Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Doelman steelt de show in Spanje met wel heel opvallend hoofddeksel

HLN
Doelman steelt de show in Spanje met wel heel opvallend hoofddeksel
Keepers, het zijn vaak speciale kerels. En iets zegt ons dat dat ook geldt voor Razak Brimah, de doelman van het Spaanse Linares Deportivo - een ploeg die uitkomt op het derde niveau.
Lees verder

Laatste tegenslag voor Trump? Race om de Senaat: Democraten snoepen eerste zetel af van Republikeinen
De Democraten veroveren in Georgia zeker een van de twee Senaatszetels op de Republikeinen. De Democraat Raphael Warnock verslaat volgens meerdere grote nieuwszenders de Republikeinse senator Kelly Loeffler. Als de Democraten ook de tweede verkiezing winnen in de staat, zijn de Republikeinen hun meerderheid in de Senaat kwijt.
Lees verder

Vriend van Marie voor het eerst te zien in 'De Verhulstjes'
Vanaf morgen kunnen we zes weken lang kijken naar de avonturen van de familie Verhulst in hun nieuwe realityreeks 'De Verhulstjes'. We krijgen ook leden van de familie te zien die we nooit eerder zagen, want ook Jef, de vriend van Marie (25), komt in beeld.
Lees verder

Personeel in woonzorgcentra krijgt vaccin sneller dan voorzien: "Aan planning wordt momenteel gewerkt"
De vaccinatiecampagne gaat vandaag echt van start. Bijna 900 inwoners van vier woonzorgcentra in Vlaanderen krijgen straks hun prik. Tegen zondag moeten 22.000 mensen gevaccineerd zijn. Het personeel in de rusthuizen komt als volgende aan de beurt. Wanneer precies is nog niet duidelijk: aan die planning wordt momenteel nog gewerkt, zegt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Vaccinatiecampagne vandaag écht van start, personeel woonzorgcentra komt sneller aan de beurt
De vaccinatiecampagne gaat vandaag echt van start. Bijna 900 bewoners van vier woonzorgcentra in Vlaanderen krijgen straks hun prik. Tegen zondag moeten 22.000 mensen gevaccineerd zijn. Het personeel in de rusthuizen komt als volgende aan de beurt. Wanneer precies is nog niet duidelijk: aan die planning wordt momenteel nog gewerkt, zegt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Naakte voortvluchtige gered door vissers uit Australisch moeras met krokodillen en opnieuw aangehouden
Kev Joiner en Cam Faust zagen zondag in East Point bij Darwin een naakte man in de bomen hangen, boven een moeras vol met krokodillen. De twee Australische vrienden redden de man uit zijn benarde positie. Het bleek om de 40-jarige voortvluchtige Luke Voskresensky te gaan. Hij heeft nu bijkomende klachten aan zijn broek.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh opent Masters darts tegen Engelsman Dobey
Dimitri Van den Bergh (PDC-10) neemt het in zijn eerste wedstrijd van het Masters dartstoernooi, dat van 29 tot en met 31 januari doorgaat in het Engelse Milton Keynes, op tegen de Engelsman Chris Dobey (PDC-23).
Lees verder

Wat er ook gebeurt, het Songfestival gaat dit jaar door: alle mogelijke scenario's op een rij
Afgelopen jaar was er door de coronacrisis geen Eurovisie Songfestival, maar wat er ook gebeurt: dit voorjaar gaat het festijn in Rotterdam door. In welke vorm, dat is nu de vraag. De Nederlandse hoofdproducent Sietse Bakker (36) vertelt over de (on)mogelijkheden van het plannen van een feestje in mei. "Het wordt hoe dan ook historisch."
Lees verder

Bitcoin naar nieuwe recordhoogte van 35.000 dollar
De digitale munt bitcoin zet na een kortstondige dip zijn opmars voort. De munt ging woensdag voor het eerst over de grens van 35.000 dollar (28.380 euro). Dit gebeurde nog geen twee dagen nadat de bitcoin zijn grootste dagverlies sinds maart beleefde.
Lees verder

Rzoska over vaccinatie: "Vlaamse regering heeft geen plan van aanpak en improviseert"
De Vlaamse regering "improviseert" en "heeft geen plan van aanpak" voor de volgende fase van de vaccinatiecampagne. Dat heeft Groen-fractieleider Björn Rzoska in De Ochtend op Radio 1 gezegd.
Lees verder

Denemarken sluit grenzen voor Zuid-Afrikanen om coronavariant buiten te houden
Denemarken sluit met onmiddellijke ingang zijn grenzen voor inwoners van Zuid-Afrika. Met die maatregel wil het land de nieuwe variant van het coronavirus buiten houden. De maatregel zal voorlopig gelden tot 17 januari.
Lees verder

