Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 januari 2021

Doorbraak in onopgeloste moorden? België en Verenigd Koninkrijk wisselen voor het eerst DNA-databanken uit

HLN
Doorbraak in onopgeloste moorden? België en Verenigd Koninkrijk wisselen voor het eerst DNA-databanken uit
Speurders staan voor een mogelijke doorbraak in 312 Belgische strafdossiers, omdat onze DNA-databank voor het eerst vergeleken is met haar veel grotere zus uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor is er nu eindelijk ook een spoor in vier onopgeloste moorden in ons land. Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) noemt de uitwisseling "extreem veelbelovend".
Lees verder

Slangen op maandag. "Je mag niet met 2 een winkel in, maar je mag wel met 10 gaan feesten in Dubai"
De politie kon vrijdagavond in Aalst een druk bijgewoond lockdownfeestje stilleggen. Eén van de aanwezigen had het lumineuze idee gehad om foto's van het feestje te delen op Facebook. Een Nobelprijs zal er voor die feestvierder niet meer inzitten. Maar het wijst ook op een toenemende foerthouding van 'wat komt, komt'.
Lees verder

Genk en Kortrijk leggen klacht neer en azen op forfaitzege: "'De bal rolt toch?' zei de ref. Ja natuurlijk, een bal is rond"
Oostende en Moeskroen hebben er niet alles aan gedaan om hun veld speelklaar te krijgen, zo luidt de officiële klacht die KV Kortrijk en Racing Genk hebben neergelegd bij de KBVB. Beide clubs gingen zaterdag in de sneeuw onderuit en hopen via de Geschillencommissie alsnog de drie punten te pakken.
Lees verder

Na maanden van zwarte sneeuw eindelijk nog eens witte
Vandaag is het 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar. Er was dus veel kans op een collectieve dip, maar afgelopen zaterdag heeft ons daarvoor behoed. Plots was daar sneeuw. "Een geschenk uit de hemel", aldus onze journaliste Nadine Van Der Linden. "Na maanden van zwarte sneeuw kon iedereen nog eens zorgeloos zijn in dat witte landschap."
Lees verder

Wie was een babbelkous en wie had een slecht rapport? Eric Goens keert met BV's terug naar de klas in 'Later Als Ik Groot Ben'
Hun leven zoals het ooit was, als kind op de schoolbanken. Dat is de rode draad door 'Later als ik groot ben', het nieuwe programma van Eric Goens dat nog dit voorjaar op VTM te zien is. De reportagemaker keert met enkele bekende gezichten terug naar de klas. Welke grote en kleine verhalen zijn blijven hangen? En wie had een slecht rapport?
Lees verder

Wanneer Kat Kerkhofs zich down voelt in quarantaine kan ze op Mertens rekenen, Nainggolan: "Golle ze zot"
't Is weer plezant op de Instagram van Kat Kerkhofs. In een filmpje maken ze het allerbeste van een tiktok challenge. Tot jolijt van Radja Nainggolan: "Golle ze zot", is de reactie van de Antwerpse collega van Dries Mertens in de Serie A.
Lees verder

Wanneer Kat Kerkhofs zich down voelt in quarantaine kan ze op Mertens rekenen, Nainggolan: "Golle ze zot"
't Is weer plezant op de Instagram van Kat Kerkhofs. In een filmpje maken ze het allerbeste van een tiktok challenge. Tot jolijt van Radja Nainggolan: "Golle ze zot", is de reactie van de Antwerpse collega van Dries Mertens in de Serie A.
Lees verder

12 kortfilms, 12 regisseurs en 1 Vlaamse topcast in nieuwe Eén-reeks 'Lockdown'
Met Matthias Schoenaerts, Josse De Pauw, Peter Van den Begin, Tine Embrechts en Veerle Baetens heeft Eén de crème de la crème van het Vlaamse acteerwereldje bij elkaar gebracht voor de reeks 'Lockdown'. Door de coronacrisis zaten velen van hen zonder werk, en dus klonk dit project hen als muziek in de oren.
Lees verder

OVERZICHT. Opnieuw meer dan 2.000 nieuwe besmettingen per dag, hospitalisaties en overlijdens dalen nog
Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen, terwijl het aantal overlijdens en nieuwe ziekenhuisopnames blijft dalen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. We lijken op een plateau te zitten wat het dagelijks aantal nieuwe infecties betreft.
Lees verder

Op een na hoogste berg voor het eerst in winter beklommen
De K2, de op een na hoogste berg ter wereld, is voor het eerst in de winter beklommen. Een team van tien Nepalese sherpa's bereikte gistermiddag de top op 8.611 meter hoog. Een beroemde Spaanse klimmer overleefde de zware tocht zaterdag niet.
Lees verder

