Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

De Zeven Vragen aan Valerie Van Peel: stel hier jouw vraag aan het Kamerlid van de N-VA

HLN
De Zeven Vragen aan Valerie Van Peel: stel hier jouw vraag aan het Kamerlid van de N-VA
Zaterdag zie je op HLN opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Valerie Van Peel, boegbeeld van de N-VA en Kamerlid. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder

"Ik kan weer gerust slapen": rusthuisbewoners reageren blij en opgelucht op felbegeerde coronaprik
"Ligt mijn haar goed?" Met die woorden maakte Monique van Coillie (78) uit Meulebeke zich klaar voor de coronaprik. Ze was dan ook heel fier dat ze als eerste in West-Vlaanderen het felbegeerde vaccin kreeg toegediend. Samen met haar kregen bijna 600 rusthuisbewoners in Meulebeke, Kortrijk en Aalter woensdag een spuitje. En dat ze daar allemaal reikhalzend naar uitkeken, mag duidelijk zijn: "Hopelijk kunnen we straks weer onze familie knuffelen." Wij gingen mee op de verschillende vaccinatierondes.
Lees verder

Na bomvolle tram in Antwerpen, overvolle bus in Gent: "Schandalig, na al die maanden miserie"
Een foto van een bomvolle tram in Antwerpen zorgde voor heel wat opschudding de voorbije dagen. Deze middag deelde Inge Minten (48) een gelijkaardig beeld, maar dan van een overvolle bus in Gent. "Er kon niemand meer bij," zei ze, "en dat in coronatijden. Schandalig gewoon, na al die maanden miserie. Voor alles worden er maatregelen genomen, maar bij de lijn blijkbaar niet of niet voldoende."
Lees verder

Oekraïne en Hongarije denken na over de organisatie van Olympische Spelen
Twee Oost-Europese landen, Oekraïne en Hongarije, hebben interesse in het organiseren van de Olympische Spelen. Dat bericht de gespecialiseerde website FrancsJeux.com. Het gaat om de Winterspelen van 2030 of de Zomerspelen van 2032.
Lees verder

Tristan uit 'Boer zkt Vrouw' start 2021 als vrijgezel: "Maar zoeken naar een lief? Gedaan ermee!"
2020 was, ondanks de ongemakken van de coronacrisis, een jaar met hoogtepunten voor Tristan Swennen uit 'Boer Zkt. Vrouw'. Toch heeft hij bij de start van 2021 een opvallend besluit genomen: hij pakt het voortaan anders aan in de liefde. "Als ik in 2021 de volle 365 dagen single zal blijven, dan ís dat maar zo."
Lees verder

Twitteraccount geeft kinderen het ultieme argument om ouders te overtuigen een kat in huis te halen
Je bent jong en je wilt wat. Een snoezig, aaibaar katje, alsjeblieft. Maar hoe hard je je ouders ook probeert te overtuigen – "ik zal áltijd de kattenbak verversen!", "ik zal elke dag stofzuigen!", "ik zal zonder kat nooit gelukkig zijn!" – toch slagen sommige ouders erin om volhardend 'nee' te blijven zeggen. Geen probleem: deze geniale twitteraccount reikt je de winnende argumenten aan.
Lees verder

Twitteraccount geeft kinderen het ultieme materiaal om ouders te overtuigen een kat in huis te halen
Je bent jong en je wilt wat. Een snoezig, aaibaar katje, alsjeblieft. Maar hoe hard je je ouders ook probeert te overtuigen – "ik zal áltijd de kattenbak verversen!", "ik zal elke dag stofzuigen!", "ik zal zonder kat nooit gelukkig zijn!" – toch slagen sommige ouders erin om volhardend 'nee' te blijven zeggen. Geen probleem: deze geniale twitteraccount reikt je de winnende argumenten aan.
Lees verder

Nederlandse duikers vinden kanonnen van gezonken Brits oorlogsschip uit 1799
Duikers hebben in de zeebodem voor het onbewoonde eilandje Razende Bol, voor de kust van het Nederlandse Texel, kanonnen en militaire uitrustingsstukken gevonden die toebehoorden aan het Britse oorlogsschip HMS Apollo. Dat schip zonk op 6 januari 1799, nadat het door een navigatiefout was gestrand. Aan boord van het schip zijn geen menselijke resten meer gevonden.
Lees verder

Vakbond ziet wel marge voor meer loon: "Koopkracht verhogen in tijdens van crisis is net cruciaal"
Vakbond ACV Puls vindt dat er goede redenen zijn om wel meer loon te geven aan werknemers. Werkgeversfederatie VBO liet gisteren verstaan geen ruimte te zien voor hogere lonen in de huidige economische context. Binnenkort start het tweejaarlijks overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden.
Lees verder

