Doorgaan naar hoofdcontent

Coronatestcentrum in brand gestoken bij protest tegen avondklok in Nederland

Coronatestcentrum in brand gestoken bij protest tegen avondklok in Nederland

In de Nederlandse gemeente Urk is zaterdagavond een coronatestcentrum in brand gestoken tijdens protesten tegen de avondklok. Die ging voor het eerst in om 21 uur. De noodsituatie werd afgekondigd, de politie voerde tientallen arrestaties uit.

Lees verder

Ex-topman Moreau aangehouden in Nethys-affaire

Stéphane Moreau en Pol Heyse, de voormalige bestuurders van Nethys, zijn aangehouden voor misbruik van vennootschapsgoederen en verduistering, gepleegd door een persoon in een openbaar ambt.

Lees verder

Opletten voor gladde wegen na sneeuwbuien

Zondagochtend kon er in het noordoosten van het land nog sneeuw vallen en tegen de avond zorg een nieuwe storing vanuit het zuidwesten voor nog meer (smeltende) sneeuw. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen.

Lees verder

WK veldrijden in Oostende op de helling na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavariant

De uitbraak met de Zuid-Afrikaanse variant van het nieuwe coronavirus in Oostende kan ook sportieve gevolgen hebben. Als de besmettingen niet onder controle geraken, wil burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) het WK veldrijden van volgend weekend afgelasten. 'Maar die beslissing ga ik niet alleen nemen.'

Lees verder

Mijnwerkers na veertien dagen gered uit mijnschacht

In China zijn elf mijnwerkers gered nadat ze veertien dagen vastzaten in een mijnschacht na een explosie. Er zitten nog tien kompels vast in een ander deel van de mijn. Bekijk de reddingsactie hierboven.

Lees verder

'Theo Francken heeft niet gelogen in de Kamer'

N-VA-voorzitter Bart De Wever verdedigt ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken te vuur en te zwaard. Dat Franckens kabinet destijds een vrijbrief gaf aan mensensmokkelaar Melikan Kucam zonder de nodige controles is volgens Bart De Wever 'pijnlijk', maar 'niet meer dan dat'.

Lees verder

Sint-Truiden op scherp na uitbraak: 'Hou kinderen weg bij oma en opa'

Het gaat de verkeerde kant op met de besmettingen in Limburg. Met 1,171 heeft de provincie het hoogste reproductiegetal. De recente uitbraak in Sint-Truiden zet alles op scherp.

Lees verder

Michel fors tegenover farma: 'We moeten onze mouwen oprollen'

Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, heeft fors uitgehaald naar de farmareuzen. Michel maakte zich op de Franse televisie boos om de vertragingen van de leveringen van de coronavaccins. Bekijk zijn uithaal hierboven.

Lees verder

'De Patrick' en 'De twaalf' winnen de Ensors

De Patrick was de beste film van 2020, terwijl De twaalf werd gekroond tot beste serie. Beide waren de grote slokoppen op de Ensors, met elk zeven beeldjes.

Lees verder

Vandenbroucke bezorgd om mutaties van coronavirus: 'Het is een gevaar, een epidemie in een epidemie'

De mutaties van het coronavirus winnen aan terrein in ons land, en dat baart minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) grote zorgen. 'Het is belangrijk om onze eigen bevolking goed te beschermen tegen die varianten, we zitten met een epidemie in een epidemie', heeft hij in De Zevende Dag gezegd.

Lees verder

Juventus sluipt weer wat dichter naar Milanese clubs na zege tegen Bologna

Juventus heeft zich zondag op de negentiende speeldag in de Italiaanse Serie A niet laten verrassen door middenmotor Bologna. Juve won met 2-0 en sluipt in de stand dichter naar de top.

Lees verder

Trump is niet meer welkom in Davos

Voormalig Amerikaans president Donald Trump hoeft er niet meer op te rekenen dat hij nog eens wordt uitgenodigd voor het Wereld Economisch Forum (WEF), dat bijna altijd in het Zwitserse Davos wordt georganiseerd. Dat heeft oprichter Klaus Schwab zondag gezegd in een interview met de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung.

Lees verder

Club Brugge buigt achterstand om in spectaculaire topper tegen Genk

Club Brugge heeft zich nog maar eens tot de winnaar van het weekend gekroond. Terwijl nummers drie en vier Antwerp en Anderlecht punten lieten liggen, won blauw-zwart zondagmiddag zelf de topper van eerste achtervolger Genk met 3-2.

Lees verder

Twee op twee voor Alvarado, eindzege Wereldbeker in Overijse voor Brand

Ceylin del Carmen Alvarado heeft na de Flandriencross in Hamme op zaterdag ook de Wereldbeker in Overijse op haar naam gebracht. De wereldkampioene rekende zondag in de slotronde af met haar landgenote Lucinda Brand, die het eindklassement pakt.

Lees verder

Ook scholen in Antwerpen en Bekkenvoort sluiten na besmettingen

Twee scholen in Antwerpen en drie scholen in Bekkevoort sluiten tijdelijk de deuren, nadat een stijging van het aantal coronabesmettingen werd vastgesteld.

Lees verder

Wout van Aert stelt eindzege in Wereldbeker veilig met winst in Overijse

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft zondag met de Druivencross in Overijse de slotmanche van het seizoen in de Wereldbeker veldrijden op zijn naam geschreven.

Lees verder

Alle contacten besmet kind gelden voortaan als 'hoog risico'

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kondigt een nieuw testbeleid aan na de stijging van het aantal besmettingen in scholen. Alle contacten van besmette kinderen zullen voortaan gelden als 'hoog risico'.

Lees verder

Op zoek naar meteorietfragmenten tussen Dendermonde en Aalst

In Oost-Vlaanderen, tussen Dendermonde en Aalst, zijn vrijdagochtend mogelijk fragmenten van een meteoriet op de aarde neergekomen. Dat bevestigt het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie zondag.

Lees verder

Politie arresteert tientallen manifestanten in Brussel

Een niet-toegelaten betoging tegen de 'racistische klassenjustitie' in het centrum van Brussel is uitgedraaid in de arrestatie van een honderdtal manifestanten, onder wie activist en student Yassine Boubout. Een grote politiemacht liet de jongeren een halfuur begaan, maar zette nadien de zware middelen in.

Lees verder

Na de Britse, de Zuid-Afrikaanse variant: zorgen om doeltreffendheid vaccin

'Een epidemie in een epidemie', noemt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) de nieuwe mutanten van het coronavirus. Wat weten we over de Zuid-Afrikaanse variant?

Lees verder

Beerschot schiet eindelijk nog eens raak

Promovendus Beerschot heeft zondagnamiddag op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League met 0-3 gewonnen op bezoek bij Zulte Waregem.

Lees verder

Betoging tegen avondklok in Eindhoven ontspoort

In Nederland zijn opnieuw protesten uitgebroken tegen de strenge coronamaatregelen. Een betoging in Eindhoven liep volledig uit de hand. De politie werd belaagd, een supermarkt werd geplunderd, de gemeente heeft een noodbevel ingesteld.

Lees verder

Maaike Cafmeyer geeft emotionele speech op Ensors: 'Een bijzonder woelig moment in mijn leven'

Maaike Cafmeyer werd zaterdagavond bekroond met de Ensor voor 'Beste actrice in een tv-serie' voor haar rol in 'De twaalf'. En die eerste Ensor deed haar zichtbaar deugd, middenin de mediastorm rond de zaak-Bart De Pauw, zo bleek uit de emotionele speech van Cafmeyer.

Lees verder

Nieuwe vliegtuigramp in Braziliaans voetbal eist zes doden, waaronder vier spelers en voorzitter

Iets meer dan vier jaar na de vliegtuigramp waarbij bijna het hele team van Chapecoense om het leven kwam, heeft Brazilië zondagochtend een nieuw vliegtuigdrama beleefd. Een vliegtuigje, met aan boord vier spelers van de Braziliaanse vierdeklasser Palmas Futebol e Regatas, stortte meteen na het opstijgen op het kleine vliegveldje van Porto Nacional, in de deelstaat Tocantins, neer. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Bij het ongeval stierven alle zes inzittende personen.

Lees verder

Mechelen, Leuven, Aalst en Oostende geplaatst voor halve finales Beker van België basketbal

Oostende heeft zondag voor de tweede keer in drie dagen de maat genomen van de Antwerp Giants. De landskampioen versloeg de bekerhouder ditmaal in eigen huis in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België basketbal met 58-63. Oostende plaatst zich zo voor de laatste vier.

Lees verder

Club heeft geen concurrentie meer

Toppers bieden zelden hoogstaand spektakel. Maar Club Brugge – Genk vormde een uitzondering op die regel. Club won verdiend en heeft nu al twaalf punten voorsprong.

Lees verder

Standard boekt vierde overwinning op rij in Waalse derby, Charleroi zakt steeds verder weg

Standard heeft een aangename Waalse derby met 3-2 gewonnen van een moedig Charleroi. De Zebra's haalden tot tweemaal toe een achterstand op dankzij Mamadou Fall. Maar Muleka verraste in het slot Penneteau met een kopbal en legde de 3-2 in doel. Mbaye Leye behoudt zo zijn perfecte rapport en telt twaalf op twaalf.

Lees verder

Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa herverkozen

Marcelo Rebelo de Sousa, de uittredende president van Portugal, is zondag herverkozen bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Dat blijkt uit verscheidene prognoses van lokale televisiestations.

Lees verder

AA Gent verkoopt Leuven in eigen huis een oplawaai

AA Gent weet weer wat winnen is. Zondagavond tegen OH Leuven pakten de Buffalo's voor het eerst in 2021 de drie punten. De 0-3-zege aan Den Dreef kwam er na een blitzstart in de eerste én de tweede helft. Sven Kums, die eerder deze week zijn zoon Arthur mocht verwelkomen, ontpopte zich met een goal en een assist tot matchwinnaar.

Lees verder

65-plussers moeten nog even wachten op vaccinatie

De tweede dosis van het Pfizer-vaccin in de woonzorgcentra is zo goed als gegarandeerd. Voor de rest van de bevolking is de timing onzeker, nu AstraZeneca fors minder vaccins gaat leveren. Europa verhoogt de druk op de farmabedrijven.

Lees verder

Ons land gelooft in waterstof, maar is dat verstandig?

Ons land krijgt 5,95 miljard euro uit het Europees herstelplan om onze economie na corona weer op de rails te krijgen. Heel wat geld daarvan wil ons land investeren in waterstof, want België is een koploper op dit vlak. Waarom?

Lees verder

Ons land gelooft in waterstof, maar is dat verstandig?

Ons land krijgt 5,95 miljard euro uit het Europees herstelplan om onze economie na corona weer op de rails te krijgen. Heel wat geld daarvan wil ons land investeren in waterstof, want België is een koploper op dit vlak. Waarom? ?

Lees verder

Enschedees ziekenhuis aangevallen door relschoppers, politie in Eindhoven belaagd met messen

In Nederland hebben relschoppers zondagavond rond 23.00 uur het Enschedese ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) belaagd en geprobeerd de ramen in te gooien. 'Het is verschrikkelijk dat wij nu doelwit zijn. Juist de mensen die zich zo hard hebben ingezet tijdens deze coronacrisis', zegt een woordvoerster.

Lees verder

'Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen'

De Amerikaanse president Joe Biden gaat maandag de reisbeperkingen voor Europeanen verlengen, zo melden verscheidene Amerikaanse media zondag. Om de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus buiten te houden, zal ook het inreizend verkeer uit Zuid-Afrika sterk beperkt worden.

Lees verder

Uittredende Portugese president wint met meer dan 60 procent

In Portugal is uittredend president Marcelo Rebelo de Sousa herkozen. Al in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen haalde de gematigde conservatief zondag 61,6 procent van de stemmen, zo blijkt uit officiële resultaten uit 98 procent van de kieskringen.

Lees verder

Tientallen doden bij aanvallen op militaire basissen in Mali

In Mali zijn zondag zes soldaten en een dertigtal strijders gesneuveld bij gecoördineerde, gelijktijdige aanvallen op twee militaire basissen, zo melden regeringsbronnen.

Lees verder

Voor het eerst meer hernieuwbare dan fossiele energie in EU

Voor het eerst is in de Europese Unie meer elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare energiebronnen dan uit fossiele brandstoffen, zo blijkt uit een studie van de denktanks Agora Energiewende en Ember.

Lees verder

Amnesty International: 'Egyptische gevangenissen levensgevaarlijk'

In Egypte worden verschillende gevangenen vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en gezondheidszorg wordt hen opzettelijk geweigerd om hen te straffen. In sommige gevallen leidde dit tot onherstelbare gezondheidsschade of zelfs tot de dood. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Amnesty International. Ook beschermen autoriteiten gevangenen niet of amper tegen de coronapandemie.

Lees verder

Ziekenhuisopnames blijven fors toenemen

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten blijft almaar sterker stijgen. Dat geven de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend aan. Ook het aantal besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn.

Lees verder

Weerbericht | Eerst winterse buien, nadien droger

De week begint maandagochtend met winterse buien, maar nadien wordt het droger met opklaringen vanaf het westen. Dat meldt het KMI. Het tweede deel van de week wordt gevoelig zachter, maar ook regenachtiger.

Lees verder

Oxfam: 'Pandemie doet economische ongelijkheid bovenmatig toenemen'

De coronapandemie doet de economische ongelijkheid wereldwijd bovenmatig toenemen. De 1.000 rijkste mensen ter wereld kunnen al hun covid-19-verliezen in een recordtijd van negen maanden terugverdienen. De armste mensen zouden echter meer dan tien jaar nodig hebben om van de economische gevolgen van de crisis te herstellen, aldus een nieuw Oxfam-rapport.

Lees verder

Meyfroidt: 'Cijfers scholen zorgwekkend, goed testbeleid erg belangrijk'

Intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) kijkt bezorgd naar de stijgende ziekenhuisopnames. Al is hij ook blij dat die stijging serieus wordt genomen, zei hij maandagochtend op Radio 1. De coronacijfers op de scholen noemt hij zorgwekkend. Indien die openblijven, is een goed testbeleid noodzakelijk, klinkt het.

Lees verder