Doorgaan naar hoofdcontent

“Denk aan Axelle en haar mama”: bestuurders onder invloed krijgen sleutelhanger met naam overleden kind

HLN
"Denk aan Axelle en haar mama": bestuurders onder invloed krijgen sleutelhanger met naam overleden kind
De bobsleutelhanger voor bestuurders die bij een alcoholcontrole negatief blazen, is algemeen bekend. Vanaf komend weekend geeft de politie ook een sleutelhanger aan wie te veel gedronken heeft, maar dan wel eentje met de naam van een in het verkeer overleden kind. De "niet-bobsleutelhangers" zijn een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen, met steun van het verkeersinstituut Vias.
Lees verder

Nieuwe job zoeken? Pas op voor deze 'typische' fouten
Als je het aan rekruteerders vraagt, dan vinden veel mensen het blijkbaar nog steeds moeilijk om een goed cv af te leveren. Jammer, want het is je belangrijkste visitekaartje om ergens een voet tussen de deur te krijgen. Jobat.be somt op welke klassieke 'fouten' je beter vermijdt.
Lees verder

Aan deze 5 veelgemaakte fouten op het cv ergeren rekruteerders zich blauw
Als je het aan rekruteerders vraagt, dan vinden veel mensen het blijkbaar nog steeds moeilijk om een goed cv af te leveren. Jammer, want het is je belangrijkste visitekaartje om ergens een voet tussen de deur te krijgen. Jobat.be somt op welke klassieke 'fouten' je beter vermijdt.
Lees verder

Transfer Talk. Uitleenbeurt Colassin naar Zulte Waregem is rond - Cacace (STVV) in belangstelling Juventus
Tot gisteravond laat is er onderhandeld over Antoine Colassin. Zulte Waregem zal de 19-jarige aanvaller voor vijf maanden huren zonder aankoopoptie. Colassin maakte vorig jaar in zijn eerste vier matchen drie doelpunten, maar raakte nadien geblesseerd. Dit seizoen is het jeugdproduct hoogstens invaller. Hij heeft nog maar 166 minuten gespeeld. Bij Essevee, dat niet veel fitte spitsen heeft op dit moment, zal Colassin meer speelkansen krijgen.
Lees verder

Pieter Heemeryck gaat in zee met Frederik Van Lierde als coach
Pieter Heemeryck legt zijn lot in handen van Frederik Van Lierde. De wereldkampioen Ironman van 2013 in Hawaï gaat vanaf dit jaar Heemeryck coach.
Lees verder

Transfer Talk. Anderlecht wil Deen van negen miljoen - Juventus trekt hard aan de mouw van STVV-winger
Vincent Kompany verklaarde gisteren nog dat opportuniteiten altijd welkom zijn. In die optiek is RSCA bezig met Jakob Bruun Larsen (22). De vleugelaanvaller speelt weinig bij Hoffenheim, dat in januari nog negen miljoen euro betaalde voor de Deen aan Dortmund. In de entourage van de speler bevestigt men dat Anderlecht inlichtingen inwon, "maar het is een complex dossier". Toch hoopt Anderlecht een doorbraak te forceren. De speler wil alvast graag komen. Ook Kopenhagen heeft de international op de radar. (PJC)
Lees verder

Vergeet kaasplanken, chocomelkplanken zijn de nieuwe winterse trend (en ze zien er verrukkelijk uit)
Heb je het gehad met de traditionele kaas- en charcuterieplankjes? Dan moet je deze nieuwe trend, waarbij je ordinaire chocolademelk een gigantische upgrade geeft, eens proberen. Perfect als dessert of tussendoortje, of gewoon op eender welk moment tijdens koude winterdagen.
Lees verder

Liefdesgeluk bij 'Temptation'-deelnemers: Megan flirt erop los en Milou heeft een nieuwe vriend
Toen 'Temptation Island'-deelneemster Megan Desaever (20) met oudjaar een foto postte met verleider Joshua Feytons (23), klonk het al snel dat de twee elkaar - na hun gefoefel in Thailand - opnieuw gevonden hebben. Maar die hereniging blijkt van bijzonder korte duur. Megan maakt duidelijk dat ze het intussen alweer gezellig heeft met een andere jongen.
Lees verder

Liefdesgeluk bij ex-'Tempation Island'-deelnemers: Megan flirt erop los en Milou heeft een nieuwe vriend
Toen 'Temptation Island'-deelneemster Megan Desaever (20) met oudjaar een foto postte met verleider Joshua Feytons (23), klonk het al snel dat de twee elkaar - na hun gefoefel in Thailand - opnieuw gevonden hebben. Maar die hereniging blijkt van bijzonder korte duur. Megan maakt duidelijk dat ze het intussen alweer gezellig heeft met een andere jongen.
Lees verder

