Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

Chinese wagens steeds populairder: onze auto-expert test er twee en belicht de voor- én nadelen

HLN
Chinese wagens steeds populairder: onze auto-expert test er twee en belicht de voor- én nadelen
Er goed uitzien en veel waar voor je geld bieden: het is nog geen garantie op een goede rijervaring. Daarom voelt onze auto-expert twee Chinese nieuwkomers aan de tand. Hoe betrouwbaar zijn ze? En zou je de aankoop moeten overwegen?
Lees verder

Gert bij de plastisch chirurg: "Zou het kunnen dat ik er nog té goed uitzie?"
Gert heeft al een tijdje last van hangende oogleden, zo maakte hij eerder al bekend. In 'De Verhulstjes' brengt hij samen met Ellen een bezoekje aan de plastische chirurg om te zien wat de opties zijn.
Lees verder

Jean Graton, bedenker van 'Michel Vaillant', overleden op 97-jarige leeftijd
Striptekenaar Jean Graton is donderdag overleden in Brussel. Dat melden zijn familie en de Stichting Jean Graton in een gezamenlijk persbericht. De man zou in alle vrede en omringd door zijn naasten zijn heengegaan. Graton werd 97.
Lees verder

Jean Graton, bedenker van 'Michel Vaillant', overleden op 97-jarige leeftijd
Striptekenaar Jean Graton is donderdag overleden in Brussel. Dat melden zijn familie en de Stichting Jean Graton in een gezamenlijk persbericht. De man zou in alle vrede en omringd door zijn naasten zijn heengegaan. Graton werd 97.
Lees verder

Mogelijk geen toegang meer tot Amsterdamse coffeeshops voor buitenlanders: "Pure discriminatie"
Een jointje roken in de coffeeshop of je vergapen aan de sekswerkers in het 'red-light district': het zal in de toekomst voor toeristen misschien niet meer mogelijk zijn in Amsterdam. De burgemeester zet in op een grondige transformatie van de hoofdstad met minder toeristen. "Dat is dweilen met de kraan open en pure discriminatie", vindt Amsterdamexpert Stephen Hodes.
Lees verder

Hormonen op hol door bewoner Michel: "Die kleedt zich gewoon uit in de kamer..."
In de nieuwste aflevering van 'Big Brother' leren we de drie nieuwe bewoners beter kennen. Eén van die bewoners, Michel, doet de harten van de vrouwelijke bewoners sneller slaan.
Lees verder

Ondanks strengere lockdowns: Europese Centrale Bank komt niet met extra steun
De Europese Centrale Bank (ECB) laat het belangrijkste rentetarief ongemoeid op 0 procent. De zogenaamde herfinancieringsrente kampeert al sinds maart 2016 op het historisch lage peil. Er komen ook geen extra steunmaatregelen, ondanks steeds strengere lockdownmaatregelen in Europa.
Lees verder

Ondanks strengere lockdowns: ECB komt niet met extra steun
De Europese Centrale Bank (ECB) ziet in de steeds strengere lockdownmaatregelen in Europa geen reden om zijn steunmaatregelen op te schroeven. De rentes worden gehandhaafd op hun extreem lage niveau en het opkoopprogramma voor obligaties wordt niet verder uitgebreid.
Lees verder

INTERVIEW. Wat betekent de presidentswissel voor ons land? Professor Criekemans: "Bidens empathische stijl kan inspirerend werken voor Belgische leiders"
'It's a new day in America', dat zijn de woorden die kersvers Amerikaans president Joe Biden onder zijn eerste Instagrampost zette op inauguratiedag. Dat er verandering op til is, staat vast. Dat de nieuwe president voor verbinding en eenheid kiest, is ook zeker. Maar wat betekent de presidentswissel voor ons Belgenlandje? Moet ook onze regering de borst natmaken voor al die goede voornemens? We vroegen het aan Amerikakenner en professor Internationale Politiek aan UAntwerpen David Criekemans.
Lees verder

Nieuwe opdoffer voor Sergio Agüero: ploegmaat van De Bruyne test positief op coronavirus
Sergio Agüero (32) beleeft een horrorseizoen. De spits van Manchester City kreeg al af te rekenen met blessureleed en heeft nu ook positief getest op het coronavirus. Dat maakte hij zelf bekend op Instagram.
Lees verder

Netflix verbreekt records met personage van meer dan honderd jaar oud: wie was de echte 'Lupin'?
'Lupin' heeft op Netflix in zijn eerste week alle records gebroken. Al 70 miljoen mensen hebben naar de Franse reeks gekeken, 10 miljoen meer dan naar 'The Queen's Gambit', de vorige recordhouder. Maar wie is die Arsène Lupin, dat meer dan honderd jaar oude romanpersonage waar het in de serie voortdurend over gaat?
Lees verder

