Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Dr. Dre met hersenbloeding in ziekenhuis: “Het gaat goed met me”

HLN
Dr. Dre met hersenbloeding in ziekenhuis: "Het gaat goed met me"
De Amerikaanse rapper en muziekproducer Dr. Dre is met een hersenbloeding opgenomen op de intensieve zorgen van het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. De artiest laat in een reactie op Instagram weten dat het goed met hem gaat en bedankt iedereen voor de beterschapswensen. Hij zou zijn behandeld aan een aneurysma, een uitstulping in een bloedvat van de hersenen.
Lees verder

Over een week wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Degryse en Mulder gaan in debat: "Ik weet wat Club zal zeggen als niet één van hun spelers wint..."
De stemmen zijn geteld. Precies over één week – op woensdag 13 januari – wordt de winnaar van de 67ste Gouden Schoen bekendgemaakt. De komende dagen wordt in uw krant en op HLN.be steeds een tipje van de sluier – lees: de eindrangschikking – opgelicht. Tot de top 5 overblijft op 13 januari. Wie wint (de nevencategorieën)? Onze huisanalisten Marc Degryse en Jan Mulder wikken en wegen aan de hand van 10 stellingen die wij hen voorlegden. Van Refaelov over Kompany tot Courtois. The Final Countdown.
Lees verder

Wie bezet de plaatsen 41 tot en met 31 in uitslag van Gouden Schoen?
Dat 2020 een hoogst ongewoon voetbaljaar was, is duidelijk. Maar corona of niet, op woensdag 13 januari wordt de 67ste Gouden Schoen uitgereikt tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM en HLN.be. The Final Countdown begint vandaag. Letterlijk, want voor het eerst in de geschiedenis van dé voetbal trofee van het land maken we de uitslag gaandeweg bekend. We starten met positie 41 tot 31.
Lees verder

Waarom het nu plots wel sneller kan: vaccins oppotten voor tweede prikje moet niet meer
Vanaf volgende week wordt het aantal vaccinaties per week fors opgedreven. De overheid stopt met het oppotten van 'tweede dosissen', nu Pfizer met zekerheid genoeg vaccins levert deze maand. "Het personeel van de woonzorgcentra kan daardoor eerder gevaccineerd worden", aldus Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Op haar elfde op de catwalk in Milaan: sprookje of uitbuiting? Nederland in de ban van kindmodel Summer
Nederland is in de ban van een sprookje. Summer de Snoo is 11 jaar en woont in een achterstandswijk van Rotterdam, maar wordt nu al bestempeld als de volgende Doutzen Kroes. Al zorgen de lucratieve contracten van het blonde-prinsesje-met-de blauwe-ogen ook voor controverse. "Seksualisering en uitbuiting", roepen tegenstanders. "Dit is mijn droom", aldus het meisje zelf.
Lees verder

Op de catwalk in Milaan, en dat op haar 11de: sprookje of uitbuiting? Nederland in de ban van kindmodel Summer
Nederland is in de ban van een sprookje. Summer de Snoo is 11 jaar en woont in een achterstandswijk van Rotterdam, maar wordt nu al bestempeld als de volgende Doutzen Kroes. Al zorgen de lucratieve contracten van het blonde-prinsesje-met-de blauwe-ogen ook voor controverse. "Seksualisering en uitbuiting", roepen tegenstanders. "Dit is mijn droom", aldus het meisje zelf.
Lees verder

Nek-aan-nekrace in 'slag om de Senaat' in Georgia: Democratische uitdager Warnock neemt leiding over van Republikeinse senator Loeffler
De strijd om de twee Senaatszitjes van de Amerikaanse staat Georgia verloopt uitermate spannend. Met meer dan 95 procent van de stemmen geteld is een van de Democratische uitdagers, Raphael Warnock, met 50,4 procent langszij de Republikeinse senator Kelly Loeffler gekomen. Zij staat tot dusver op 49,6 procent, meldt CNN. Het verschil tussen hen bedraagt momenteel zo'n 35.000 stemmen.
Lees verder

Vraag naar bijlessen meer dan verdubbeld, vooral voor wiskunde en Frans: "Concentreren lukt moeilijk tijdens online les"
Het afstandsonderwijs tijdens twee lockdowns heeft duidelijk voor een grote leerachterstand gezorgd. Sinds de schoolrapporten na de kerstexamens struikelblokken blootlegden, is de vraag naar bijlessen meer dan verdubbeld. "Mijn leerkracht gaf me wel extra oefeningen, maar concentreren is moeilijk tijdens online lessen", vertelt Jonas (17).
Lees verder

Hoogste toppen bedwingen is niet genoeg voor avonturier Jelle Veyt: "Eerst 22.400 km roeien en fietsen, dan pas berg beklimmen"
Enkel de hoogste bergtoppen ter wereld beklimmen is onvoldoende, ook de weg ernaartoe wil Jelle Veyt (34) op mankracht afleggen. En dus fietst hij momenteel naar Portugal, om vervolgens de Atlantische Oceaan over te roeien, alweer op twee wielen heel Amerika te doorkruisen en dan pas - als toetje - de hoogste berg van Alaska én Noord-Amerika te overwinnen.
Lees verder

Kim Clijsters kan beginnen plannen: naar Dubai of Amerika?
Kim Clijsters (37) kan beginnen plannen. Gisteren maakte de WTA een kalender tot juli bekend en die ziet er, op de verschuiving van de Australian Open en het wegvallen van Indian Wells na, redelijk normaal uit. Zo staan Dubai (8 maart) en Monterrey (15 maart) ook nu weer op de planning. Het was op die twee toernooien dat Clijsters een jaar geleden haar 'Kimback' inzette. Ook het graveltoernooi van Charleston (5 april), dat ze vorig seizoen eveneens op haar agenda had staan, is een mogelijkheid. Samen met de Miami Open (22 maart) kan dat dan een leuke 'Amerikaanse' trip opleveren. Roland Garros zou op 23 mei van start moeten gaan, Wimbledon op 28 juni.
Lees verder