"Lege schappen in supermarkten Noord-Ierland door brexit"
In Noord-Ierland zijn problemen met de leveringen van voedsel. De oorzaak is vertraging bij de invoer vanuit het Verenigd Koninkrijk door de brexit. Dat zorgt onder andere voor lege schappen in de supermarkten. Dat zegt de Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney.
Lees verder

IOC-lid Pound: "Beter Spelen zonder toeschouwers dan geen Spelen"
De Olympische Spelen van Tokio kunnen beter zonder publiek worden gehouden dan helemaal niet. Dat zegt het vooraanstaande IOC-lid Dick Pound tegen het Japanse persbureau Kyodo News. Volgens de 78-jarige Canadees zijn er zes of zeven scenario's voor de Spelen van komende zomer. Eén daarvan is dat alleen inwoners van Japan de sportwedstrijden kunnen bezoeken.
Lees verder

Nederlandse telecomoperator Youfone landt in België
De Nederlandse telecomaanbieder Youfone komt naar ons land. Het gaat vanaf april vaste en mobiele diensten aanbieden op de Belgische markt. De Nederlanders zullen daarvoor het netwerk van Proximus gebruiken.
Lees verder

Voorspelden de Simpsons nu ook de inhuldiging van president Biden?
Nee, dat Joe Biden (78) president van Amerika zou worden, hebben de makers van 'The Simpsons' nooit voorspeld. Maar enkele elementen uit de inhuldiging gisteren voelden behoorlijk vertrouwd aan voor fans van de show.
Lees verder

Nets verliezen tegen Cleveland eerste partij met drietand Irving-Harden-Durant op het parket
Brooklyn heeft in de NBA na twee verlengingen een 147-135 nederlaag geleden tegen Cleveland. Bij de Nets stonden sterspelers James Harden, Kyrie Irving en Kevin Durant voor het eerst samen op het parket.
Lees verder

Matchwinnaar of niet: nieuw spandoek toont aan dat het wellicht nooit meer goed komt tussen Antwerp-fans en Lamkel Zé
Hoewel hij gisteren bij zijn terugkeer in de eerste ploeg meteen de winning-goal maakte, hebben nog niet alle supporters van Antwerp Didier Lamkel Zé al opnieuw in de armen gesloten. Dat bleek vanochtend toen enkele jongens van de harde kern aan de Bosuil een spandoek hingen dat niets aan de verbeelding over liet.
Lees verder

Inschrijvingen voor tweede seizoen van 'Junior Bake Off' gestart
Het eerste seizoen van 'Junior Bake Off' is nog volop bezig, maar de makers zijn al volop op zoek naar nieuwe kandidaten. Dat laat zender VIER weten.
Lees verder

KOERS KORT. Bart Wellens krijgt kans als ploegleider in de WorldTour - Viviani moet rusten na hartingreep
Intermarché - Wanty Gobert zet dit jaar de stap naar de WorldTour en dus wordt er ook in het personeelsbestand wat geschoven. Zo zal de ploeg volgens Het Nieuwsblad onder meer Bart Wellens inschakelen als ploegleider op de weg. De 42-jarige ex-wereldkampioen veldrijden is momenteel ploegleider bij Tormans - Wanty Gobert, maar zal komende zomer zijn plaats in de omkadering van de wegploeg krijgen tijdens onder meer het Criterium du Dauphiné. Wellens zal ook in andere wedstrijden een plaats krijgen in de volgwagen van sportieve baas Hilaire Van der Schueren.
Lees verder

Thomas Vanderveken moest in quarantaine voor '1 Jaar Gratis': "Corona maakte deze editie beter"
In '1 jaar gratis' is Thomas Vanderveken (39) nog steeds op zoek naar de opvolger van heftruckchauffeur Marianne, die vorig jaar 71.700 euro won. Het lopende seizoen is het negende en werd al in september opgenomen. Corona leek toen een serieuze spelbreker te zullen worden, maar het draaide gelukkig anders uit. "We zijn toen met zijn allen in quarantaine gegaan en de gevolgen van die ingreep waren zeer verrassend."
Lees verder

Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol
De Spaanse politie is erin geslaagd drie overvallers te arresteren die een Belgisch koppel hebben beroofd en vastgebonden. Dat gebeurde in hun luxeflat van 5,5 miljoen euro, in een van de meest exclusieve resorts aan de Costa del Sol. Het koppel werd 's nachts, terwijl ze in bed lagen, verrast door drie gewapende mannen. Nadat een bewaker de politie verwittigde, vonden die het koppel gekneveld terug op het dak van hun woning.
Lees verder

Een nieuwe auto kopen? Zoveel invloed heeft de CO2 uitstoot van je wagen op de prijs van je verzekering
Is het tijd voor een nieuwe auto? Dan heb je waarschijnlijk al een merk en model op het oog. Maar heb je al eens nagedacht over de milieuvriendelijkheid? De CO2-uitstoot van je auto kan namelijk de prijs van je autoverzekering beïnvloeden. Independer.be legt je uit waar je op moet letten.
Lees verder