Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 januari 2021

Duurste Leffe ooit? Drie maanden cel en 1.000 euro boete voor cafébaas die vrijgevige klant glas schenkt: “Dit is ...

HLN
Duurste Leffe ooit? Drie maanden cel en 1.000 euro boete voor cafébaas die vrijgevige klant glas schenkt: "Dit is buiten alle proportie"
Drie maand cel en een geldboete van 1.000 euro. Dat harde verdict kreeg cafébaas Wim Poppe van Leuvens wereldcafé Gitan te horen in de politierechtbank tijdens een coronazitting. De cafébaas serveerde in juni een Leffe aan een toevallige passant die honderd euro doneerde, terwijl zijn zaak enkel open mocht zijn voor takeaway. "Dit is buiten alle proportie. Is het niet de taak van agenten om de situatie een beetje in te schatten?", fulmineert de cafébaas.
Lees verder

Eupen-coach San José: "Januari wordt de belangrijkste maand van het seizoen"
AS Eupen zet morgenavond 2021 in met inhaalmatch nummer twee tegen Racing Genk. "Een aanvallend ingestelde ploeg met drie uitermate solide verdedigers, maar we kunnen ze pijn doen", zegt coach Beñat San José.
Lees verder

Ambulanciers in LA gevraagd om geen patiënten meer te vervoeren met weinig kans op overleven
Los Angeles County, met bijna tien miljoen inwoners de grootste county van de VS, wordt al wekenlang enorm zwaar getroffen door Covid-19. De ziekenhuizen liggen zo overvol, dat ambulanciers nu de richtlijn hebben gekregen om geen patiënten meer binnen te brengen die weinig kans maken om te overleven. De patiënten die toch overgebracht worden, moeten vaak urenlang wachten tot er een bed voor hen beschikbaar is.
Lees verder

In beroep krijgt Hans Vanaken strafvermindering: hij mist nu 3 speeldagen
Strafvermindering voor Hans Vanaken. De Club-middenvelder krijgt in beroep een schorsing van drie speeldagen. Hij mist zo de duels tegen STVV, Beerschot en Oostende. Tegen Racing Genk (24 januari) is hij opnieuw van de partij.
Lees verder

Corona maakte huis 19.000 euro duurder: "Als je kan, stel aankoop dan nog enkele maanden uit"
Wie in 2020 een nieuwe woonst kocht, heeft daar veel voor betaald — misschien zelfs té veel. Corona heeft de huizenmarkt in Vlaanderen stevig doen overkoken. Een huis werd gemiddeld liefst 19.000 euro duurder — de sterkste stijging in acht jaar tijd. Wat brengt 2021? "Als je kan, wacht dan nog enkele maanden om een huis te kopen."
Lees verder

Rowan Atkinson stopt voorgoed met Mr. Bean: "Ik haal er geen plezier meer uit"
De Britse Rowan Atkinson (65) wil definitief afscheid nemen van zijn populaire personage Mr. Bean. De acteur, die momenteel werkt aan een animatiefilm over 'Mr. Bean', geeft in de Britse media toe dat hij er "geen plezier meer" uithaalt om in die rol te kruipen.
Lees verder

MR wil solden verlengen tot 15 februari
MR-parlementsleden Denis Ducarme, Florence Reuter en Marie-Christine Marghem hebben een wetsvoorstel ingediend om de solden met twee weken te verlengen, tot 15 februari. Mode Unie is voorstander, al was een verplaatsing van de winterkoopjes volgens de federatie nog beter geweest.
Lees verder

WTA maakt kalender voor 2021 verder bekend, geen Indian Wells in maart
Het tennistoernooi van Indian Wells zal dit jaar niet zoals traditioneel in maart plaatsvinden. Dat heeft organisatie WTA, die vandaag zijn verdere kalender voor het nieuwe seizoen onthulde, bekendgemaakt.
Lees verder

Open brieven aan minister Vandenbroucke: "Vaccineer eerst het ziekenpersoneel en dan pas de bewoners van woonzorgcentra"
Het zijn de zorgverleners en niét de bewoners van de woonzorgcentra die als eerste gevaccineerd moeten worden. Dat vinden enkele artsen, die erop wijzen dat het net de zorgverleners zijn die kwetsbare patiënten besmetten. "De ziekenhuizen worden broedplaatsen voor corona-infecties", klinkt het. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is niet van plan iets aan zijn vaccinatiestrategie te veranderen.
Lees verder

Leiders van Golfstaten sluiten weer vrede met Qatar
De leiders van vijf Golfstaten hebben vandaag een akkoord gesloten dat formeel een einde maakt aan het geschil tussen Saudi-Arabië en een aantal bondgenoten aan de ene kant en Qatar aan de andere zijde.
Lees verder

Lamkel Zé excuseert zich: "Als de nieuwe coach me nodig heeft, zal ik er staan"
Didier Lamkel Zé (24) heeft zich in een videoboodschap geëxcuseerd voor zijn recente daden. De Kameroener meldde zich in een truitje van Anderlecht aan op de Bosuil en bekladde de muren van de Antwerp-kleedkamer. "Ik wil me excuseren en blijf beschikbaar voor de club."
Lees verder