Het loopt nu al mis in 'Big Brother': Theo en Ziko in de clinch na heftige uitspraak over Marokkanen
De bewoners van 'Big Brother' brengen nog maar een paar dagen met elkaar door, of nu al lopen de gemoederen hoog op. Na een gevoelige uitspraak van deelnemer Theo - over hoe Marokkanen volgens hem een voorkeursbehandeling krijgen door de politie - barst een heftige discussie los. "Als jij hier in Amsterdam een paar Marokkaanse jongens ziet, en jij loopt hier met je vriendin of vriend of wat dan ook", laat Theo zich ontvallen. "Je loopt voorbij en zij heeft een kort rokje aan. Op een stukje van 25 meter wordt ze 100 keer uitgescholden voor hoer. En er staan twee politieagenten naast, weet je wat er dan gebeurt? Nul, niks, ze zeggen er niet eens iets van. Maar als jij in Marroko loopt en jij zegt één keer tegen een vrouw die gesluierd is: 'Hey vieze hoer', dan ga je in de boeien." Ziko gaat niet akkoord en gaat in de tegenaanval. "Dat is bullsh*t, dat is niet waar", reageert hij fel. "Dat is niet waar wat je zegt van: 'Als je in Marokko...' Dat klopt niet!"
Lees verder

110 patiënten riskeren infectie door slecht ontsmette endoscoop: hoe kon dat gebeuren?
Er hebben 110 mensen mogelijks een infectie opgelopen, nadat ze in het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis werden onderzocht met een onvoldoende ontsmette endoscoop. In het slechtste geval riskeren zij een hiv-besmetting, al is die kans bijzonder klein. Volgens het ziekenhuis heeft de firma die het ontsmettingsbad onderhoudt een fout gemaakt. Hoe kon dat gebeuren?
Lees verder

Verplichte update WhatsApp maakt delen data met Facebook mogelijk
In een update van het privacybeleid van WhatsApp staat dat data voortaan automatisch gedeeld kunnen worden met Facebook. Dat meldt vaknieuwssite MacRumors.
Lees verder

'Slechts' 861 auto's in brand gestoken op oudejaarsnacht in Frankrijk
Frankrijk juicht omdat er tijdens de afgelopen oudjaarsnacht 'slechts' 861 auto's in brand zijn gestoken. Dat meldt Europe 1. Het gaat om het laagste aantal sinds 2015.
Lees verder

LIVE. De Vrij kopt aansluitingstreffer binnen, helpt Lukaku mee aan ommekeer?
• Serie A • Aftrap: 15u • Sampdoria-Inter • Romelu Lukaku krijgt rust en start op de bank
Lees verder

Logeren op de camping was populairste 'staycation' in 2020
De coronapandemie zorgde ervoor dat we in de zomer van 2020 vaker voor een vakantie op de camping kozen dan we in 2019 deden. Ook vakantiewoningen en appartementen waar gezinnen in hun eigen bubbel konden verblijven, kregen in die periode geen coronaklappen. Integendeel, vooral in september ging het bijna even goed als andere jaren.
Lees verder

Republikeins congreslid 'belooft' pistool mee te nemen naar het werk: omstreden video al miljoenen keren bekeken
"Ik zal mijn vuurwapen bij me dragen in Washington DC en in het Congres." Aan het woord is Lauren Boebert, een onlangs verkozen lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het congreslid deed de opmerkelijke uitspraak in een omstreden video op Twitter, die inmiddels al meer dan 5 miljoen keer bekeken is.
Lees verder

Lockdown duurt op sommige plaatsen mogelijk tot eind maart, waarschuwt Britse premier
De Britse premier Boris Johnson heeft woensdag gezegd dat de lockdown in Engeland op sommige plaatsen wel eens tot eind maart zou kunnen duren. Amper enkele uren eerder verklaarde hij nog dat de nationale maatregelen midden februari zouden worden herzien. Michael Gove, als minister voor Kabinetszaken de rechterhand van premier Johnson, had wel al gewaarschuwd dat er pas in maart versoepelingen mogelijk zouden zijn.
Lees verder

Trump blijft aanhangers opruien. Volg hier live zijn toespraak op de 'Save America March'
De ontslagnemende Amerikaanse president Donald Trump zal vandaag omstreeks 17 uur Belgische tijd een toespraak houden voor zijn aanhangers, die in Washington protesteren tegen de officiële goedkeuring van de verkiezingsuitslag door de beide kamers van het Congres.
Lees verder

Opdoffer voor Inter in titelstrijd: Lukaku valt halfuur in, maar kan tweede seizoensnederlaag niet vermijden
Inter leed een tweede nederlaag in de Serie A. Sampdoria liep voor rust uit tot 2-0, de Milanezen kwamen niet verder dan de aansluitingstreffer. Ook Romelu Lukaku - ingevallen op het uur - kon het verlies niet vermijden. Bij winst tegen Juventus slaat AC Milan straks een kloofje van vier punten.
Lees verder

In 2023 kan 70 procent van Belgische bevolking toegang hebben tot 5G-netwerk
Tegen halfweg 2023 kan 70 procent van de Belgische bevolking toegang hebben tot het 5G-netwerk voor sneller mobiel internet. Dat heeft minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) woensdag laten verstaan in de Kamer. Daarbij gaat ze ervan uit dat de spectrumveiling kan plaatsvinden ten laatste begin 2022.
Lees verder