Doorgaan naar hoofdcontent

Brand veroorzaakt zware schade in jeugdhuis De Tunne in Izegem, onderzoek naar kwaad opzet

HLN
Brand veroorzaakt zware schade in jeugdhuis De Tunne in Izegem, onderzoek naar kwaad opzet
In Izegem heeft een brand zaterdagnacht zware schade toegebracht aan jeugdhuis De Tunne. Het aanpalende Jeugd Ontmoetings Centrum (JOC) en het lokaal van schuttersvereniging De Bosseniers bleven gevrijwaard. Er wordt onderzocht of er sprake is van brandstichting.
Lees verder

Vrijgezel Laurens (31) op date in Cupido Ofzo: "Ik wil zo graag een liefje, om haar met ontbijtjes op bed te verwennen"
De sympathieke Laurens Verhelle (31) uit Kortrijk gaat op maandag 4 januari op date in het VTM-programma Cupido Ofzo, op zoek naar de liefde van zijn leven. "Ik wil heel graag een liefje. Het is veel leuker met twee, zo voel ik me minder alleen. Hopelijk is mijn meisje een echte dierenvriend, net zoals ik. Zo hou ik enorm van katten", zegt de jongeman met het syndroom van Down.
Lees verder

Was het nu maar 2 dagen of toch een week? Onze huissommelier Sepideh vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren
De overgang van oud naar nieuw is alweer achter de rug en misschien heb je wel nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen en wat kan je achteraf nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht enkele veelgehoorde mythes over de bewaring van wijn eens die ontkurkt is. "Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren."
Lees verder

Opgelet wie straks de weg op moet: KMI waarschuwt voor mist en rijmplekken
Er hangen deze ochtend lokaal mistbanken en er is kans op rijmplekken. Het blijft overwegend bewolkt. Volgende nacht en ook de dagen daarna is er kans op winterse neerslag, verwacht het KMI.
Lees verder

Gestolen BMW meldt zich vanaf bizarre lokatie
Een BMW-eigenaar in de Duitse plaats Hasselroth keek vreemd op toen hij op oudejaarsavond door de politie werd gebeld met goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws was dat zijn auto was gestolen, het goede nieuws was dat de auto zich had gemeld via een automatische noodoproep.
Lees verder

Batshuayi is vierde keus bij zijn club: zigzaggen terwijl Lukaku rechtdoor spurt
Een titelbeslissend doelpunt. Een Premier Leaguemedaille die ze hem nooit zullen afnemen. Miljoenen op de bankrekening. Zou Michy Batshuayi (27) die willen inruilen voor meer minuten, 100 goals en de status van leeftijdsgenoot Lukaku? Ook bij Crystal Palace staat hij in een EK-jaar weer bij af: 'Batsman', spits van het tweede plan. Hoe is het zover kunnen komen?
Lees verder

Nicki Minaj deelt eerste foto's van zoontje: "Dank je wel dat je mij hebt gekozen als moeder"
Nicki Minaj heeft zaterdag voor het eerst enkele beelden van haar pasgeboren baby gedeeld. "Dank je wel dat je mij hebt gekozen als moeder", schrijft de 38-jarige rapper erbij.
Lees verder

Steven Van Gucht openhartig: "Mijn mentale crash gaat nog komen, daar ben ik zeker van"
Hoewel Steven Van Gucht (44) vaak wordt bejubeld omwille van zijn goede crisiscommunicatie en optimisme, heeft hij het achter de schermen wel regelmatig moeilijk. "Vlak voor ik het nieuws moest brengen van het twaalfjarig meisje dat aan het virus was overleden, heb ik gehuild. Maar ik denk dat mijn echte crash nog moet komen", bekent de viroloog open en eerlijk in een nieuwe HLN Talks.
Lees verder

Kreeg Queen Elizabeth al coronavaccin? Buckingham Palace houdt lippen stijf op elkaar
Buckingham Palace wil niets loslaten over de vaccinatie van koningin Elizabeth. Of de 94-jarige Queen wel of niet al gevaccineerd is tegen het coronavirus, is een privézaak. Dat zegt een woordvoerder van het paleis tegen het Duitse persbureau DPA.
Lees verder

Ook Victor Osimhen loopt tegen de lamp na feestje in Nigeria en test bij terugkeer naar Italië positief
Ook Victor Osimhen is tegen de lamp gelopen. De ex-goaltjesdief van Charleroi vierde vorige week zijn 22ste verjaardagin eigen land met een niet-coronaproof feestje. Enkele dagen later maakt Napoli nu bekend dat de duurste Afrikaanse voetballer aller tijden positief heeft getest op corona.
Lees verder

