Doorgaan naar hoofdcontent

Door moeder ontvoerde Nederlandse kinderen na 7 jaar teruggevonden in Oostenrijks dorpje

HLN
Door moeder ontvoerde Nederlandse kinderen na 7 jaar teruggevonden in Oostenrijks dorpje
De sinds 2014 spoorloos verdwenen Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade in Nederlands Limburg, die werden ontvoerd door hun moeder, zijn in Oostenrijk teruggevonden. Dat heeft hun vader laten weten aan de Nederlandse regionale zender ZO-NWS nadat hij vandaag daarover werd ingelicht door de politie.
Lees verder

Football Talk. Tottenham plaatst zich als eerste voor de League Cup-finale - Ibiza nu wel stuntploeg in Copa del Rey
Tottenham heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Engelse League Cup. De Spurs haalden het met 2-0 van tweedeklasser Brentford. Toby Alderweireld bleef bij de thuisploeg negentig minuten op de bank.
Lees verder

Blanke agent die Jacob Blake zeven keer in de rug schoot niet vervolgd
De blanke agent die in augustus in de Amerikaanse stad Kenosha de zwarte Jacob Blake meermaals in zijn rug schoot, wordt niet vervolgd. Aanklagers hebben hem vandaag vrijgepleit.
Lees verder

LIVE (20u45). Begint Racing Genk 2021 met zege in Eupen?
• Jupiler Pro League • Inhaalwedstrijd • Aftrap: 20u45 • Kehrwegstadion
Lees verder

LIVE (21u). Pakt Barça de volle buit bij Athletic Bilbao?
• La Liga • Barça springt bij zege naar derde plek • Aftrap: 21 uur • San Mamés
Lees verder

LIVE (15u). Krijgt Lukaku rust in de wedstrijd tegen Sampdoria?
• Serie A • Aftrap: 15u • Sampdoria-Inter • Mogelijk krijgt Romelu Lukaku rust
Lees verder

LIVE (20u45). Wie wint Italiaanse topper tussen AC Milan en Juventus?
• Serie A • Speeldag 16 • Aftrap: 20u45 • Leider AC Milan heeft 10 punten meer dan Juve
Lees verder

LIVE (18u). Napoli neemt het op tegen Spezia, Dries Mertens terug in Italië
• Serie A • Aftrap: 18u • Napoli-Spezia • Dries Mertens is na blessure terug in Italië
Lees verder

Eerste partijcongres in vijf jaar tijd van start in Noord-Korea
In Noord-Korea is het achtste partijcongres van de regerende Koreaanse Arbeiderspartij van start gegaan. Dat zegt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. Het is het voor eerst in vijf jaar dat het partijcongres samenkomt.
Lees verder

Stemlokalen in Georgia gesloten: Democraten aan kop in eerste uitslagen
In de Amerikaanse staat Georgia zijn dinsdagavond om 19 uur (lokale tijd) de stemlokalen voor de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen gesloten. De Democratische uitdagers Jon Ossoff en Raphael Warnock gaan in de eerste cijfers aan de leiding tegen de Republikeinse zittende senatoren David Perdue en Kelly Loeffler.
Lees verder

Nek-aan-nekrace tussen Republikeinen en Democratische uitdagers in 'slag om de Senaat' in Georgia
De strijd om de twee Senaatszitjes van de Amerikaanse staat Georgia verloopt zeer spannend. Met meer dan drie kwart van de stemmen geteld, staan in beide races de kandidaten zo goed als gelijk.
Lees verder

Stemlokalen in Georgia gesloten: één Republikein langszij met driekwart van de stemmen geteld
In de Amerikaanse staat Georgia zijn dinsdagavond om 19 uur (lokale tijd) de stemlokalen voor de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen gesloten. Met driekwart van de stemmen geteld is de Republikeinse senator David Perdue in de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen langszij gekomen in de race tegen zijn Democratische uitdager Jon Ossoff. Dat meldt persbureau Reuters op basis van data die zijn samengesteld door Edison Research.
Lees verder

