Doorgaan naar hoofdcontent

Doldwaze Stephen Curry zet de NBA in vuur en vlam met knalprestatie

Doldwaze Stephen Curry zet de NBA in vuur en vlam met knalprestatie

De Golden State Warriors hebben vrijdagnacht een geweldige zege geboekt. Nadat ze lange tijd uitgeteld leken tegen de LA Clippers, ontbond Stephen Curry zijn duivels met 38 punten. Goed voor 115-105 winst.

Lees verder

Magnette begraaft Brusselse kilometerheffing

In een interview met L'Echo begraaft PS-voorzitter Paul Magnette de tolheffing voor wagens die Brussel willen binnenrijden. 'Dat komt er niet tijdens deze legislatuur'.

Lees verder

Gentse schepen geveld door burn-out

Schepen van Evenementen en Feesten Annelies Storms (SP.A) heeft een burn-out en moet van haar dokter een tijd thuisblijven.

Lees verder

Duel tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao uitgesteld vanwege sneeuwstorm

De zaterdag (16u15) voorziene wedstrijd tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao op de 18e speeldag in La Liga wordt uitgesteld vanwege de hevige sneeuwval in de Spaanse hoofdstad. Dat heeft La Liga bekendgemaakt.

Lees verder

Coronavirus gooit alweer roet in het eten van de koers: seizoensopener Challenge Mallorca uitgesteld

De Challenge Mallorca, een verzameling van vier eendagskoersen die eind januari op het Spaanse eiland voorzien waren, wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld tot mei. Dat hebben de organisatoren zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Kirsten Flipkens geeft forfait voor dubbelmatch na enkelblessure

Zoals verwacht geeft Kirsten Flipkens zaterdag forfait voor haar dubbelwedstrijd op het WTA-toernooi van Abu Dhabi (hard/565.530 dollar). Ze liep vrijdag een enkelblessure op in haar partij tegen de Amerikaanse Sofia Kenin.

Lees verder

Wat is Donald Trump nog zonder Twitter?

Na een time-out van twaalf uur is Donald Trump nu permanent van Twitter geschorst. Dat kan bepalend zijn voor de rol die hij nog kan spelen na zijn vertrek uit het Witte Huis.

Lees verder

'Hulk' Bryson DeChambeau slaat concurrenten met verstomming tijdens Tournament of Champions golf

De Amerikaan Harris English heeft met een tweede ronde van 67 slagen alleen de leiding veroverd op het Tournament of Champions golftoernooi (PGA Tour/6,7 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de Plantation golfbaan in het Amerikaanse Kapalua (Hawaï).

Lees verder

Zwaarste sneeuwval in veertig jaar treft regio rond Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid is getroffen door Filomena, een bijzonder zware sneeuwstorm. Er viel tot twintig centimeter sneeuw, vliegtuigen bleven aan de grond en veel chauffeurs reden zich vast. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Renner Eduard Prades drie maanden out na ski-ongeval

Wielrenner Eduard Prades staat drie maanden aan de kant. De Spanjaard ging onder het mes vanwege een dijbeenbreuk, opgelopen bij een val tijdens het skiën.

Lees verder

Amerikaanse skiër Tommy Ford komt zwaar ten val in reuzenslalom Adelboden

De Amerikaanse skiër Tommy Ford is zaterdag zwaar ten val gekomen in de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in het Zwitserse Adelboden. De 31-jarige Ford verloor de controle over zijn ski's, vloog voorover en belandde enkele tientallen meters verderop in een vangnet. Hij bleef roerloos liggen en werd lang ter plaatse verzorgd.

Lees verder

Vlaams Belang en N-VA twisten rustig verder

Volgens Bart De Wever (N-VA) was Tom Van Grieken (Vlaams Belang) bereid enkele radicalere figuren in zijn partij aan de kant te schuiven als Vlaams Belang een coalitie zou vormen met N-VA.

Lees verder

Indonesisch passagiersvliegtuig vermist nadat het in Jakarta opsteeg

Een passagiersvliegtuig van de Indonesische lowcostmaatschappij Sriwijaya Air is vermist nadat het opgestegen was op de luchthaven van Jakarta. Alle contact is verbroken, melden de autoriteiten.

Lees verder

David Goffin stoomt door naar kwartfinales in Antalya

David Goffin (ATP 16) heeft zich zaterdag eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Turkse Antalya (hard/361.800 euro).

Lees verder

Einde van @realDonaldTrump: een bloemlezing van zijn tweets

De Amerikaanse president Donald Trump is zijn geliefde Twitteraccount kwijt.Hij werd deze week al even geschorst, maar schond zijn voorwaarden na zijn terugkeer. Een bloemlezing van zijn tweets.

Lees verder

Kirsten Flipkens geeft update over blessure na lelijke valpartij: "Trouwens, die reclameborden moeten ze verbieden"

Kirsten Flipkens, die vrijdag haar enkel verzwikte op het WTA-toernooi in Abu Dhabi, ondergaat zondag bijkomende onderzoeken. Dat heeft de Kempense zaterdag gemeld op Instagram.

Lees verder

Zlatan Ibrahimovic klaar voor rentree bij Milan

Zlatan Ibrahimovic is door AC Milan-coach Stefano Pioli opgenomen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel van zaterdagavond tegen Torino, op de zeventiende speeldag in de Serie A, zo maakte de club zaterdag bekend.

Lees verder

Sven Vandenbroeck vindt nieuwe uitdaging bij Marokkaanse topclub

Onze landgenoot Sven Vandenbroeck is de nieuwe coach van de Marokkaanse topclub FAR Rabat. De 41-jarige Vandenbroeck ondertekende er een contract voor twee seizoenen, zo maakte de club zaterdag bekend.

