Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 januari 2021

De details in het dossier-De Pauw: voor 9 vrouwen was het stalking, voor hem ‘een soort verliefdheid’

HLN
De details in het dossier-De Pauw: voor 9 vrouwen was het stalking, voor hem 'een soort verliefdheid'
Het was géén bekende tv-actrice, maar een schoenenverkoopster die zich als eerste burgerlijke partij stelde tegen Bart De Pauw. Dymphne Poppe (32) werkte voor haar overstap naar de modewereld bij Koeken Troef!, het productiehuis dat De Pauw uit de grond stampte. Poppe zegt dat Bart De Pauw haar nachtmerries bezorgde. Ook acht andere vrouwen dienden een klacht in. Tegen zijn entourage houdt De Pauw vol dat hij géén misdrijf pleegde. "Het was een soort verliefdheid."
Lees verder

Met vijf voor één Schoen: onze Red Flames-watcher Dirk Deferme laat zijn licht schijnen over de Gouden Schoen voor vrouwen
De stemgerechtigden voor de Gouden Schoen voor vrouwen konden uit tien genomineerden kiezen. Binnen dat tiental zijn Janice Cayman, Tine De Caigny, Laura Deloose, Kassandra Missipo en Tessa Wullaert de grootste kanshebsters. Cayman van Olympique Lyon, de beste ploeg van de wereld versus vier speelsters van Anderlecht, de beste ploeg van het land. Woensdag hebben we een winnares: een debutante, voor de tweede keer Cayman of voor de vierde keer Wullaert?
Lees verder

"Verschillende ministers bespreken afzetting van Trump": wat is het 25e amendement precies?
Enkele ministers van de Amerikaanse regering bespreken momenteel het afzetten van president Donald Trump na de gewelddadige bestorming van het parlementsgebouw door de aanhangers van de president, meldt CNN op basis van een bron binnen de Republikeinse partij. Het kabinet kan een president afzetten onder het 25e amendement van de Amerikaanse grondwet als de president niet geschikt wordt geacht om zijn ambt nog langer uit te oefenen. "De macht van de president kan zo meteen worden geneutraliseerd", weet politicoloog Bart Kerremans.
Lees verder

"Met wat geluk kunnen we deze zomer naar de cinema": deze films staan op de planning, maar gevaar voor bioscopen dreigt uit andere hoek
Het rampzalige 2020 is voorbij, maar ook filmjaar 2021 tekent zich voorlopig erg onduidelijk af. Van James Bond is nog geen spoor, Wonder Woman moet langer op stal blijven, de 'Zillion'-film met Matteo Simoni is al uitgesteld tot 2022. Welke films zullen we dan wél onder ogen krijgen, en waar en wanneer? "Ik vermoed toch wel deze zomer", stelt viroloog Mark Van Ranst gerust. Al zou het dan voor de bioscopen al te laat kunnen zijn.
Lees verder

Zelfs Marc Van Ranst gelooft dat filmjaar 2021 beter wordt, maar nog even geduld: "Hopelijk deze zomer terug naar de cinema"
Het rampzalige 2020 is voorbij, maar ook filmjaar 2021 tekent zich voorlopig erg onduidelijk af. Van James Bond is nog geen spoor, Wonder Woman moet langer op stal blijven, de 'Zillion'-film met Matteo Simoni is al uitgesteld tot 2022. Welke films zullen we dan wél onder ogen krijgen, en waar en wanneer? "Ik vermoed toch wel deze zomer", stelt viroloog Mark Van Ranst gerust.
Lees verder

Zwaarbewolkt met regen, kans op tijdelijk wit laagje in centrum
Donderdag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met regen in het noordwesten en sneeuw in Hoog-België. In het centrum van het land valt er 's ochtends (smeltende) sneeuw, later overgaand in regen. De maxima variëren van -2 graden in de Hoog-België tot +3 graden in het centrum en +5 graden aan zee. Dat meldt het KMI.
Lees verder

"Het is Lamkel Zé of wij": deel van spelersgroep Antwerp lust hem ondanks excuses rauw en stelt veto
Ook na de publieke excuses van Didier Lamkel Zé en de opening die de nieuwe coach Franky Vercauteren liet, lijkt er geen weg terug voor het enfant terrible van Antwerp. Een groot deel van de harde kern lust hem rauw en enkele spelers kunnen met hem niet meer door één deur. "Het is Lamkel Zé of wij."
Lees verder

Deel van de spelersgroep lust hem ondanks excuses rauw en stelt veto: "Het is Lamkel Zé of wij"
Ook na de publieke excuses van Didier Lamkel Zé en de opening die de nieuwe coach Franky Vercauteren liet, lijkt er geen weg terug voor het enfant terrible van Antwerp. Een groot deel van de harde kern lust hem rauw en enkele spelers kunnen met hem niet meer door één deur. "Het is Lamkel Zé of wij."
Lees verder

Greet De Keyser: "Dit voelt nog steeds als een land onder bedreiging. Het gevaar is nog niet voorbij"
"Wat gebeurde in de hoofdstad van de VS heeft geen voorgaande. President Trump die een menigte van vele tienduizenden van zijn aanhangers aanzette tot wat 2 uur later de bestorming van het Congres werd. Nooit in mijn loopbaan als journalist (die 32 jaar lang is) ben ik zo boos geweest als vandaag. Boos op de president na zijn onwaarschijnlijk schofterig optreden", schrijft onze VS-correspondente Greet De Keyser.
Lees verder