Stemlokalen in Georgia gesloten
In de Amerikaanse staat Georgia zijn dinsdagavond om 19 uur (lokale tijd) de stemlokalen voor de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen gesloten. Er staan twee Senaatszetels op het spel, die van cruciaal belang zijn.
Lees verder

"Meer dan 20 doden bij luchtaanval tijdens bruiloft in Mali"
Meer dan 20 personen, onder wie kinderen, zijn gedood tijdens een luchtaanval op een bruiloftsceremonie in Mali. Dat stelt een zorgmedewerker met kennis van de aanval. Die zou zondag hebben plaatsgevonden in een afgelegen centrale regio van het Afrikaanse land.
Lees verder

Leider extreemrechtse Proud Boys weer op vrije voeten
De leider van de Amerikaanse extreemrechtse groepering Proud Boys is een dag na zijn arrestatie vrijgelaten uit de gevangenis. Enrique Tarrio was maandag opgepakt na aankomst in Washington, waar hij woensdag lokale tijd wilde meedoen aan een demonstratie ter steunbetuiging aan president Donald Trump. Dat heeft de rechter hem nu echter verboden.
Lees verder

Meer dan 50 activisten in Hongkong opgepakt om veiligheidswet
Meer dan 50 pro-democratieactivisten zijn vandaag in Hongkong opgepakt op basis van de omstreden Chinese veiligheidswet die afgelopen zomer werd ingevoerd. Het zou gaan om de grootste actie tegen de oppositie onder de nieuwe veiligheidswet tot nu toe.
Lees verder

LIVE. Opnieuw recordaantal doden in de VS - Comité Europees Geneesmiddelenbureau praat verder over coronavaccin Moderna
Vandaag gaat de vaccinatiecampagne in ons land van start, terwijl het beoordelingscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) verder praat over de veiligheid en werkzaamheid van het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna, dat het tweede vaccin kan worden dat tot de Europese markt wordt toegelaten. Vrijdag vindt een nieuwe vergadering van het Overlegcomité plaats, waarbij ook de regio's mee aanschuiven. Volgens minister Frank Vandenbroucke is het echter nog te vroeg voor versoepelingen. Alle ontwikkelingen over het coronavirus leest u hieronder in onze liveblog.
Lees verder

Bijna 300 geplaatst, amper 86 werken: zelfs minister schaamt zich voor trajectcontroles
Van de bijna 300 geplaatste trajectcontroles werken er momenteel slechts 86. "Ik schaam me om dit te moeten toegeven", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), die zopas 4,4 miljoen euro uittrok voor nóg eens 19 nieuwe trajectcontroles. Zowat iedereen wijst naar een computerprobleem bij de politie. Daar ontkennen ze: "Wij zijn er klaar voor. Maar het wettelijk kader ontbreekt."
Lees verder

Wat mogen we van het Overlegcomité verwachten vrijdag?
Ja, de cijfers gaan de goede richting uit, en ja, perspectief bieden is nodig. Maar nee, op het Overlegcomité van vrijdag staan geen versoepelingen op de agenda. Verstrengingen ook niet, overigens: het wordt vooral een rondje vinger aan de pols houden.
Lees verder

Onze opinie. Ook het hoofd van onze taskforce vaccinatie verdient een stevige prik. Om hem tot urgentie aan te zetten
De eerste die je zou willen prikken is Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce vaccinatie. Niet zozeer om hem in te enten, maar om hem tot wat urgentie aan te zetten. In de studio van 'Terzake' kwam hij maandagavond uitgebreid uitleggen waarom de vaccinatie in België zo traag op gang komt. Maar op dit moment hebben we geen behoefte aan iemand die het status quo komt verklaren. We hebben nood aan iemand die tovert met de bestaande middelen, alles in vraagt blijft stellen, en wat onmogelijk lijkt tóch kan realiseren.
Lees verder