Waarom groep ouders naar de rechter stapt: "Ik kreeg plots geen verhoogde zorgtoeslag meer terwijl alle kosten voor Isaak (11) bleven lopen. Mensonwaardig"
Zowat honderd ouders van een kind met een beperking stappen naar de rechter. Ze pikken het niet dat ze maanden in de kou staan wanneer de overheid hun recht op verhoogde zorgtoeslag herbekijkt. Op die dossiers zit steeds meer vertraging. Al die tijd moeten ze hun plan trekken zonder extra uitkering, terwijl ook andere, afgeleide rechten wegvallen: van de verhoogde studietoelage over het sociaal energietarief tot de verminderde huur voor hun sociale woning. Groen wil dit onrecht aanpakken.
Lees verder

Meer dan 170 Amerikaanse bedrijfsleiders dringen bij Congres aan op snelle goedkeuring van verkiezingsuitslag
Meer dan 170 Amerikaanse bedrijfsleiders roepen het Amerikaans Congres op om de uitslag van de presidentsverkiezingen te certificeren zonder verder uitstel. Zaterdag kondigden immers elf Republikeinse senatoren aan dat ze zich daar woensdag tijdens de stemming tegen zullen verzetten. Daarmee kunnen ze de bevestiging van Joe Bidens overwinning niet verhinderen, maar wel vertragen.
Lees verder

Letse gezondheidsminister ontslagen na vaccinrel
De minister van Volksgezondheid van Letland is ontslagen na kritiek van de premier over de gebrekkige vaccinatiecampagne in het land. Ilze Vinkele kreeg van premier Krisjanis Karins te horen dat er "geen duidelijk en omvattend plan is voor vaccinatie tegen Covid-19", nadat ze eerder al van andere tekortkomingen was beschuldigd. Volgens Karins is er momenteel "niets belangrijkers dan het vaccinatieplan".
Lees verder

Van Ranst vond voorstelling Vercauteren dag na vlucht uit Rusland "geen goed signaal", Antwerp stelt dat regels gevolgd zijn en zet ook 6 spelers in quarantaine
Verwarring rond de snelle aanstelling van Frank Vercauteren als coach van Antwerp nadat hij gisteren uit Rusland per privéjet van Antwerp-baas Paul Gheysens uit Rusland ingevlogen werd. Voor viroloog Marc Van Ranst geen goed signaal naar de bevolking toe. "Een quarantaine van zeven dagen is verplicht, ook voor trainers". Antwerp reageerde snel en stelt dat alle regels rond Covid-19 gevolgd zijn. Ook bij hun zes spelers die naar het buitenland gingen, want onder anderen Mbokani en Hongla gaan een week in quarantaine en missen mogelijk de wedstrijd tegen KV Mechelen.
Lees verder

Supertandem Hirschi-Pogacar: Zwitsers toptalent en seizoensrevelatie verbreekt lopend contract bij DSM en kiest voor UAE
Ophefmakende transfer bij het begin van dit nieuwe jaar en op de drempel van het nieuwe wielerseizoen. Marc Hirschi, klassiek toptalent en seizoensrevelatie van 2020, verbreekt zijn nog lopende contract bij Team DSM (ex-Sunweb) en trekt naar UAE Team Emirates, waar hij verenigd wordt met het grote rondetalent en Tourwinnaar Tadej Pogacar.
Lees verder

Meer dan 100 mensen mogelijk besmet met hepatitis of hiv na onderzoek in Antwerps ziekenhuis
Meer dan 100 patiënten van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen zijn mogelijk besmet geraakt met hepatitis of het hiv-virus. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. De mogelijke besmetting is veroorzaakt door een technisch sterilisatieprobleem bij een endoscopisch onderzoek. De betrokken patiënten hebben een brief gekregen van het ziekenhuis met de uitnodiging hun bloed te laten testen.
Lees verder

WHO adviseert twee vaccinaties Pfizer/BioNTech binnen 4 weken
Patiënten zouden binnen een periode van 21 tot 28 dagen twee doses van het vaccin van Pfizer/BioNTech toegediend moeten krijgen als bescherming tegen Covid-19. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dinsdag geadviseerd.
Lees verder

HET DEBAT. Is de vaccinatiestrategie in ons land de juiste? Dit is jullie mening
In ons land hebben 700 mensen een vaccin tegen het coronavirus gekregen. In Vlaanderen moeten tegen 10 januari 6.610 bewoners en personeelsleden van 42 woonzorgcentra hun eerste dosis ontvangen. Intussen wordt het lijstje van landen die een pak sneller vaccineren steeds groter. Is onze eerder trage aanpak aanvaardbaar en hanteren we wel de juiste strategie? Eerder lieten we de experts aan het woord, nu is het jullie beurt.
Lees verder

Transfer Talk. Anderlecht leent Thelin uit aan Turkse club - OHL haalt Premier League-winnaar - PAOK verlost Club van Krmencik
Vanaf deze week tot 1 februari loopt in België de wintertransferperiode, die door de coronacrisis mogelijk op een lager pitje zal branden. Maar toch zal er -net zoals in het buitenland- ongetwijfeld weer de nodige activiteit volgen. De belangrijkste transfergeruchten en de 'done deals' in onze Transfer Talk.
Lees verder