INTERVIEW. Professor Molenberghs: "Britse variant zal ook in ons land dominant worden"
Het aantal infecties met de Britse, meer besmettelijke coronavariant blijft toenemen in ons land. En toch dalen de coronacijfers nog steeds. Is dit stilte voor de storm? Of mogen we toch hopen op versoepelingen? "De Britse mutant zal ook hier dominant worden. Daar is niets aan te doen", zegt professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven).
Lees verder

"Collectief ontslag bij BT Global Services Belgium in Diegem": tot 60 jobs op de tocht
Bij BT Global Services Belgium in Diegem heeft de directie vandaag op een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aangekondigd, zo maakt de liberale vakbond bekend.
Lees verder

Vlucht van 2,5 uur duurt plots 10 keer langer: Nadia doet er 30 (!) uur en 5 luchthavens over om thuis te geraken
Twee en een half uur, zo lang duurt een vlucht van Zaventem naar het Spaanse Malaga doorgaans. De Antwerpse Nadia Bogaert (57), die in Spanje woont en voor een medische ingreep even naar België kwam, deed er afgelopen weekend maar liefst dertig uur over. "Ik heb vijf luchthavens gezien, de communicatie draaide vierkant en mijn bagage ben ik nog steeds kwijt."
Lees verder

Paul (69) was jaloers en kon niet verdragen dat Nicole (64) hem zou verlaten: "Een maand geleden probeerde hij haar al te verstikken"
"He can burn in hell" ... Martine, de jongere zus van de vermoorde Nicole Gyselinckx (64) uit Lier, spaart haar ex-schoonbroer Paul (69) niet. Maandagavond nam hij een geweer mee naar de droogkuis langs de Kartuizersvest die hij samen met Nicole al jarenlang uitbaatte en schoot haar dood. Nadien schoot hij zichzelf neer. "Ons hart doet verschrikkelijk veel pijn", aldus Martine
Lees verder

Julie waagt haar kans in het 'Big Brother'-huis: "Ja, de moedermaffia gaat mij viseren. So what?"
Ze is al op de livestream te zien sinds dinsdag, maar pas gisterenavond maakte voor televisiekijkend Vlaanderen en Nederland een nieuw trio z'n intrede in het 'Big Brother'-huis. Insluipers Patrick en Michel werden geflankeerd door Julie uit Affligem. Een jonge mama van drie die door haar deelname haar prioriteiten op een rijtje hoopt te krijgen. "Toen mijn vader vorig jaar stierf, was ik plots alle houvast in mijn leven kwijt. Ik moet nu leren om zelf weer sterk te worden."
Lees verder

Onze fotograaf vond in één uur liefst 35 rondslingerende mondmaskers: "Het nieuwe zwerfvuil"
Een uurtje. Meer had fotograaf Henk Deleu niet nodig om tussen Harelbeke en Kortrijk, een afstand van zo'n 6 kilometer, 35 mondmaskers op foto vast te leggen. Mondmaskers zijn spijtig genoeg het nieuwe zwerfvuil. "Cijfers die kunnen staven hoe groot het probleem is, zijn er niet", zegt Jan Verheyen van de Mooimakers. "Maar 40 procent van de steden en gemeenten gaven al in de eerste lockdown aan dat rondslingerend coronabeschermingsmateriaal een probleem vormt."
Lees verder

Federale regering overweegt geen juridische stappen tegen Pfizer: "Dat is het laatste wat we nu moeten doen"
De federale regering is niet van plan om juridische stappen te ondernemen tegen farmabedrijf Pfizer vanwege de vertraagde leveringen van zijn coronavaccin. "Er moet transparantie en duidelijkheid zijn, maar ik ben er niet van overtuigd dat een juridische strijd openen de oplossing is", zei premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer.
Lees verder

"Nieuwe mijlpaal": smartwatches kunnen coronabesmetting detecteren vooraleer eerste symptomen zijn opgetreden
Het is een baanbrekende bevinding die de strijd tegen corona aanzienlijk zou kunnen veranderen. Wetenschappers hebben ontdekt dat smartwatches een coronabesmetting kunnen detecteren nog vooraleer de geïnfecteerde personen zelfs maar symptomen vertonen.
Lees verder

SHOWBITS. Stephanie Planckaert is 'coupe corona' beu en Tatyana Beloy blaast kaarsjes uit met echtgenoot
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder