Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Buurtbewoners kunnen moord-zelfmoord in Lierse droogkuis niet vatten: “Enkele uren ervoor zei hij nog vriendelijk g...

HLN
Buurtbewoners kunnen moord-zelfmoord in Lierse droogkuis niet vatten: "Enkele uren ervoor zei hij nog vriendelijk goeiedag"
Een moord-zelfmoord in Droogkuis Pressing in de Kartuizersvest in Lier schrikte maandagavond de buurt op. Zaakvoerder Paul W. (59) uit Kapellen schoot er eerst zijn partner Nicole G. (64) dood en verwondde nadien zichzelf. Hij werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar bezweek daar even later aan zijn verwondingen. Wat de man bezielde is nog niet duidelijk.
Lees verder

Column. Het is de traagheid - en niet mevrouw X uit Edegem - die ons straks honderden extra doden kost
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: mevrouw X, de skiënde moeder uit Edegem
Lees verder

"Bij zo'n gewapende overval stijgt je hartslag meteen": stevige ontgroening voor nieuwe inspecteur Dylan in 'Op Interventie'
Na zeven woelige jaren in Brussel lonkte de gezelligheid van zijn Limburgse heimat. Inspecteur Dylan (28) stond op de eerste rij bij de aanslagen en kreeg in de hoofdstad amper tijd om een boterham te eten, maar botste tijdens zijn eerste stappen bij het Genkse korps meteen weer op de zware misdaad. "Bij de melding van een gewapende overval gaat je hartslag meteen de hoogte in", klinkt het vanavond in 'Op interventie'.
Lees verder

Nieuwe defensieminister VS wil af van transgenderban in het leger
De Amerikaanse generaal buiten dienst Lloyd Austin, de kandidaat van aankomend president Joe Biden voor de post van minister van Defensie, heeft gezegd dat hij af wil van het verbod voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger. Dat verbod werd ingesteld onder scheidend president Donald Trump.
Lees verder

De Vlaamse 'Sex and the City' komt naar Streamz
Fans van 'Sex and the City', spits jullie oren: Streamz lanceert vanaf 1 februari 'Mijn slechtste beste vriendin'. In die nieuwe Vlaamse reeks krijgt de kijker een niets ontwijkende blik achter de schermen van een chic reclamebureau.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen zakt verder, ook overlijdens en opnames dalen
Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land daalt verder in vergelijking met dezelfde periode een week eerder. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfer van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijft eveneens lichtjes dalen.
Lees verder

"Trump wil in allerlaatste uren als president gratie verlenen aan Steve Bannon"
Donald Trump wil in zijn allerlaatste uren als president gratie verlenen aan zijn vroegere adviseur Steve Bannon. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
Lees verder

Matteo Marivoet (10) is een internationaal topmodel: "In China denken ze dat ik een god ben"
Nederland heeft kinderfenomeen Summer De Snoo, wij hebben Matteo Marivoet. Het minimodel is amper 10 jaar, maar wel al wereldberoemd. Topmerken zoals Zara, G-star en Hugo Boss staan nu al te drummen om de prille tiener voor de lens te krijgen, en hij kreeg al opdrachten in Amsterdam, Parijs, Keulen en -jawel- China. "Maar ik voetbal ook gewoon graag, hoor."
Lees verder

Het luxeprobleem van Philippe Clement: wie moet ná vanavond plaatsmaken voor Hans Vanaken?
Money time voor Krépin Diatta en Charles De Ketelaere. Eén van hen wordt ná vanavond wellicht geslachtofferd voor patron Hans Vanaken, tenzij de chef verrast. Place your bets – behoudens blessures wordt dit plezant.
Lees verder

Trump verleent gratie aan oud-adviseur Steve Bannon en tientallen anderen
Aftredend Amerikaans president Donald Trump heeft gratie verleend aan Steve Bannon. Dat meldt The New York Times. Bannon hielp Trump als adviseur tijdens de verkiezingscampagne van 2016 richting de winst en was daarna werkzaam in het Witte Huis. Trump zou in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen.
Lees verder

Trump verleent gratie aan oud-adviseur Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black, Joe Exotic blijft in de cel
Aftredend Amerikaans president Donald Trump zou in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van Trumps presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op zo'n pardon, maar blijf in de cel vastzitten.
Lees verder

Trump verleent gratie aan oud-adviseur Steve Bannon
Aftredend Amerikaans president Donald Trump heeft gratie verleend aan Steve Bannon. Dat meldt The New York Times. Bannon hielp Trump als adviseur tijdens de verkiezingscampagne van 2016 richting de winst en was daarna werkzaam in het Witte Huis.
Lees verder

Drake passeert als eerste 50 miljard streams op Spotify
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Drake (34) is nu echt de eerste artiest ooit die meer dan 50 miljard streams behaalt op Spotify. Dinsdag bevestigde de streamingdienst het record van de rapper aan Variety.
Lees verder

De Lijn trekt handen af van opvolger voor belbussen
Vanaf 2022 verdwijnt de belbus zoals we die nu kennen. Wie dan op het platteland gebruik wil maken van het openbaar vervoer, zal moeten kiezen tussen taxi's, busjes en allerlei deelsystemen. Maar dat zal niet meer via De Lijn gebeuren, schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Regen en rukwinden tot 90 km/uur verwacht
Vandaag vallen er in eerste instantie een paar buien, eerst in de regio nabij de Franse grens, later ook elders. Tegen de middag wordt het droog en in de namiddag blijft het ook meestal droog en zijn er bredere opklaringen. Dat meldt het KMI. Het wordt zacht. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Ardennen tot 11 graden in het centrum. Er staat een matige tot vaak vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Wind tot 60 km/uur of wat meer blijven mogelijk.
Lees verder

Netflix passeert na coronajaar (onverwacht) grens van 200 miljoen abonnees
Netflix is de grens van 200 miljoen abonnees gepasseerd. De coronacrisis zorgt bij veel bedrijven voor grote problemen, maar het streamingsplatform plukt er juist de vruchten van. Door het virus moeten veel mensen noodgedwongen thuisblijven, waarvoor Netflix een uitkomst biedt.
Lees verder

Testen vanop afstand? Coronacrisis doet antidopingstrijd nadenken over nieuwe methodes: "Eén droog druppeltje bloed, meer is niet nodig"
Sturen atleten binnenkort zelf een druppeltje van het eigen bloed naar het anti-dopinglabo? En blijven de controleurs dan gewoon thuis? "Deze crisis heeft de geesten rijp gemaakt voor nieuwe manieren om dopingstalen te verzamelen", zegt de Gentse professor Peter Van Eenoo. Of hoe de coronapandemie de strijd tegen doping op een ander spoor kan zetten.
Lees verder

Testen vanop afstand in antidopingstrijd? "Eén droog druppeltje bloed, meer is niet nodig"
Sturen atleten binnenkort zelf een druppeltje van het eigen bloed naar het anti-dopinglabo? En blijven de controleurs dan gewoon thuis? "Deze crisis heeft de geesten rijp gemaakt voor nieuwe manieren om dopingstalen te verzamelen", zegt de Gentse professor Peter Van Eenoo. Of hoe de coronapandemie de strijd tegen doping op een ander spoor kan zetten.
Lees verder

Schrijf je in voor een nieuw seizoen 'Belgium's Got Talent'
De talentenjacht 'Belgium's Got Talent' komt terug! Wil jij de jury de stuipen op het lijf jagen met een gevaarlijke act? Kan je hen verleiden met je sensuele dans? Wil je een record verbreken of een weddenschap tot een goed einde brengen? Inschrijven kan via de website van VTM.
Lees verder

'Vermiste' multimiljardair Jack Ma laat zich voor het eerst in twee maanden weer zien
Na weken van radiostilte heeft multimiljardair Jack Ma een teken van leven gegeven. De topman van het Chinese webwinkelconcern Alibaba nam woensdag deel aan een online goeddoelactie. Het was geleden van oktober 2020 dat Jack Ma zich nog in het openbaar had laten zien, wat de geruchtenmolen op volle toeren deed draaien.
Lees verder