Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Contract tussen EU en AstraZeneca is vrijgegeven: “Bindend en kristalhelder”, vaccinreus belooft toch 8 miljoen e...

HLN
Contract tussen EU en AstraZeneca is vrijgegeven: "Bindend en kristalhelder", vaccinreus belooft toch 8 miljoen extra dosissen
Volgens Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is het contract met vaccinproducent AstraZeneca "kristalhelder" en staan er wel degelijk bindende voorwaarden in over de productie en leveringen aan de Europese Unie. De Commissie publiceerde de aankoopovereenkomst vanmiddag in samenspraak met het bedrijf zelf. AstraZeneca beloofde vanmorgen 8 miljoen extra dosissen te leveren in het eerste kwartaal van dit jaar, ondanks de productieproblemen. Maar de EU neemt daar geen genoegen mee.
Lees verder

"Iedereen spreekt van derde golf en verstrengingen, maar agenten zouden elke dag bij 20 families moeten binnengaan": Antwerpse politie gaat staken om niet met deurwaarders op huisbezoek te moeten
De vakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend bij de Antwerpse politie. Agenten willen vanaf 1 februari immers niet opnieuw op huisbezoek gaan met deurwaarders om inboedels aan te slaan en/of huurders uit te drijven. Dat strookt immers niet met de coronaregels, klinkt het.
Lees verder

Philip Mestdagh heeft Cats-selectie voor laatste EK-kwalificatieduels rond
Bondscoach Philip Mestdagh heeft zijn twaalfkoppige selectie bekendgemaakt voor de laatste twee wedstrijden van de Belgian Cats in de voorronde van het EK 2021, tegen Finland en Portugal. De Belgische basketvrouwen zijn na vier zeges op rij (tegen Finland, Portugal en 2x Oekraïne) al geplaatst.
Lees verder

Belgische economie groeit met 0,2 procent in slotkwartaal 2020
De Belgische economie is in het vierde kwartaal van 2020 met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat leert een eerste raming van de Nationale Bank.
Lees verder

Toeristen doen zich voor als 'seizoenarbeider' om te kunnen skiën op Oostenrijkse pistes
Het Oostenrijkse Sankt Anton in Tirol stelt sinds weken vast dat een 300-tal toeristen uit Europese landen - waaronder Groot-Brittannië - rond het skioord verblijven. Zogezegd om te werken, maar in werkelijkheid om te skiën.
Lees verder

Toeristen doen zich voor als 'seizoenarbeider' om te kunnen skiën van Oostenrijkse pistes
Het Oostenrijkse Sankt Anton in Tirol stelt sinds weken vast dat een 300-tal toeristen uit Europese landen - waaronder Groot-Brittannië - rond het skioord verblijven. Zogezegd om te werken, maar in werkelijkheid om te skiën.
Lees verder

Zuid-Koreaanse triatloncoach moet 7 jaar cel in na zelfmoord triatlete die hij mentaal en fysiek misbruikte
Een Zuid-Koreaanse triatlontrainer is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar omdat hij triatlete Choi Suk-hyeon, die vorig jaar zelfmoord pleegde, "mentaal en fysiek" misbruikt heeft.
Lees verder

Xiaomi toont draadloze oplader die op enkele meters afstand werkt
Xiaomi introduceert zijn Mi Air Charge-technologie. De Chinese fabrikant claimt dat draadloos laden met een vermogen van 5 watt op een afstand van meerdere meters mogelijk is. Ook zouden met de techniek meerdere apparaten tegelijk op afstand kunnen worden opgeladen.
Lees verder

Zo kan je contactloos betalen met een smartwatch: is dat wel veilig en kan het met elk model?
Waarom zou je je pincode nog intikken als je ook contactloos kunt betalen? Misschien doe je dat intussen al met je bankkaart of smartphone, maar het kan dus ook met (sommige) smartwatches. Onze techredacteur legt uit wat je moet weten.
Lees verder

'Karate Kid' Ralph Macchio scoort opnieuw met Netflix-reeks 'Cobra Kai': "Gelukkig zijn er genoeg pijnstillers op de set. Anders zou ik het niet redden"
Met 'Cobra Kai' heeft Netflix opnieuw een hit te pakken, maar in dit geval is dat eerder onverwacht. Want deze serie - een spin-off van de legendarische 'Karate Kid'-films uit de jaren 80 - werd oorspronkelijk redelijk kleinschalig op YouTube gelanceerd. Daar werd de reeks al snel zo'n succes dat Netflix besloot de boel over te nemen.
Lees verder