Expositie in Wuhan toont Chinese bestrijding van het coronavirus als groot succesverhaal
Ruim een jaar geleden dook in het Chinese Wuhan de eerste coronapatiënt op. Hoe dat een pandemie werd, weten we inmiddels. Ook China vertelt dat verhaal op een grootschalige expositie die het heroïsche gevecht van de Wuhanezen tegen het virus wil tonen. Maar het is wel een herschreven geschiedenis waarbij missers worden verbloemd, zeggen critici.
Lees verder

Deze bomen en struiken kun je best in januari al snoeien
Dat het hartje winter is, wil nog niet zeggen dat er geen tuinklusjes op je liggen te wachten. Zo is januari de perfecte maand om je fruitbomen te snoeien. Twee tuiniers leggen aan onze collega's van AD.nl uit waarom je daar best niet te lang mee wacht, en wat het gevaar is als je dat wel doet.
Lees verder

Philadelphia bevestigt sterke seizoensstart, Phoenix rouwt om clubicoon Westphal
Philadelphia heeft de thuiswedstrijd in de NBA tegen Charlotte met 127-112 gewonnen. Met vijf zeges in zes wedstrijden tekenen de Sixers voor de beste start in de Eastern Conference. In het Westen gaat Phoenix Suns aan de leiding, dat met het overlijden van Paul Westphal wel een clubicoon verloor.
Lees verder

Het tennisjaar 2021: Goffin en Mertens trekken Belgische kar, of zorgt Kim Clijsters voor verrassing?
Het tennisseizoen 2021 start over vier dagen met vier vraagtekens. Gaat corona ook dit jaar een belangrijke factor zijn? Wie profiteert van het moordende programma? Zal er een overdracht van oud naar nieuw plaatsvinden? En kunnen de Belgen een plaatsje opeisen in deze chaos? Op zoek naar antwoorden.
Lees verder

Football Talk. Blessure voor Benteke - Assists van Trossard bij Brighton - FIFA heft schorsing Trippier op - STVV heeft Dion Cools in het vizier
De wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsing van tien weken die Kieran Trippier (Atletico Madrid) kreeg opgelegd wegens inbreuken op de gokregels voorlopig opgeheven. Dat meldden Spaanse media. De Engelse voetbalbond (FA) had de 30-jarige verdediger geschorst omdat hij bij zijn transfer in 2019 van Tottenham naar Atletico de FA-reglementen met betrekking tot gokken zou hebben geschonden. Op 23 december werd hij schuldig bevonden aan vier inbreuken. De FA benadrukte dat de tien weken schorsing "wereldwijd" zou gelden.
Lees verder

Bitcoin breekt in sneltempo door grens van 34.000 dollar
De opmars van de bitcoin gaat onverminderd door. De waarde van de digitale munt is gestegen tot meer dan 34.000 dollar. Gisteren overschreed de munt nog maar de kaap van 30.000 dollar.
Lees verder

Met 23.000 man en zonder regels: Netsky geeft groots optreden op festival in Nieuw-Zeeland
Met een reeks grote muziekfestivals en vuurwerkspektakels heeft Nieuw-Zeeland het nieuwe jaar verwelkomd. In tegenstelling tot veel andere landen zijn er sinds een maand geen plaatselijke coronagevallen meer opgetekend, waardoor evenementen zonder beperking konden plaatsvinden. Ook 'onze' Vlaamse Netsky was van de partij: hij gaf een indrukwekkend concert op het driedaagse 'Rhythm and Vines'-festival, één van de grootste evenementen van het land.
Lees verder

Dodentol van aanslag in Niger loopt op tot meer dan 70
De dodentol van de gewapende aanval op twee dorpen in het West-Afrikaanse Niger is opgelopen tot meer dan 70. Er zijn bij de aanval ook zeker twintig mensen gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van minister van Binnenlandse Zaken Alkache Alhada.
Lees verder

Vijfde lichaam gevonden na aardverschuiving Noorwegen
Zondagochtend kort voor 6 uur hebben reddingswerkers een vijfde slachtoffer gevonden van de aardverschuiving van woensdag in de omgeving van de Noorse hoofdstad Oslo. Er zijn nu nog vijf mensen vermist.
Lees verder

VAB waarschuwt voor platte batterijen komende dagen: met deze tips kan je startproblemen vermijden
Mobiliteitsclub VAB verwacht dat er maandag en dinsdag heel wat mensen hun wagen niet meer aan de praat zullen krijgen. Koudere dagen in combinatie met auto's die lang stil hebben gestaan door de vakantie en weinig kilometers hebben gereden wegens de coronacrisis, zouden wel eens tot heel wat startproblemen kunnen leiden.
Lees verder