capitool in Washington DC wordt gezien als het hart van de Amerikaanse democratie, niet alleen letterlijk, maar ook en vooral symbolisch. Toch konden honderden Trump-aanhangers het zwaar beveiligde gebouw binnendringen. Hoe kan dat?
Lees verder

"Real-coach Zidane in quarantaine na contact met persoon die besmet bleek met corona"
Volgens Spaanse media zit Real Madrid-trainer Zinédine Zidane in quarantaine. De 48-jarige Fransman zou zelf niet positief getest hebben op het coronavirus, maar hij zou wel in contact zijn gekomen met een persoon die intussen besmet blijkt. Real Madrid bevestigde dat nieuws nog niet.
Lees verder

Haardvuur juist aanmaken vermindert fijnstofuitstoot met 75 %. Zo doe je het
Ons land telt zo'n 700.000 kachels en haarden en die branden dezer dagen op volle toeren. Dat betekent dat er heel wat extra fijn stof in de lucht terechtkomt, ondanks de nieuwste generatie toestellen die veel minder vervuilen. Maar wist je dat je de fijnstofuitstoot fel kunt beperken door je vuur op de juiste manier aan te maken?
Lees verder

VTM-sportanker Lies Vandenberghe schippert tussen privé en werk: "Afgelopen zomer besefte ik dat ons zoontje ons allebei nodig heeft"
Voor velen bleef het leven even stilstaan in 2020, maar voor Lies Vandenberghe (29) was het een echt 'grand cru'-jaar. Ze maakte de overstap van radiojournaliste naar VTM-sportanker en zag haar zoontjes Georges opgroeien. "Hij doet me verlangen naar een tweede en misschien wel derde kindje, maar hoogzwanger zijn tijdens de sportzomer van 2021 is geen optie." Lies Vandenberghe over haar carrière als sportanker, het moederschap en de moeilijke balans tussen werk en privé.
Lees verder

Minder migranten aangekomen op Griekse eilanden in 2020
Het aantal mensen dat vanuit Turkije naar de Griekse eilanden in de Oost-Egeïsche Zee zijn gevlucht, is in 2020 aanzienlijk gedaald. Terwijl ongeveer 59.700 mensen arriveerden op Lesbos, Samos, Chios, Kos en Leros in 2019 daalde het aantal nieuwkomers tot bijna 9.700 in 2020.
Lees verder

Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: "Dit is mijn stukje van een Van Gogh"
Wat is dat toch met die bitcoin? De laatste maanden van 2020 bereikte de virtuele munt al een recordwaarde van 35.000 dollar, om daar in de eerste uren van het nieuwe jaar nóg boven te gaan. Jonge beleggers van het eerste uur zien hun vertrouwen gesterkt en noemen het "goud op steroïden". "Mijn zoontje zegt al: doe maar wat stukjes bitcoin voor kerst." Maar weinig specialisten steken hun handen ervoor in het vuur: "Zij speculeren op het einde van de wereld."
Lees verder

SHOWBITS. BV's vieren Driekoningen en Dorothee Dauwe krijgt taart van de Verhulstjes
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vlaamse arts in Londen kreeg als een van de eerste Belgen coronavaccin, maar bleek week later toch besmet: "Toch geloof ik dat vaccin ijzersterk is"
Gevaccineerd tegen corona en een week later toch besmet. Het overkam Jasper Moonen (29) die werkt als anesthesist in Londen. Een maand geleden vertelde hij in onze krant hoe hij per toeval in aanmerking kwam voor een eerste prik. Nog geen week na de vaccinatie raakte de arts in opleiding toch besmet met het coronavirus. "Ik heb pech gehad. De eerste week na de eerste dosis was ik nog niet beschermd tegen het virus. Net op dat moment raakte ik besmet".
Lees verder

