Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 3 januari 2021

Dit weekend keerden 37.638 geregistreerde reizigers terug uit rode zones, Marc Van Ranst wil meer controle op reizige...

HLN
Dit weekend keerden 37.638 geregistreerde reizigers terug uit rode zones, Marc Van Ranst wil meer controle op reizigers die met de auto terugkeren
Ruim 40.000 mensen zijn dit weekend teruggekeerd uit het buitenland. Dat meldt VRTNWS en de vermelde cijfers worden bevestigd door de woordvoerster van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Het grote merendeel van de reizigers kwam uit een rode zone. Volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) lopen de controles op terugkerende reizigers in de luchthavens en stations goed, maar zou dat op de weg iets meer mogen zijn. Dat vertelde Van Ranst in een interview met VRTNWS. De federale politie liet weten afgelopen week 35.000 mensen te hebben gecontroleerd aan onze grenzen.
Lees verder

Dortmund begint nieuwe jaar met verse moed: Akanji en Sancho zorgen voor zege tegen Wolfsburg
Lastige klus geklaard voor Dortmund. Tegen een stug Wolfsburg boekten de Borussen een verdiende 2-0-zege. Akanji en Sancho waren de afwerkers met dienst. Een deugddoende zege voor Dortmund, dat zo opnieuw de top vier binnenkomt.
Lees verder

LIVE. Dortmund laat voorsprong liggen in eerste helft tegen Wolfsburg
• Signal Iduna Park • Aftrap: 15u30 • Meunier en Witsel zijn erbij, Hazard nog niet • Haaland is weer fit
Lees verder

LIVE. GOAL! Akanji kopt Dortmund verdiend op voorsprong
• Signal Iduna Park • Aftrap: 15u30 • Meunier en Witsel zijn erbij, Hazard nog niet • Haaland is weer fit
Lees verder

Hoe tragische val van een ladder de carrière van dartscommentator Erik Clarys fnuikte: "Mijn rechterarm kan ik nog amper plooien"
Ooit de beste darter van ons land, nu cocommentator bij VTM 4. Erik Clarys (52) staat sinds lang weer in de picture. Een open gesprek met 'The Sheriff' over zijn dartscarrière, het verschil in prijzengeld en zijn noodlottige val.
Lees verder

Obbi Oulare uit A-kern Standard gezet
Een dag voor de herstart van de trainingen onder leiding van Mbaye Leye bij Standard, ziet Obbi Oulare zich naar de beloften verwezen. Opvallend: de spits is via een officiële brief ingelicht dat zijn prestaties niet langer de verwachtingen inlosten. Ook de aanhoudende blessurelast werd aangehaald.
Lees verder

Robbe en Laura openen uniek restaurant in Gent: "Geef ons je lengte en gewicht door, wij zeggen hoeveel en wat je mag eten"
Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. "Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven."
Lees verder

Van der Poel demonstreert in Hulst en pakt derde overwinning in drie dagen tijd
Derde overwinning in drie dagen tijd voor Mathieu van der Poel. De Nederlander won na een onemanshow de Wereldbekercross in Hulst. De wereldkampioen had aan de meet anderhalve minuut voorsprong op rivaal Wout van Aert.
Lees verder

6 motiverende podcasts die je helpen om met een positieve mindset aan 2021 te beginnen
Ben jij iemand die voortdurend on the go is of die gewoon niet zo van lezen houdt? Ben je op zoek naar een leuk achtergrondgeluid voor schoonmaak- of sportsessies? Deze zes motiverende podcasts geven je de boost die je nodig hebt bij de start van het nieuwe jaar.
Lees verder

Spaans reddingsschip zoekt plaats om aan te meren met 265 geredde migranten
Een reddingsschip van de Spaanse ngo Open Arms heeft de voorbije dagen 265 migranten opgepikt op de Middellandse Zee. Het is nu op zoek naar een haven waar het kan aanmeren, zo heeft een woordvoerder zondag verklaard.
Lees verder

LIVE. Verstevigen Carrasco en Atlético leiderspositie tegen Alaves?
• Estadio Mendizorrotza • Aftrap: 16u15 • 17de speeldag La Liga • Atlético en Carrasco aan de leiding in Spanje
Lees verder

Einde van de kerstvakantie, maar geen grenscontroles te bespeuren in de grensregio met Nederland
Hoewel de federale regering enkele dagen geleden nog aankondigde dat er meer grenscontroles zouden moeten plaatsvinden om een verdere verspreiding van het coronavirus en mogelijk de meer besmettelijke variant ervan tegen te gaan, bleef het op Kempense wegen opvallend stil. "We hebben ook geen richtlijnen gekregen", aldus enkele burgemeesters in de grensstreek.
Lees verder

LIVE (17u30). De Bruyne aan aftrap bij Man City in topper tegen Chelsea
• Stamford Bridge • Aftrap: 17u30 • Beide ploegen kennen moeilijk seizoen: Chelsea is 6de, City 8ste • De Bruyne is fit en wordt aan de aftrap verwacht
Lees verder

LIVE. Maddisson knalt Leicester op voorsprong!
• St James Park • Aftrap: 15u15 • Leicester staat gedeeld derde, Newcastle 14e • De drie Rode Duivels zijn fit bij Leicester
Lees verder

LIVE. GOAL! Tielemans trapt 0-2 enig mooi tegen de netten!
• St James Park • Aftrap: 15u15 • Leicester staat gedeeld derde, Newcastle 14e • De drie Rode Duivels zijn fit bij Leicester
Lees verder

Engelse ziekenhuizen stromen over: "De snelheid waarmee we mensen binnenkrijgen is gigantisch"
Het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk is torenhoog. Ziekenhuizen stromen over en alle scholen blijven er tenminste twee weken langer dicht. "De snelheid waarmee we mensen binnenkrijgen is gigantisch", constateert de Nederlandse ziekenhuisdirecteur Marcel Levi.
Lees verder

Hollywood ligt weer stil: kijkers moeten langer wachten op nieuwe afleveringen van topseries
Kijkers van series als 'Grey's Anatomy', 'American Horror Story' en 'This Is Us' moeten langer wachten op nieuwe afleveringen. Ook de televisietakken van Disney en 20th Century Fox leggen de opnamen voorlopig stil in verband met het oplaaiend aantal coronabesmettingen en het stijgend aantal doden in Los Angeles en omgeving.
Lees verder

Youri Tielemans schenkt Leicester City de zege in Newcastle met enig mooie winninggoal
Leicester City mag Youri Tielemans (23) bedanken. De Rode Duivel schonk zijn team de drie punten in Newcastle met een enig mooi doelpunt.
Lees verder

Trump: "Aantal infecties en sterfgevallen overdreven"
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag in een tweet de gerapporteerde omvang van de coronapandemie in zijn land "overdreven" genoemd. Hij had het ook opnieuw over het "China Virus" in plaats van coronavirus en zag ook hier weer "fake news".
Lees verder

SHOWBITS. Hanne van K3 op roze wolk en wat doet Betty van 'Big Brother' op de nieuwe set?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder