Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 januari 2021

De zomer lacht ons toe: tegen september kunnen alle Belgen ingeënt zijn

HLN
De zomer lacht ons toe: tegen september kunnen alle Belgen ingeënt zijn
Begin juni begint ons land al met het inenten van de hele bevolking, óók jongeren. Dat doet experten - zelfs onze nuchtere minister van Volksgezondheid - dromen van een ietwat normale zomer. "Het rijk van de vrijheid is weer in zicht." Tegen het einde van de zomer kan elke meerderjarige Belg gevaccineerd worden.
Lees verder

Wie bezet plaatsen 15 tot en met 11 in uitslag van Gouden Schoen?
Dat 2020 een hoogst ongewoon voetbaljaar was, is duidelijk. Maar corona of niet, op woensdag 13 januari wordt de 67ste Gouden Schoen uitgereikt tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM en HLN.be. Voor het eerst in de geschiedenis van dé voetbaltrofee van het land maken we de uitslag gaandeweg bekend. Vandaag kennen we de plaatsen 15 tot en met 11.
Lees verder

Na de spuit, het feest: wordt 2021 het jaar van de roes? "Ik verwacht dat we de komende tijd veel lockdownfeestjes gaan zien"
Nu de vaccinatiecampagne een versnelling hoger schakelt en ook jonge mensen nog voor de zomer aan de beurt zullen komen, mogen we stilaan uitkijken naar een normaal leven. Zal de groepsimmuniteit over enkele maanden leiden tot een wild feest, vergelijkbaar met de bevrijding na de oorlog? Gaan we nooit nog handen schudden, zoals Marc Van Ranst denkt? En blijven we allemaal telewerken? Reporter Dietert Bernaers componeert samen met enkele experts een streepje toekomstmuziek. In twee coupletten.
Lees verder

Onze opinie. Wat al niet kan, als je politici wat port
Goede Vrijdag viel vroeg dit jaar. Halleluja! 300 miljoen extra vaccins van Pfizer, kondigde de EU aan. En het middel werkt dan ook nog tegen de zeer besmettelijke varianten. En om dat Europese vreugdevuur te laten branden, liet ze ook nog weten dat tegen eind januari een derde vaccin, het middel van AstraZeneca, goedgekeurd zou worden. Ode an die Freude! En uit die flacons van Pfizer kunnen we zes in plaats van vijf vaccins vissen. Hoera!
Lees verder

OVERZICHT. Trend nieuwe besmettingen stijgt met 4 procent, aantal ziekenhuisopnames daalt wel nog
Na een periode van dalingen is het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen per dag in België in de periode van 30 december tot en met 5 januari gestegen met 4 procent tegenover de zeven voorgaande dagen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is geen verassing, want er wordt opnieuw meer getest.
Lees verder

OVERZICHT. Trend nieuwe coronabesmettingen stijgt met 4 procent
Na een periode van dalingen is het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen per dag in België in de periode van 30 december tot en met 5 januari gestegen met 4 procent tegenover de zeven voorgaande dagen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is geen verassing, want er wordt opnieuw meer getest.
Lees verder

Hoe gezond zijn de foodboxen van HelloFresh, Foodbag en co? Diëtiste beoordeelt 5 gerechten: "Kan het begin zijn van een goede gewoonte"
Is een foodbox hét ideale hulpmiddel om evenwichtiger en meer gebalanceerd te eten in 2021? Je hoeft alvast geen recepten meer uit te pluizen of boodschappen te doen. Maar zijn ze ook écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha neemt vijf foodboxgerechten van enkele bekende aanbieders als Hello Fresh en Ekomenu onder de loep en wij testen of ze lekker én makkelijk te bereiden te zijn. " Een box moet je wel minder stress geven, niet meer."
Lees verder

"De geboorte van Georges heeft een soort rust over Wout doen neerdalen"
Kersverse papa Wout van Aert start zondag in Meulebeke als topfavoriet in het BK veldrijden. Mama Sarah en zoontje Georges worden thuis voor tv zijn grootste fans. Vraag is welke mentale en fysieke impact de blije gebeurtenis zal hebben op de sportman-Van Aert. "Uiteraard verliep de aanloop richting BK een beetje anders dan anders", zegt Van Aerts manager Jef Van den Bosch. "Georges en Sarah waren de absolute prioriteiten. Maar de geboorte op zich heeft ook een soort rust over Wout doen neerdalen. Het zal hem een 'boost' geven."
Lees verder

KMI waarschuwt met 'code geel' voor mist en gladheid
Het KMI waarschuwt zaterdagochtend met 'code geel' voor mist en gladheid. Op veel plaatsen kan nevel of mist ontstaan, die lokaal vrij dicht kan zijn met sterk verminderd zicht. Bovendien kan die ook aanvriezen en kunnen er rijm- en ijsplekken voorkomen waardoor de wegen glad kunnen zijn.
Lees verder

Van den Brom is blij nu Onuachu en Bongonda weer vrienden zijn: "Allebei winnaars, maar Paul is geval apart"
'Nothing but love' tussen Paul Onuachu en Théo Bongonda. Beide heren hebben de strijdbijl begraven na hun akkefietje van woensdag. John van den Brom is een blij man. "In dit uniek seizoen hebben we hen allebei nodig."
Lees verder

Prikje vol hoop, maar horeca-, reis- en evenementensector juichen nog niet: "Vraag is nu: willen we risico's nemen?"
De vrijheid lonkt, want elke meerderjarige Belg krijgt ten laatste in september z'n spuitje. Voor de horeca-, reis- en evenementensector is dat het beste nieuws in maanden, maar op tafel springen? Dat durven ze nog niet - eerst even afwachten, toch.
Lees verder

Prikje vol hoop voor wie zwaarst getroffen werd, maar horeca-, reis- en evenementensector juichen nog niet
De vrijheid lonkt, want elke meerderjarige Belg krijgt ten laatste in september z'n spuitje. Voor de horeca-, reis- en evenementensector is dat het beste nieuws in maanden, maar op tafel springen? Dat durven ze nog niet - eerst even afwachten, toch.
Lees verder

Deel gepensioneerden krijgt voortaan netto iets minder geld
Een deel van de 2,3 miljoen gepensioneerden in België zal vanaf januari netto iets minder pensioen krijgen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang Van Limburg. Maar van lagere pensioenen is er geen sprake, verzekert de Pensioendienst.
Lees verder

Kaat Bollen geeft titel van psycholoog terug: "Het zal me klanten kosten, maar ik wil in eer en geweten werken"
Kaat Bollen (35) is officieel geen psychologe meer. Ze heeft besloten om haar lidmaatschap van de Psychologencommissie op te zeggen, nadat ze ook in beroep een waarschuwing en tuchtstraf kreeg van de organisatie. Daar werd klacht tegen haar ingediend door een collega, die vond dat ze met haar sexy foto's op sociale media de goede naam van psychologen in het gedrang bracht. "Als psycholoog zijn anno 2021 inhoudt dat ik niet mijzelf mag zijn, dan ben ik liever geen psycholoog", aldus Bollen.
Lees verder

Tussen ster en corona. Peter Goossens van Hof van Cleve***: "Nadat ik de politici 'een bende kiekens' had genoemd, belde de premier"
Moet Peter Goossens (56) van Hof van Cleve een nieuwe driesterrenchef naast zich dulden? Dat is de enige vraag die er maandag bij de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren écht toe doet. "Ik zal de eerste zijn om die mens te feliciteren, maar ik zal vooral blij zijn als ik mijn eigen drie sterren behoud." Ook voor de godfather van de Belgische gastronomie zou dat meteen het eerste lichtpuntje zijn na vele donkere maanden. "Ik begrijp nog altijd niet goed waarom wij dicht moesten."
Lees verder

L'amour toujours: de publieke liefdesverklaring van Leye kan de trigger zijn die Carcela nodig heeft
Klimt hij uit het zwarte gat? Standard-trainer Mbaye Leye rekent alleszins op Mehdi Carcela (31) om de Rouches uit het slop het halen. De spotlights opnieuw op l'enfant de Sclessin. Zoals hij het graag heeft.
Lees verder

Wint Kompany op een dag de trofee 'Trainer van het Jaar'? "Áls hij kampioen wordt met Anderlecht, zal meteen de deur opengaan bij Man City"
Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse namen in een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' 10 stellingen onder de loep. Stelling 5: wint Kompany op een dag de trofee 'Trainer van het Jaar'?
Lees verder

'ER'-acteur Dearon 'Deezer D' Thompson (55) overleden
De Amerikaanse acteur Dearon Thompson, ook wel bekend als Deezer D, is overleden. Hij stierf donderdag op 55-jarige leeftijd in zijn huis in Los Angeles. Thompson is vooral bekend van zijn rol als verpleger Malik McGrath in de populaire ziekenhuisserie 'ER'.
Lees verder

COLUMN: Lara Switten (34), mama van drie en ongeneeslijk ziek: "In het weekend krijgen mijn kinderen mijn alles – ook al blijft er van 'mijn alles' niet veel over"
Lara Switten is mama van drie, sinds ze een maand geleden beviel van haar zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker en is ongeneeslijk ziek. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week mijmert ze over haar gezinsgeluk en hoe het nu driedubbel zo hard binnenkomt. "Vandaag voel ik aan den lijve dat de doodgewone dingen het allergrootste geluk bevatten."
Lees verder

Twee Japanners in top 15: Gouden Schoen wordt steeds internationaler
De Gouden Schoen krijgt steeds vaker een internationaal karakter, dit jaar eindigen twee Japanners in de top 15. Ryota Morioka en Junya Ito.
Lees verder