Pommelien Thijs tweede Belgische ooit die nummer 1-hit scoort in Nederland: "Zelfs Tiësto steken we voorbij. Surreëel"
De nieuwste ster aan het Vlaamse showbizzfirmament heet Pommelien Thijs (19). 'Nu wij niet meer praten', haar duet met Nederlander Jaap Reesema (36), heeft het hoogste plekje in de Nederlandse Top 40 bereikt. De piepjonge '#LikeMe'-actrice is pas de tweede Belgische zangeres die daarin slaagt. "Nochtans zit ik vandaag ook gewoon zoals iedere student in pyjama achter m'n boeken."
Lees verder

ANNO 2021. Marc Cambré uit ''t Is Gebeurd': "Bart Peeters zegt altijd: 'De dag dat jij ermee ophoudt, stop ik ook'"
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Marc Cambré (71), tot 2017 aangever in het archiefprogramma ''t Is gebeurd' op VIER, en roadie van Bart Peeters en andere groepen. "Ik moet het nog eens met mijn dochters over mijn laatste rustplaats hebben."
Lees verder

Nieuwe opdoffer: Trebel bezeert zich bij rentree in oefenduel
Adrien Trebel (29) kende pech bij zijn terugkeer na een knieblessure. De Anderlecht-speler kwam zaterdag in actie tijdens een oefenduel, maar moest met pijn aan de adductoren naar de kant.
Lees verder

Will Still (28) straks jongste trainer ooit in hoogste klasse? Britse Belg in pole position om Losada op te volgen
Hernan Losada heeft zijn keuze gemaakt. De Argentijnse coach van Beerschot vertrekt naar het Amerikaanse DC United. Zijn opvolger? Volgens onze informatie ligt Beerschots huidige T2 Will Still (28) in poleposition.
Lees verder

Kamala Harris leerde echtgenoot 'Dougie' kennen via blind date: "Ja, ik heb hem wel vooraf gegoogeld"
Kamala Harris (56) en haar man Doug Emhoff (56) hebben voor het eerst samen aangeschoven voor een interview bij het programma CBS Sunday Morning. Ze hadden het daarin ondermeer over hoe hun relatie, na een blind date, uitgroeide tot een gelukkig huwelijk.
Lees verder

Australian Open in gevaar? "Veertien dagen in een hotelkamer opgesloten zitten zonder training is gekkenwerk"
Nadat op drie chartervluchten naar Melbourne vijf positieve coronagevallen werden ontdekt mogen 72 spelers de volgende twee weken hun hotelkamer niet verlaten. Onder hen, Kimmer Coppejans. Gaat die concurrentievervalsing een rol spelen in het plaatsvinden van de Australian Open?
Lees verder

Zachtere temperaturen, maar kans op buien in de namiddag
Het is vandaag wisselend bewolkt, met in de loop van de namiddag kans op een bui. Aan zee zijn er vaak mooie opklaringen. In de Ardennen is het overwegend zwaarbewolkt en grijs en valt er smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima liggen tussen 0 à +1 graad in de Ardennen, 5 graden in het centrum en 6 à 7 graden in het uiterste westen van België. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Van Aert heeft nog drie doelen af te vinken op zijn januari-'bucketlist': "De conditie is prima, het gaat nu nog louter om de details"
Een zoon. Een tricolore. Héérlijk is het tegenwoordig, om Wout van Aert (26) te zijn. En het is nog lang niet voorbij. Januari, wondermaand. 'It seems the best is yet to come'.
Lees verder

IN KAART. België kleurt minder rood, Limburg noteert nu grootste stijging. Bekijk hier de situatie in uw regio
De stijging van het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land vertraagt opnieuw. Op dagbasis is nu sprake van een stabilisatie. Limburg registreert nu het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, en dus niet langer Brussel, waar het negatieve effect van de teruggekeerde reizigers op het aantal nieuwe besmettingen lijkt uitgedoofd. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Ziekteverzuim licht gestegen in privésector, daling bij federale ambtenaren
Het ziekteverzuim in de privésector is vorig jaar in België licht gestegen. Dat komt door een piek van het middellange verzuim in maart en april, tijdens de eerste lockdown door de coronapandemie, zo blijkt uit een overzicht van hr-dienstverlener SD Worx op basis van de loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna 1 miljoen werknemers. Uit voorlopige cijfers van de federale overheidsdienst Volksgezondheid blijkt dat het ziekteverzuim bij de federale ambtenaren dan weer is afgenomen.
Lees verder