Sterrenchef Jan Tournier van Cuchara over zijn verloren jaar: "Collega's noemen me een gelukzak, omdat ik nu mijn baby'tje zie opgroeien. Ze hebben gelijk"
Als sterrenchef Jan Tournier (39) van Cuchara terugblikt op 2020, zal dat altijd met gemengde gevoelens zijn. Vloekend op de eerste lockdown, omdat hij zijn kersverse tweede Michelinster niet langer kon verzilveren. En vertederd door de tweede, want dan kwam dochtertje Léo in zijn leven. "Heel wat collega's noemen me een gelukzak omdat ik de eerste maanden van mijn dochtertje van zo dichtbij mag meemaken. En ze hebben gelijk."
Lees verder

Fietsenmaker haalt binnenbandautomaat weg na belasting van 750 euro... Maar dat blijkt vergissing. "Die heffing wordt zelfs herbekeken"
De uitbaters van fietsenwinkel Ava in Halle schrokken nadat ze van de stad een belasting van 750 euro moesten betalen voor de binnenbandautomaat aan de gevel. "Terwijl het een extra service voor fietsers is", zucht zaakvoerder Sebastien Lebbe. Op sociale media reageerden heel wat mensen verontwaardigd. Maar de belasting hoeft niet betaald te worden, zo blijkt. "Het gaat om een vergissing", zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Sp.a).
Lees verder

Eden Hazard vandaag 30 jaar: acht video's die ons eraan doen herinneren dat hij wereldtop is
Zijn dertigste verjaardag zal hij zich ongetwijfeld anders ingebeeld hebben. Niet hopend op de nodige speelminuten voor Real na een jaar waarin hij amper op een voetbalveld heeft gestaan. Ter ere van een van Belgiës allergrootste talenten aller tijden, acht video's met daarin alleen maar het beste van Eden. Hazard moet zich maar troosten met de gedachte dat zijn dertigste alleen maar beter kan worden. In een jaar met komende zomer de Nations League-finale en vooral het EK, kan dat alleen maar het beste doen verhopen.
Lees verder

Intussen kroont Lamkel Zé zich tot matchwinnaar bij Antwerpse beloften: "Wij hebben nooit problemen met hem"
Hij had wat te bewijzen. In een oefenwedstrijd met de beloften, kroonde Didier Lamkel Zé zich gisternamiddag tot matchwinnaar. Eindelijk deed de Antwerpspeler wat hij moet doen, en wat hij het beste kan: voetballen. "Je zou hem eigenlijk 24 op 7 op een veld moeten houden."
Lees verder

Elektriciteitsverbruik in België lag 7 procent lager in 2020, records hernieuwbare energie gesneuveld
Het elektriciteitsverbruik in België lag vorig jaar 7 procent lager dan gemiddeld in de afgelopen vijf jaar. Dat blijkt uit cijfers van hoogspanningsnetbeheerder Elia. Net als in 2019 is opnieuw meer elektriciteit uitgevoerd dan ingevoerd. Er zijn vorig jaar in België ook verschillende records van hernieuwbare energie gesneuveld.
Lees verder

Transfer Talk. Gesprekken tussen RSCA en Ashimeru gaan goede richting uit - STVV haalt Mboyo - Chevalier terug naar KV Kortrijk?
Tot 1 februari loopt in België de wintertransferperiode, die door de coronacrisis mogelijk op een lager pitje zal branden. Maar toch zal er -net zoals in het buitenland- ongetwijfeld weer de nodige activiteit volgen. De belangrijkste transfergeruchten en de 'done deals' in onze Transfer Talk.
Lees verder

Kans op bekertje erbij? Ach, ja... De Bruyne staat voor vierde keer op rij in finale League Cup, maar heeft hogere doelen
Been there, won that. De Carabao Cup, de commerciële naam voor de Engelse League Cup, prijkt niet meer op de bucketlist van Kevin De Bruyne, maar toch staat hij voor een vierde keer op rij in de finale op Wembley. Zijn ambities liggen hoger.
Lees verder

LIVE. Coronacijfers in ons land blijven dalen, aantal nieuwe besmettingen in Duitsland stijgt verder
De coronacijfers blijven in ons land dalen, er zijn gemiddeld 1.620 nieuwe besmettingen en 130 hospitalisaties per dag. Toch zal dat hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zijn voor versoepelingen. Morgen vindt een nieuwe vergadering van het Overlegcomité plaats, waarbij ook de regio's mee aanschuiven. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Hollywoodsterren woedend na toespraak Trump: "Hij is een liegende zak stront"
De speech waarin Donald Trump de relschoppers toesprak die woensdag het Amerikaanse Capitool hadden bestormd, heeft behoorlijk kwaad bloed gezet onder Hollywoodsterren. Zo liet Bette Midler na de toespraak weten Trump "een liegende zak stront" te vinden.
Lees verder

Ook bij thuiswerk kan burn-out om de hoek loeren: dit zijn de alarmsignalen
Steeds meer werknemers krijgen af te rekenen met burn-out, blijkt uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Voor corona kon 1 op de 4 arbeidsongeschikten niet werken door psychische problemen, en het stresserende jaar dat we achter de rug hebben voorspelt helaas geen beterschap in de cijfers. Tijdig burn-out herkennen én actie ondernemen is dus belangrijker dan ooit. Ook tijdens het telewerken. Jobat.be vroeg aan professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis wat de belangrijkste symptomen zijn.
Lees verder

Nieuwe fiscale regels voor bijklussen: wat betekenen ze voor jou? Onze belastingexpert ontwart het kluwen
Wie in zijn vrije tijd graag wat bijklust en daar een extra euro mee verdient, moet uiteraard ook rekening houden met de belastingen. En een nieuw jaar, dat betekent steevast nieuwe fiscale regels. Zo ook op die van het bijklussen. Maar die nieuwe regeling geldt niet voor iedereen. Wat verandert er precies voor jou? Welke klus wordt meer of net minder belast? Onze fiscaal expert Michel Maus licht toe.
Lees verder