Komende nacht ook in het centrum kans op (dun) laagje sneeuw
Het wordt vandaag overwegend zwaarbewolkt met soms wat motregen, maar we verwachten ook enkele schaarse opklaringen over het westen van het land. Over het zuidoosten van het land blijft het zwaarbewolkt met lichte sneeuwval.
Lees verder

Football Talk. Murillo uit quarantaine bij Anderlecht - Eupen heeft voor het eerst sinds lang geen besmettingen in A-kern
De glimlach was breed, de vuisten gingen de lucht in alsof hij een doelpunt aan het vieren was. Amir Murillo is sinds gisteren terug op Anderlecht en dat deed hem zichtbaar deugd. De rechtsachter ontbrak tegen Beerschot omdat hij, met toestemming van de spelersgroep en de staf, naar Panama was vertrokken om na meer dan een jaar nog eens zijn familie te bezoeken. Nu presenteerde hij zich dus weer op Neerpede nadat hij de verplichte quarantaine gevolgd had. De verwachting is dat Murillo tegen OH Leuven in Kompany's basiself staat. Voor Adrien Trebel komt die match nog te vroeg, maar de Fransman traint wel mee na zijn knieoperatie. (PJC)
Lees verder

Gert zingt zelf emotionele titelsong van 'De Verhulstjes' in: 'Zo Zijn Wij'
Vanaf morgen is het zover: dan kunnen we de familie Verhulst zes weken lang volgen in hun nieuwe realityprogramma 'De Verhulstjes'. En daar hoort natuurlijk een splinternieuwe titelsong bij.
Lees verder

Vier OHL-spelers kregen stem(men) voor Gouden Schoen, Marc Brys schetst de waarde van z'n kwartet
Xavier Mercier, Thomas Henry, Kammal Sowah, en zowaar David Hubert. Viér spelers van OHL kregen minstens één stem voor de Gouden Schoen. Trainer Marc Brys schetst de waarde van zijn kwartet van (blad)goud.
Lees verder

Ze draagt haar ring niet meer en heeft al een scheidingsadvocaat: huwelijk van Kim Kardashian en Kanye West staat nu echt op springen
Het gaat steeds slechter tussen de Amerikaanse realityster Kim Kardashian (40) en haar man, rapper en producer Kanye West (43). De twee wonen al enkele maanden apart en brachten nu zelfs de feestdagen gescheiden door. Volgens bronnen zouden de zussen van de brunette haar aanmoedigen om de rapper te verlaten. De realityster zou bovendien de bekende Hollywood-scheidingsadvocaat Laura Wasser hebben ingehuurd om haar belangen te behartigen.
Lees verder

Wordt corona de doodsteek voor jouw favoriete winkel? En hoe zullen we dan voortaan shoppen? Financieel Pascal Paepen blikt vooruit
Succes of niet, deze koopjesperiode zal voor een aantal winkels sowieso de laatste worden. Volgens onze financieel expert Pascal Paepen draaien heel wat winkels namelijk op reserve. "Het geld raakt op en middenstanders denken eraan te stoppen." Is er een oplossing of zullen kleine handelszaken niet meer kunnen overleven? En hoe zullen we dan in de toekomst winkelen?
Lees verder

IN KAART. Daling coronabesmettingen vertraagt in bijna alle provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen, en dat in elke provincie, behalve in Waals-Brabant, dat een lichte stijging noteert. Door de vakantieperiode is er de afgelopen weken wel veel minder getest, wat een vertekend beeld kan geven. Stilaan is ook een vertraging of een stagnering in de daling te zien. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Hugo Camps nadat "middenstander" Van Ranst kritiek uitte op Vercauteren: "Hij gaat steeds verder met zijn bemoeizucht"
Viroloog Marc van Ranst uitte gisteren zijn ongenoegen over het feit dat Frank Vercauteren daags na zijn terugkeer uit Rusland al werd voorgesteld als trainer van Antwerp. En dat vindt Hugo Camps eigenlijk maar niets. "Alsof hij in het bezit is van een koninklijk mandaat", schrijft onze huiscolumnist.
Lees verder

The Weeknd bijna onherkenbaar in nieuwe videoclip: "Heel griezelig, hij lijkt wel een Kardashian"
De nieuwe videoclip van The Weeknd (30) bij het nummer 'Save Your Tears' heeft voor geschokte reacties van fans gezorgd. In de clip is Abel Makkonen Tesfaye, zoals de zanger in het echt heet, haast onherkenbaar omdat hij flink aan zijn gezicht zou hebben gesleuteld. Maar volgens Entertainment Tonight gaat het hierbij om een nepgezicht, al lijkt had niet iedereen dat meteen door.
Lees verder

Jobtevredenheid troef bij jonge ingenieurs, en dat ligt niet enkel aan het salaris
Volgens de Startbaanenquête van ingenieursvereniging ie-net zijn jonge ingenieurs bij de meest gefortuneerde werknemers op onze arbeidsmarkt. Ze vinden niet alleen relatief vlot werk, ze voelen zich vaak ook goed bij de eerste werkgever én vinden dat hun eerste salaris aan de verwachtingen voldoet. Jobat.be bekijkt de belangrijkste conclusies.
Lees verder