RECONSTRUCTIE. De dag die net zo triest en wild werd als Trump zelf aankondigde
Een dag voor de geschiedenisboeken werd het gisteren in de Verenigde Staten. Maar wat is er precies gebeurd? Was de bestorming van het Capitool gepland? En hoe komt het dat de relschoppers zo makkelijk konden binnendringen? Een reconstructie. "Eenmaal je de controle over de trappen van het Capitool verliest, volgen de deuren en ramen snel."
Lees verder

N-VA moet het ontgelden tijdens Kamerdebat over gebeurtenissen in de VS, "Trump is een loser"
Oppositiepartij N-VA, en dan vooral voormalig staatssecretaris Theo Francken, moest het donderdagmiddag ontgelden tijdens een debat over de gebeurtenissen in Washington. Groen- en sp.a-fractieleiders Kristof Calvo en Melissa Depraetere wezen Francken met de vinger omdat hij Donald Trump ooit "een slimme manier van politiek" toedichtte, premier Alexander De Croo (Open Vld) verwees subtiel naar de veel gehoorde kritiek dat de federale regering illegitiem zou zijn omdat ze geen Vlaamse meerderheid heeft.
Lees verder

Was Courtois de beste Rode Duivel van 2020? Degryse: "Neen, dat is Lukaku" - Keygnaert: "Maar die heeft niets gewonnen. Als je in je eigen doel trapt..."
Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse namen in een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' 10 stellingen onder de loep. Stelling 2: Courtois was de beste Rode Duivel in 2020.
Lees verder

Aanvaring Turkse en Griekse patrouilleboten in Egeïsche Zee
Patrouilleschepen van de Griekse en Turkse kustwacht zijn in aanvaring gekomen in de Egeïsche Zee, een incident dat de spanningen tussen beide landen verder kan doen oplopen. Een Griekse boot werd licht beschadigd, meldde de Griekse kustwacht. Niemand raakte gewond.
Lees verder

Football Talk. Opdoffer voor Antwerp: Butez 10 weken out - corona-uitbraak bij Aston Villa
Ruim vier maanden nadat hij was ontslagen, is Roberto D'Aversa terug trainer van Parma. De club van Maxime Busi verkeert in degradatiegevaar en ontsloeg daarom donderdag Fabio Liverani. Als opvolger kwam Parma uit bij de man die eind augustus na een dienstverband van bijna vier jaar werd ontslagen "omdat de chemie verdwenen was".
Lees verder

Moeite met goede voornemens volhouden? Probeer dit trucje dat Oprah Winfrey, Will Smith en Jim Carrey ook gebruiken
Goede voornemens maken we allemaal, maar hoe vaak houden we er ons ook aan? Laurentine Van Landeghem, oprichtster van Clouds of Fashion, gelooft net als Oprah Winfrey, Jim Carrey of Will Smith in de kracht van 'affirmaties' en 'visualisaties' om je doelen te bereiken. Termen die zweverig klinken, maar wetenschappelijk aangetoond doeltreffend zijn. "Het zijn twee tools die je kunnen helpen je droomleven te creëren", zegt Laurentine.
Lees verder

Elon Musk steekt Jeff Bezos voorbij als rijkste man ter wereld
SpaceX- en Tesla-CEO Elon Musk (49) is sinds vandaag de rijkste man ter wereld, met een vermogen van 188,5 miljard dollar (154 miljard euro). Daarmee steekt hij Amazon-CEO Jeff Bezos (56) voorbij. Die was sinds 2017 de rijkste man op aarde en heeft ongeveer anderhalf miljard dollar minder op zak dan Musk.
Lees verder

Veldrijder Justin (19) out zich als homo, en stelt meteen vriend voor: "Idse kende niets van veldrijden"
Als eerste Belgische veldrijder ooit heeft de jonge wielerbelofte Justin Laevens (19) zich geout als homo. De Zwevegemnaar wil een rolmodel zijn voor andere sporters die noodgedwongen nog in de kast zitten. "Mijn Instagrampagina wordt overspoeld. Ik krijg honderden reacties, en ze zijn allemaal positief", vertelt Justin, die meteen ook zijn vriend Idse voorstelt.
Lees verder