Zwarte weduwe vliegt 5 jaar de cel in na zelfdoding van nieuwe echtgenoot: "Ze heeft hem letterlijk de dood ingejaagd"
Een 69-jarige vrouw uit Limburg vliegt vijf jaar de cel in nadat haar nieuwe echtgenoot zelfmoord heeft gepleegd. Volgens het onderzoek heeft de 'zwarte weduwe' Marcel (67) uit Kasterlee de dood ingejaagd. Toen hij zichzelf ophing, deed ze niks om hem te redden. Ze trok alleen de trouwring van zijn vinger om te verkopen.
Lees verder

Kater Billy bezorgt briefjes aan buren tijdens coronacrisis: "Hij draagt zelfs een minipostzak"
In de Londense wijk Hackney zorgt kater Billy voor een sprankeltje licht tijdens de coronacrisis. De zwartwit gevlekte kat doet dienst als 'postduif' en bezorgt de brieven van zijn baasjes aan de buren.
Lees verder

INTERVIEW. Immunoloog Hans-Willem Snoeck: "Alle elementen voor een dodelijke derde golf zijn aanwezig." Hoe het ergste te vermijden?
De scholen gaan weer open, de besmettelijke Britse variant is op komst en we rekenen ons andermaal te snel rijk met de huidige cijfers. Dat zegt Hans-Willem Snoeck (56), Vlaams microbioloog en immunoloog aan de Columbia University in New York. Hoe het ergste te vermijden? De scholen tijdelijk sluiten. Werken aan vaccinatiedraaiboeken voor als het toch zo ver is. En dringend een tandje bij steken in het prikken, te beginnen met het zorgpersoneel. "Met de dosissen die we nu hebben, is dit twee à drie weken werk. Waren we met Kerstmis begonnen, dan waren we al bijna klaar. Maar nee. Jos Hermans. 96 jaar. Prima voor die man. Maar niet de juiste keuze."
Lees verder

Vlaanderen sluit coronajaar af met iets meer dan 190.000 werkzoekenden
Vlaanderen telde eind december 190.537 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er ruim 11.500 (+6,5 procent) meer dan in dezelfde periode het jaar voordien. "De gevolgen van de nieuwe strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, brengen geen grote verschuivingen op de arbeidsmarkt, maar het blijft afwachten wat de impact van de coronacrisis is", zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Wat je van je dromen leren kan: "Krachtige emoties die je niet verwerkt, blijven in je dromen terugkomen", zegt psychotherapeut
Vliegen, een stomende vrijpartij met je ex, een overleden geliefde ontmoeten … In onze dromen kan alles. Maar wist je dat dromen ook belangrijk zijn voor onze gezondheid én ons wat kunnen leren? Je slaap vertelt je veel meer dan je denkt, zegt de Britse psychotherapeut Rosie March-Smith. De droomexpert legt uit waarom we dromen en nachtmerries hebben en wat enkele veel voorkomende dromen kunnen betekenen.
Lees verder

Unilever test stof uit zeewier in strijd tegen bacteriën
Was- en levensmiddelenconcern Unilever hoopt met behulp van zeewier producten op de markt te brengen waarmee oppervlakten zichzelf schoonhouden. Een in de zeeplanten aanwezige organische verbinding zou bijvoorbeeld bankbiljetten, keukens of zelfs een gebit helpen beschermen tegen schimmels of bacteriën. Nu wil het bedrijf achter merken als Cif, Glorix en Robijn experimenteren met het middel in zijn huishoudartikelen.
Lees verder

Michelin gaat tot 2.300 banen schrappen in Frankrijk
De Franse bandenproducent Michelin gaat in de komende drie jaar tot 2.300 van de 21.000 banen schrappen in Frankrijk, zonder over te gaan tot gedwongen ontslagen. De ingreep kadert in een herstructureringsplan waarmee het bedrijf simpeler en competitiever hoopt te worden.
Lees verder

Lakers boeken vierde zege op rij, LeBron uit achteraf ongenoegen omdat agent die Jacob Blake neerschoot niet wordt vervolgd: "We moeten sterk blijven"
De Los Angeles Lakers hebben hun vierde overwinning op rij behaald. De titelverdediger versloeg Memphis met 92-94 en nestelt zich daarmee aan kop in de Western Conference. In het laatste kwart scoorde LeBron James 10 van zijn 26 punten, maar achteraf uitte hij vooral zijn ongenoegen over de niet-vervolging van de agent die vorige zomer Jacob Blake meermaals in de rug schoot.
Lees verder

Je badkamer- of douchewand bekleden? Dit zijn de opties
Ben je nog op zoek naar een materiaal om je badkamer- of douchewand mee af te werken? En primeert voor jou onderhoudsgemak? Of droom je eerder van een badkamer die rechtstreeks uit een interieurmagazine lijkt te komen? Bouwsite Livios lijst enkele opties voor je op.
Lees verder