Lees verder

Belgen kennen hun tegenstander in eerste ronde kwalificaties Australian Open

Zondag beginnen de kwalificaties voor de Australian Open, die vanwege de coronacrisis in Doha (mannen) en Dubai (vrouwen) plaatsvinden.

Lees verder

Westerlo versterkt zich met Zwitserse belofteninternational en Franse aanvaller

VC Westerlo uit de 1B Pro League heeft zijn eerste wintertransfers van het seizoen afgerond. De club uit de Kempen versterkt zich met de Zwitserse belofteninternational Léo Seydoux, die overkomt van Young Boys. In Westerlo ondertekende de 22-jarige rechtsachter een contract voor 3,5 seizoenen. Niet veel later rondde de club ook de komst van linkerwinger Ange-Freddy Plumain af. De 25-jarige Fransman komt over van het Turkse Samsunspor, zo maakte de club zaterdag bekend.

Lees verder

Vaccinatiebarometer op komst

Een vaccinatiebarometer is in de maak. Dat is gezegd in een door de overheid georganiseerde vragenronde over de uitrol van de vaccins. Die barometer moet de vooruitgang in beeld brengen.

Lees verder

Volkstoeloop rond Baraque Fraiture

Ondanks alle maatregelen van het lokale bestuur, is er zaterdag sprake van een volkstoeloop rond de heuvel Baraque Fraiture in de provincie Luxemburg. Dat meldt de politie.

Lees verder

Coronatestdorp in Antwerpen beleeft drukste dag sinds opening

Het testdorp Spoor Oost in het Antwerpse district Borgerhout heeft de drukste dag sinds zijn opening in augustus achter de rug. Liefst 970 mensen hebben zich zaterdag laten testen, wat neerkomt op één test om de 28 seconden. De vorige drukste dag was 16 oktober met 807 tests.

Lees verder

Zulte Waregem: felbevochten zege tegen rode lantaarn Moeskroen

Zulte Waregem wint met 1-0 van Moeskroen na een vroege goal van Jelle Vossen. Zo, daarmee is eigenlijk alles gezegd. Echt goed voetbal kregen we immers niet te zien. Maar dat zal Essevee worst wezen, want dankzij de zege telt het nu 10 punten meer dan de rode lantaarn.

Lees verder

Stille mars voor Fourniret-slachtoffer Estelle Mouzin

Voor het achtttiende jaar op rij hebben naasten van Estelle Mouzin in de regio Parijs een stille mars gehouden om te herinneren aan de nog steeds onopgeloste verdwijning van het toen negenjarige meisje, niettegenstaande bekentenissen van seriemoordenaar Michel Fourniret.

Lees verder

KV Kortrijk houdt Genk van voorlopige leidersplaats

En daar is de thuisreputatie van KVK terug. De Kerels namen voor de derde match op rij de maat van een G5-team. Na Standard en Gent moest ook titeluitdager Genk met lege handen huiswaarts keren. 2-1, getekend Pape Habib Gueye. Met twee doelpunten doet hij de vertrokken Ilombe Mboyo vergeten: het was voldoende voor de drie punten.

Lees verder

Cercle nog dieper in de miserie na nederlaag tegen Eupen

Cercle Brugge blijft volharden in de boosheid. Het liet nog maar eens een voorsprong ontsnappen en ziet de situatie alleen maar dramatischer worden na een 3 op 30. Cercle blijft minstens nog tot woensdag voorlaatste en het is maar de vraag of de Engelsman Paul Clement dit nog recht krijgt. De Spanjaard Benat zal wel goed slapen. Hij deed een gouden ingreep met de inbreng van de Bosnische spits Smail Prevljak die met twee goals de match helemaal deed kantelen.

Lees verder

Democraten starten maandag afzettingsprocedure tegen Trump

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zullen de Democraten maandag een wetsartikel voorstellen dat de impeachment van president Donald Trump mogelijk moet maken.

Lees verder

Coronavirus eiste al meer dan 20.000 levens, besmettingen stijgen met 11 procent, opnames blijven dalen

De kaap van 20.000 overlijdens door het coronavirus in België is bereikt. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano. Het gezondheidsinstituut rapporteert ook opnieuw een stijging van het aantal besmettingen.

Lees verder

Duikers vinden brokstukken van Indonesisch vliegtuig

Duikers hebben brokstukken gevonden van het vliegtuig dat zaterdag van de radar was verdwenen kort na vertrek in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dat meldt het Indonesische leger.

Lees verder

Hoe het zover is kunnen komen: vier jaar Trump in vijf absolute dieptepunten

Aanhoudende nationale protesten, een wereldwijde pandemie en een opruiende toespraak over kiesfraude - die uitmondde in een dodelijke bestorming van het Capitool. Het is een schokkend slotakkoord aan het turbulente presidentschap van Donald Trump. In bovenstaande video blikt Amerikakenner Steven De Foer terug op vijf momenten waarop Trump de Amerikaanse democratie bedreigde.

Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen

Het kan zondagochtend door lokale rijm- en ijsplekken glad zijn op de weg. De dag begint op meerdere plaatsen met vriestemperaturen en aanvriezende mist, zegt het KMI.

Lees verder

Amper 19-jarig wonderkind LaMelo Ball zet de NBA in vuur en vlam met historische wedstrijd

Oh, wat hebben ze tegenwoordig plezier in Charlotte. De Hornets wonnen zaterdagnacht met 113-105 van de Atlanta Hawks dankzij een sublieme prestatie van LaMelo Ball.

Lees verder