Meunier wil met Dortmund dip overwinnen: "Moeten weer meer 'killers' zijn"
Thomas Meunier is ervan overtuigd dat Borussia Dortmund snel weer opklimt naar de hogere regionen van de Bundesliga. "We voetballen genoeg kansen bij elkaar en hebben heel veel kwaliteit in de rangen", zegt de 29-jarige Rode Duivel.
Lees verder

Kunnen we binnenkort weer naar concerten? Sportpaleis Group maakt plannen voor oktober
Hoop doet leven, moet de Sportpaleis Group gedacht hebben. Nu de coronavaccinaties hun intrede gedaan hebben, worden er plannen gemaakt om alle zalen vanaf 1 oktober weer op volle capaciteit te laten draaien. Op de kalender staan onder andere Niels Destadsbader (Antwerps Sportpaleis), André Hazes (Lotto Arena) en Clouseau (Ethias Theater).
Lees verder

Deense FIFA 21-sensatie is amper 15 jaar, maar zit ondertussen aan duizelingwekkende reeks van 450 overwinningen op rij
Van een reeksje gesproken: 450 wedstrijden gewonnen, geen enkele nederlaag. Anders Vejrgang slaat de wereld al enkele weken met verstomming op het voetbalspel FIFA 21. Fun fact: de Deen is op zijn 15de te jong om professionele wedstrijden te spelen, maar heeft ondertussen wel al een contract bij de eSports-ploeg van RB Leipzig.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Kompany over het interview van Vanden Borre: "Verrast? Neen. Anthony is Anthony"
Het veelbesproken (en weinig zelfkritische) interview dat Anthony Vanden Borre gaf, is uiteraard ook Vincent Kompany niet ontgaan. De T1 van RSCA wilde op zijn persconferentie in aanloop naar de topper van zondag tegen AA Gent niet te veel uitweiden over de quotes van de ex-Rode Duivel "Ik help er hem niet mee."
Lees verder

'Drybrushing': de oplossing voor cellulitis, ingegroeide haartjes en een zachtere huid? Zo doe je het
Drybrushing. Van Miranda Kerr tot Gwyneth Paltrow: heel wat sterren zweren erbij. Klinkt met een stekelige borstel over je droge huid wrijven niet zo aanlokkelijk? Dat snappen we, maar het heeft wel heel wat voordelen. Regelmatig drybrushen kan je bloedcirculatie en immuniteit verbeteren en het doet veel moois voor je huid. Zo ga je thuis aan de slag.
Lees verder

Ooit kegelzetter, nu darter na een bingoavond die bijnaam dankt aan baseballpet: wie is Chris Dobey, de tegenstander van Dimitri Van den Bergh?
Dimitri Van den Bergh opent vanavond zijn Masters darts tegen Chris Dobey. De 30-jarige Brit belandde in het circuit na een bingoavond, dacht eerst dat z'n deelname "een grapje" was en vond net op tijd het zelfvertrouwen terug. Een portret van de opponent van 'Dancing Dimi'.
Lees verder

IKEA lanceert luchtreiniger voor amper 49,99 euro
Er werd nooit meer aandacht besteed aan de luchtkwaliteit in huis dan vandaag, nu we meer tijd dan ooit thuis doorbrengen. Fabrikanten spelen daar op in met een breed gamma aan luchtreinigers. Hun prijzen variëren van honderd tot meer dan duizend euro, maar binnenkort voegt IKEA daar een echte prijsbreker aan toe voor 49,99 euro.
Lees verder

18-jarige Gentenaar opgepakt die op sociale media opriep tot rellen
Het parket heeft een 18-jarige Gentenaar opgepakt die op sociale media opriep om rellen te veroorzaken in Gent, als protest tegen de coronamaatregelen. Donderdagavond kon de verdachte worden geïdentificeerd. "Oproepen tot geweld in onze stad mogen wij niet tolereren", zegt burgemeester De Clercq.
Lees verder

Waarde van bitcoin neemt flinke sprong, mogelijk aangejaagd door Elon Musk
De waarde van de bitcoin is vrijdag flink gestegen. Volgens kenners komt dit waarschijnlijk door opmerkingen van Tesla-topman Elon Musk op Twitter.
Lees verder